Syn má na bruchu molušky

jannka89
3. feb 2021

Ahojte, už som zufala :( syn má vyše mesiaca molusky prevažne na bruchu, asi 15, na stehne asi 5, inak nikde. Dr. mu predpísala isoprinosine sirup a novikov roztok na potieranie. Googlila som veľa, našla som asi minimum skúsenosti, článkov o použití toho roztoku? Náhodou neliečil niekto molusky takto? Ak áno za akú dlhú dobu zmizli? Prípadne viete poradiť prosím niečo s čím to vašim deťom zmizlo a netrvalo to pol roka? Dávali ste deti do školky? Či fakt boli vaše deti tak dlho doma? Dr. povedala, že teoreticky by mohol, ale dáko sa jednoznačne nevyjadrila, tak váham.

lenkananete
3. feb 2021

@jannka89 ahoj, moje deti s tým chodili do škôlky, tiež sme boli aj u koznej, ale tá jednej molusku prepichla a druhej vypálila. Tú prepichnutú sme nakoniec ešte doma raz prepichli a vypálená sa zapálila a uschla. Mladšej sa ale zase spravili, dávam jej ampcare junior sirup a potieram emolux špachtličkou alebo od tej istej firmy gélom. Tie lieky čo si spomínala nepoznám, ale čo som si o tom študovala, tak je to liečba na dlhšie, ťažko sa toho zbavujeme a treba dávať pozor, aby si to dieťa neškrabalo a nerozšírilo.

korra
3. feb 2021

@jannka89 bojujeme tiez s moluskami. S novikovom skusenost na molusky nemam. Mozem iba napisat, co zabera u nas. Potieram betadinom, ked je "dostatocne zrela", prasknem/vytlacim, opat betadin a prelepim takym *papierovym* leukoplastom. Dolezite je, aby to neprasklo nekontrolovane, ze si to trebars rozskriabe, lebo si to zakonite poroznasa. Mali sme na hrudniku, bruchu, na ramene a vnutorna strana stehien. Momentalne *liecime* posledne 2ks (dufam). Uziva probiotika a vironal kury. Teraz stym bojujeme uz asi 3.mesiac. Od toho vytlacenia to je za par dni ok. Kym vsak *narastie* aby sa to dalo vytlacit, to je rozne...

nikpa
3. feb 2021

@jannka89 synovi som natierala koloidnym striebrom, za par dní zmizli. Je to vyse 2 roky a odvtedy ich nemal.

andrejka1974
4. feb 2021

Pri moluskach nesmie chodit do skolky je to infekcne

veronikavaneska
4. feb 2021

Moji mali tiež, hej je to vysoko infekčne do pár dní mali všetci traja... Ja som im to "vytlačila" vyšla taká gulička priesvitná tvrdá, dala detol a super aj kožná kukla že jak to pomohlo 😉