Syn má od narodenia nehybný palček na nohe

mamoo
2. feb 2013

Ahojte, hladam niekoho, kto ma/mal podobny problem. Moj syncek (6.mes) od narodenia neohne palcek na jednej nohe v prvom klbiku.
vie pohnut palcom celym ale neohne ho v tom prstovom klbe (blizsie k spicke prsta). ortoped len mavol rukou, ze to je v pohode, ze toho vobec neobmedzi.
tento klb vraj nie je tak dolezity. predsalen by som nerada nieco zanedbala, a chcem spravit maximum pre to, aby nim hybal.
vie mi niekto poradit kam sa obratit?
na druhej nohe je vsetko OK. boli sme aj na rontgene a klb tam je vraj v poriadku.

jeemima
17. feb 2013

nas maly nevystieral prstek na ruke - teda palec. a povedali mi ze to je len tym ze v brusku mal rucku tak a ze to treba len masirovat aby sa slacha neskratila. tak masirovali sme to (my sme cvicili vojtocvku lebo sme predcasne narodeni) a po par mesiacoch to uz bolo lepsie teraz je to uz super

gretocka
29. nov 2013

ahojte, moja dcerka (jeden a pol roka) neohne palcek na lavej rucicke. Dnes sme boli u ortopeda, ale poslal nas na detsku ortopediu do Ziliny, ze v PB to nevedia vyriesit. Uvidime co povedia v ZA ale pravdepodbne nas caka operacia. Udajne to u deti nie je neobvykle. Problem nie je priamo v palceku ale v tom brusku dlane pod palcekom. Napisem potom co nam povedali, ale ak je tu nejaka mamina, ktora nieco podobne zazila, ozvite sa.... dakujem.