Syn má pravdepodobne mrle. Máme ísť na pohotovost?

12. máj 2024

Syn sa už minulú noc chytal za ritku a plakal a dnes už od 6 rana stále chytá ritku okolo konečníka a veľmi place. Môže mať mrle? Mám ísť s ním na pohotovost? Je veľmi podráždený len plače a stále si chytá ritku

barka1
12. máj 2024

Nešla by som. Mrle nie je nieco, co by potrebovalo neodkladnu starostlivosť. Umyla by som ho poriadne.
V pripade velkého zufalstva by som zavolala na pohotovost a poziadala o vystavenie ereceptu na ten pripravok, ktory sa na mrle berie.

koniarova
12. máj 2024

@barka1 nedajú ti erecept bez návštevy pohotovosti, len po telefóne. Autorka, ja by som išla. Na to tie pohotovosti sú. Nenechala by som ho ešte deň trápiť.

klementinka58
12. máj 2024

nemoze ho len zadok stipat? lebo pri mrliach skor boli brucho a videla by si ich v stolici. Skus mu ponatierat konecnik a zadok sudcremom a daj puder uvidis ci to neprejde, ak ma len podrazdeny konecnik. S tymto by som na pohotovost nesla, rano potom k doktorke

zaba21
12. máj 2024

Prípravky proti parazitom sú aj voľnopredajné Našla som napríklad Vermophyt , od 3 rokov. Zájdi sa poradiť do lekárne.

autor
12. máj 2024

@zaba21 syn ma rok a pol

mogaa
12. máj 2024

nie mrle isto nie sú na pohotovosť....ak sa vykaká, pozri či tam nie je niečo biele, ak je to hlavne v noci a večer tak vyliezajú....záleží koľko má syn rokov....ale mrle nebolia, len by ho svrbela ritka a škriabal by si ju...pravdepodobnejšie je že sa niekde udrel....prevencia pred mrlami je cesnek, kludne mu natri chlebík s maslom a na to nastúhaný alebo roztlačený cesnek....bez toho aby si videla mrle mu tak či tak nikto nedá antiparazitný liek a zistiť to tiež nemajú ako ak mrle nevidíš.....ak mal tušiu stolicu mohol sa mu natrhnúť konečnk to ho skôr môže bolieť...ale tiež to nie je na pohotovosť, riťku po každej toalete očistiť niečím vlhčeným a natrieť...

autor
12. máj 2024

@klementinka58 natierala som mu ho dala aj zásyp a stále to pretevava

mogaa
12. máj 2024

mrle by si v tomto veku videla hlavne večer a ráno ked ho prebaluješ....to nebudú mrle....skús ho nechať cez deň bez plienky

autor
12. máj 2024

@mogaa stále si ju škriabe okolo konečníka…má rok a pol

klementinka58
12. máj 2024

podla mna ho stipe konecnik, mozno zeby aj nejaka alergia? Skus mu daj fenistil kvapky

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
12. máj 2024

@klementinka58 bohužiaľ nemám :/

koniarova
12. máj 2024

Bože choď na tú pohode. Nerieš komenty tu. Na to tam sú. Je to malinké dieťa.Z hlavy ti neodhryznú.

nops
12. máj 2024

Pohotovosť asi ťažko.Na mrle je test,ktorý robíš hneď po zobudení.Da ti ho obvodná.Bez toho ti nikto antiparazitika nepredpise.Boze ženy.

autor
12. máj 2024

Place tak že až vrieska a zvíja sa a už si chytá aj pipik

klementinka58
12. máj 2024

ved aj vcera tu bola podobna tema sa mi zda...skus pohladat co poradili ak si to nezakladala ty

zaba21
12. máj 2024

Keď sa zvija od bolesti, choď na pohotovosť, je to ešte malé dieťa. So synom sme raz boli na pohotovosti kvôli kŕčom v brušku, na pohotovosti mu vtedy nezistili nič, prezreli, prehmatali bruško. Neskôr však mal problém s parazitmi, ale bol väčší, mal cca 5 - 6 rokov.

thirstymonk
12. máj 2024

Vzdy radsej chod na pohotovost, ak mas pochyby, bezohladu na to, co ti tu bio eko matky radia. A bez ohľadu na to, jaka doktorka tam bude. Je to dieta, mrle to urcite nie su, z nich brucho neboli, ani nic. Mozno ho stipe koza, dovodov moze byt iks. Neodkladaj to a let

tamitamitami
12. máj 2024

Jasne že choď na pohotovosť, nenechávaj sa ho zbytočne trápiť.

kikavadi
12. máj 2024

Chod na pohotovosť. To je malé dieťa. Možno to nie sú mrle, ktovie z coho ho tak boli, až vieska. Nečakala by som.

4katarinakralova5
12. máj 2024

No moja keď mala mrle, tak sa mi budila v noci okolo 3tej a hádzala sa o posteľ od jedu a ze ju štípe ritka... Cez deň vôbec nič.. Ja som jej otvorila trosku konečník a videla som, ze tam je ta mrla. Dr nám dala tabletky na 3dni a o 3tyzdne zase zopakovať na 3dni a pokoj. Ale určite choďte, ved nato sú tie pohotovosti... A zvlast keď je to male dieťa, ktoré vám ešte nepove, co mu je.

lucia.t
12. máj 2024

Mrle vychádzajú v noci, vtedy to najviac svrbí. Videla by si v ritke malé biele červíky. Daj mu skôr sudocrem, možno ho štípe ritka. Na pohotovosť by som kvôli tomu hneď nešla, uvidíš, skús mu najprv takto pomôcť.

jaskolka
12. máj 2024

Keď sa ti vyslovene zvija od bolesti a vrieska, tak určite choďte na pohotovost. To Nemusia byť mrle, malé dieťa nevie presne ukázať, kde ho bolí. Môže ho bolieť aj podbruško(začínajúci zápal močových ciest) a on sa chytá proste všade v tej oblasti
Čistý príklad - syn ukazoval na ústa, ze ho údajne bolí zub a vykľul sa z toho zápal spojiviek,bolelo ho vlastne oko, no on to takto popisoval.
Čiže asi takto u malých detí.

bela30
12. máj 2024

Urcite chod na pohotovost, neries nic, z hlavy ti nikto neodhryzne, ide predsa o zdravie tvojho dietata, ktore urcite nechces zanedbat, keby to bolo nieco vazne, do smrti by si si to potom vycitala.

kiki68
12. máj 2024

@zaba21 nic ucinne nie je volnopredajne, vermox je iba na predpis

zdenka11081983
12. máj 2024

@4katarinakralova5 ja by som na pohotovosť sla. Keď som bola malá mala som mrle, mama sa hanbila so mnou ísť k lekárke. Dodnes si pamätám ako sa to behom pár dni stupňovalo, bolesti brucha, neznesiteľné svrbenie, potom už hnačky. A najmä je to infekčné.

4katarinakralova5
12. máj 2024

@zdenka11081983 však ja som napísala,ze aby išla na pohotovosť... 🤔

ruzovakrava
12. máj 2024

Veď môže mať čokoľvek iné, môže ísť napríklad aj o trhlinku, prípadne si mohol konečník v noci rozškriabať v prípade že má skutočne tie mrle. To je ale jedno, ak je nepokojný a plače od bolesti tak mu treba pomôcť

stanulienkat
12. máj 2024

@koniarova nie, na to tie pohotovosti nie su. Preto ich rusia, lebo ich zahlcuju neopodstatnenymi hlupostami, zatazuju personal, ktoreho je nedostatok. Pohotovost je na urgentne pripady. Nie na cervy v riti.

koniarova
12. máj 2024

@stanulienkat a ako ona môže vedieť,prečo sa jej ročné dieťa zvija od bolesti a kričí? Ty by si sedela doma na riti a nechala dieťa trápiť, keď nevieš, z čoho má bolesti?