Syn má asi kiahne

andrea901
2. máj 2024

Ahojte skusene mamicky.
U syna som si vsimla prve vyrazky, pravdepodobne to budu kiahne. Prosim, napiste mi, co vam najlepsie zaberalo a urcyhlilo priebeh a hojenie.
Dakujem 🙂

snehulak77
2. máj 2024

Ahojky. Minulý rok mal muž aj syn. Veľmi dobrý bol kúpeľ v hypermangane, potom na vlásky som mu dávala vývar z ovsených vločiek. Potom potrela pupaciky tantum verde, to aj chladilo, aj to upokojilo od bolesti a svrbenia.
Pokiaľ by bola horúčka, tak nie nurofen ani Ibalgin. Ale to asi vieš 😊
Skóre uzdravenie

andrea901
autor
2. máj 2024

@snehulak77 dakujem, prosim a tantum verde sprej sa moze na vyrazky davat priamo?

snehulak77
2. máj 2024

@andrea901 áno, priamo. Je to aj na dezinfekciu. Ja som mala vodičku, tu som dala na vatový tamponik a tak som nanasala. Syn mal 2 roky, bol potom pokojnejší. A muž si veľmi pochvaľoval tiež, že ho to podstatne menej svrbí 😁

sun_shine_2020
3. máj 2024

@andrea901 ahoj, nam zabera tanno hermal, fenistil kvapky a kupel v hypermangane.

guudy
3. máj 2024

U nas sa davaju okrem vyssie spomenuteho aj antihistaminika. Tabl aj lokalne krem. Proti svrbeniu zabera najlepsie.

anavixy
3. máj 2024

Tak ako je uz napisane, kupel v hypermnagane raz denne (nesmie ist do oci a do ust, inak mozes aplikovat vsade, na tvar kludne namocenym tamponikom potupkat), na vyrazky tantum verde, tea tree, tanno hermal mlieko, fenistil gel - co sa ti viac zapaci, hlavne nesavat ziaden puder ani pasty, ktore vyrazky udusia. Celkovo antihistaminika proti svrbeniu (fenistil, zyrtec, zodac, cokolvek podla veku). Pri horucke podavat paracetamol, nurofen len v krajnom pripade - neodporuca sa pre mozne ritiko zhorsenia stavu. Po odpadnuti chrasticiek mozes natierat nejakym cica kremom, napriklad la roche posay cicaplast baume. 🍀

andrea901
autor
3. máj 2024

@anavixy
@guudy
@sun_shine_2020
@snehulak77 dakujem krasne, sprej tantum verde pomaha na svrbenie aj fenistil kvapky som mu dala uz... Pojdeme este do lekarne kupit ten tanno hermal

anavixy
3. máj 2024

@andrea901 a ten hypermangan nezabudni, to je must have pri kiahnach 🙂

andrea901
autor
3. máj 2024

@anavixy ano, aj ten mame doma, dnes mu spravim kupel ked mladsi pojde spinkat 🙂