Ahojte skusene mamicky.
U syna som si vsimla prve vyrazky, pravdepodobne to budu kiahne. Prosim, napiste mi, co vam najlepsie zaberalo a urcyhlilo priebeh a hojenie.
Dakujem 🙂
@snehulak77 dakujem, prosim a tantum verde sprej sa moze na vyrazky davat priamo?
@andrea901 áno, priamo. Je to aj na dezinfekciu. Ja som mala vodičku, tu som dala na vatový tamponik a tak som nanasala. Syn mal 2 roky, bol potom pokojnejší. A muž si veľmi pochvaľoval tiež, že ho to podstatne menej svrbí 😁
@andrea901 ahoj, nam zabera tanno hermal, fenistil kvapky a kupel v hypermangane.
U nas sa davaju okrem vyssie spomenuteho aj antihistaminika. Tabl aj lokalne krem. Proti svrbeniu zabera najlepsie.
Tak ako je uz napisane, kupel v hypermnagane raz denne (nesmie ist do oci a do ust, inak mozes aplikovat vsade, na tvar kludne namocenym tamponikom potupkat), na vyrazky tantum verde, tea tree, tanno hermal mlieko, fenistil gel - co sa ti viac zapaci, hlavne nesavat ziaden puder ani pasty, ktore vyrazky udusia. Celkovo antihistaminika proti svrbeniu (fenistil, zyrtec, zodac, cokolvek podla veku). Pri horucke podavat paracetamol, nurofen len v krajnom pripade - neodporuca sa pre mozne ritiko zhorsenia stavu. Po odpadnuti chrasticiek mozes natierat nejakym cica kremom, napriklad la roche posay cicaplast baume. 🍀
@anavixy
@guudy
@sun_shine_2020
@snehulak77 dakujem krasne, sprej tantum verde pomaha na svrbenie aj fenistil kvapky som mu dala uz... Pojdeme este do lekarne kupit ten tanno hermal
Ahojky. Minulý rok mal muž aj syn. Veľmi dobrý bol kúpeľ v hypermangane, potom na vlásky som mu dávala vývar z ovsených vločiek. Potom potrela pupaciky tantum verde, to aj chladilo, aj to upokojilo od bolesti a svrbenia.
Pokiaľ by bola horúčka, tak nie nurofen ani Ibalgin. Ale to asi vieš 😊
Skóre uzdravenie