Syn má horúčku

moly09
24. feb 2023

Moj malý má horúčku ale ubehlo len 3 hodiny tak neviem či mam počkať ma rok a pol podala som panadol čipku... ruky ma ako ľad

yoxinka
24. feb 2023

@moly09
Aká vysoká teplota?
Všeobecne platí, že účinná látka sa má striedať po 4 hodinách, pokiaľ teplota neklesá. Keď si mu dala panadol a teplota neklesá, tak po 4 hodinách môžeš nurofen. Striedaš paracetamol s ibuprofenom. Keď lieky nezaberajú, tak ochladzovať mechanicky = voda, vlažná, nie studená sprcha/ zábaly. Iné sa tam moc nič robiť nedá 🤷‍♀️.

moly09
autor
24. feb 2023

@yoxinka no teraz má 39,7 a ruky ma studené veľmi som sa toho zľakla

yoxinka
24. feb 2023

@moly09
Mne naposledy pri dcére panadol (paracetamol) nezabral že vôbec. Po 4 hodinách som jej dala nurofen (ibuprofen) a teplota jej klesla v priebehu 20 minút. V tvojom prípade by som ako prvel skúsila ten panadol dať. Pri studených končatinách noe sú vhodné zábaly.

moly09
autor
24. feb 2023

Dala som mu sirup panadol inak nieje to veľa 6 ml sirupu? Keď som zbadala to množstvo prišlo mi to veľa ma 12 kg

sundew
24. feb 2023

@moly09 co je napisane v letáku?

aliaray1
24. feb 2023

@moly09 my sme prave bojovali s covidom, vsetci 1.raz sme to mali. Mala ma 11 mes., stredne tazky priebeh a na akutne zrazenie teploty nam zabrala jemna vlazna sprcha.
Po podani paralen cipku jej tiez este stupla a zrazit sa nam podarilo iba takto + obklady na celo a zahlavie. Ticho, tmu. Skusali sme hydrogelovu naplast (co davas na nohu po ockovani), no dala si to dole tak skus ty, mozno budes uspesna.

My sme striedali kazde 3 hodiny na preskacku raz nurofen, poton panadol/paralen (to je to iste) a takto kym sme zrazili horucky. Doplnali sme to jemne vlaznou sprskou kde sa hrala vo vani, uplne ozila.

Drz sa.

aliaray1
24. feb 2023

@moly09 ved sa pozri na pribalovy letak, dala si dobre podla toho

https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/panado...

simona20201309
24. feb 2023

@yoxinka ja mam rovnakú skúsenosť. Panadol u nás tiež nezaberá.

zorkahorka
24. feb 2023

Ak ma studene ruky, teplita pojde este hore. Musi vela pit,inak mu lueky nezaberu

moly09
autor
24. feb 2023

@aliaray1 ďakujem len mi to prišlo veľa na také malé dieťa

saxana000
24. feb 2023

Paralen zabera pomalsie ale ma dlhsi ucinok.nurofen posobi okamzite ale po par hodinach teplota vyleti zas.aspon pri mojej malej to tak vzdy bolo.pockaj este hodinu a daj nurofen.medzitym ochladzovat zabalom lahko obliect hlavne neprikryvat a davat vela pit..zvladnete to...

moly09
autor
24. feb 2023

Je to v pohode davka idem podľa príbaloveho látaku

aliaray1
24. feb 2023

@moly09 mna pediatri za to pochvalili nasledujuci den, do 21 hodin bola na trvalo bez teplot. Ano, len teda u nas zavital covid, takze preto sme nevahali. Terapeuticky ucinok versus rizika mi boli jasne, lebo to najlepsie vidis na dietati nazivo. Nemohli sme nikam ist a bola nedela v noci...obaja s muzom covid a ja tiez prave nastup ako mala.