Syn má hustý žltý hlien

30. nov 2024

Ahojte, syn mi sopli uz tyzden. Husty zlty hlien. Kazdy den bolo trochu lepsie. Predvcerom uz zacal aj tak sucho kaslat, tak som prestala davat sinupret kvapky. Tie som daval odkedy mi zacal soplit. Vcera som nedala uz. Dnes mi zacal este viac kaslat. Ako keby vykasliaval hlieny. Ja uz ne iem co by som mohla. Sople este stale ma.

domka222
30. nov 2024

Moja má už tiež týždeň husté sople a vykašliava. Dávam sirup na podporu vykašliavania + sinupret

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevenka
30. nov 2024

My teraz davame Solmucol, ale tiez hruza des, dusi sa tym, najma v noci. Co davate na vykasliavanie? Lebo Solmucol len riedi, nie?

simona92101
30. nov 2024

@nevenka solmucol max do 17tej.na noc fenistil kvapky a stoptussin alebo tussirex nocny

autor
30. nov 2024

@beata_k to fakt? Donkelu. Mam presne tento povit, ze kvoli nemu ako keby sme mali hlieny viac. Uz nema huste ulte, ale miesa sa s cirym. Teraz sme zas vyfukali a nekaslal tak skaredo, iba sucho.

autor
30. nov 2024

@beata_k len a na vykasliavanie v co? Tie sirupy asi tiez riedia hlieny, ci?

tinka_1807
30. nov 2024

Náš soplil 3 týždne. Kašeľ 2 týždne. Podľa mňa to je normálne. Vykasliavanie treba podporiť napr. Sirupom Solmucol (hlien potrebuje ísť von) - preto treba naopak podporiť twn hlienovity kasel. ale len do 17 tej, aby sa v noci nedusil.
Osobne si myslím, že keď dieťa nemá teplotu, nie je malátne a slabé, tak sopel môže mať dlho ... Ešte treba sledovať kašeľ, či nie je až príliš. Ale inak ja sama kašlem bežné 3 týždne ... Prosto choroba potrebuje aj čas kým prejde.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. nov 2024

@tinka_1807
@beata_k no momentalne ma suchy iba, a zacne mu tiect z nosa tak rychlo vyfukame a na urcity cas je to ok. Podla mna ten kaselnje zo soplov, ktory tvori sinupret. Lebo uz jevtaky prirodzeny riedky. Prestanem asi favat ten sinupret. Fenistilnkvapky by som teraz asi davala zbytocne ze?

nevenka
30. nov 2024

@simona92101 no to ja viem, ale aj tak, nazbieraju sa jej sople, zatecie a kasle. Este nema ani 2 roky.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona92101
30. nov 2024

@nevenka tak len vyvysit pod hlavou,ked nevie vysmrkat tak odsat,co najviac zvlhcit vzduch v izbe.na noc utlmit kasel,rano podat sirup na vykaslanie

banalu
30. nov 2024

Mojej pomohol nakoniec uniflox. Cistila som, inhalovala, probiotika do nosa... sinupret nezaberal.. zavolala som doktorke, ze stacilo, nech jej da lokalne atb kvapky.. za dva dni bolo po husom zltom, lepkavom soplicisku...