Syn ma problem s prhltanim, že vraj ho boli hrdlo. Mozem s tým ist na pohotovosť? Pomôžu nam tam(nejaké lieky, atd)? Pretože naša Dr ma dovolenku a syn odmieta už niekoľko dni jest normalne veci je len na kasovitej strave
Toto naozaj nie je na pohotovosť, kúp cukríky na hrdlo, a keď sa zhorší choď k lekárke.
Pri niektorých chorobách tak hnusne bolí hrdlo. Mononukleóza napríklad, aj nohy ruky...tak sa dožadujte aj riadneho vyšetrenia, to vám skôr urobí zastupujúci lekár testy na mono, napríklad, nie len liekov na a bolesť.
S týmto na pohotovosť? Pediatricku snáď niekto zastupuje
Ja sa ani nečudujem, že na pohotovosti ľudia s deťmi tak dlho čakajú
S boľavým hrdlom či s modrinou (vcerajsia debata) sa na pohotovosť nechodí
@pribinak to nie len ľudia s deťmi. Ja mám známu čo sa vybrala na pohotovosť, kvôli potvrdeniu tehotenstva 🥲. Cez deň musela pracovať tak nemohla k svojej lekárke,tak večer šup cez ungert na gynekologickú pohotovosť. A ešte sa rozčulovala, že musela čakať kým príde nejaký lekár.
Autorka- lekárku naozaj musí niekto zastupovať. Tam vás ošetria.
@liloastitch 🤦🏻♀️ By som chcela vidieť vyraz jej tvare, ak raz bude potrebovať súrne pomôcť a bude musieť čakať, lebo tam bude pred nou trčať nejaká takáto krásavica inteligentná
@liloastitch vyplo ma z tejto informacie normalne. Ja dufam, ze jej niekto aspon patricne vycistil zaludok za toto 🙈
Teraz je dosť rozšírená angína. Pri angíne je veľká bolesť pri prehĺtaní.
@pribinak u nás v nemocnici našťastie funguje triediaci systém a akútne stavy sú uprednostnené a takéto prípady čakajú. Tiež som neraz využila počas druhého tehotenstva gynekologickú pohotovosť a vždy som bola bleskovo vybavená aj napriek tomu, že predomnou bolo xy žien. Tento systém sa mi veľmi páči, aj keď už keď je takáto pacientka v ordinácii a pomedzi to príde akútny stav, musí už počkať lebo vyšetrenie nikto neodflakne ani pri takomto človeku.
@babovka2321 samozrejme ju zvozili. Ale zbytočne. Druhý krát šla pre zistenie pohlavia ,ale už poučená ,tak si vymyslela, že necíti pohyby. A pri vyšetrení len tak pomedzi zisťovala od doktora pohlavie 💩 . Patrične hrdá bola na seba lebo doktor okrem pohlavia aj kompletne popozeral bábätko, tak už nemusela na platený screening v 20tt. A ešte sa tým všade chválila, že ako si to vybavila pohodlne.
Má vysoké horúčky? Zväčšené uzliny na krku? Problémy s dýchaním? Ak nie, pravdepodobne vám budú stačiť voľno predajné lieky na hrdlo. Neviem o ako staré dieťa ide, ale mnohé kloktadlá aj pastilky majú mierne anestetický účinok - hrdlo teda mierne znecitlivia... určite vám pomôžu v lekárni vybrať niečo vhodné vzhľadom na vek 🙂 takže, stav by som riešila, ale nie pohotovosťou, dokonca ani nie nutne bezodkladnou návštevou zastupujúceho pediatra 🙂
Prajem veľa zdravia 🙂
Dr ma snad za seba zastup, ci?