Syn má asi ABKM

emamonika
24. sep 2024

Ahojte maminky prosím vás možno mal niekto takú skúsenosť..
mali má pravdepodobne abkm, lenže mlieka bez kravskej bielkoviny mu nerobia dobre, boli ho z toho brucho mali sme neocate, alfamino - nemohol sa vykakat a boli ho celu nočná cez deň bruško
Keď mu dám ale napr. Naposledy mal holle kravské spinka celu noc a neboli ho bruško lenže už vidím na ňom ako sa škriabe a navyše odmieta ho pit
Vlastne vserky mlieka odmieta pit aj neocate aj alfamino ja už neviem čo mu mám dať☹️☹️
Doktor mi už pomôcť nevie, skôr pozera na mna že s čím zas prídem … som už z toho zúfalá

emamonika
autor
24. sep 2024

@emamonika maly * má 7 mesiacov tento týždeň

xxemma
24. sep 2024

Neskusala si kozie mlieko alebo skusit napr. Nutrilon ALLERGY DIGESTIVE CARE.

tinalia
24. sep 2024

Pri podozreni na ABKM sa odporuca kozie mlieko. A ked pediater nevie pomoct, tak ries gastro. Čo je to za doktora, ved ABKM nie je sranda... a aj keby ju nemal, tak to ma aktivne riesit a nie sa na teba pozerat a nedat riesenia. Potom tu mamicky riesia na MK diagnozy svojich deti a neriesia to s odbornikmi.

danielahamar
24. sep 2024

Môj mal Nutrilon allergy digestive care, ak som videla,že odmieta, dala som tam jednu lyžičku kaše sinlac pre alergikov

simona92101
24. sep 2024

@tinalia nie neodporuca sa kozie mlieko..
@emamonika moje obe dcery maju abkm,mladsia k tomu aj soju a vajce nezniesla.na gastre nam nepomohli,az na alergo.objednaj sa tam,ak papa aj prikrmy moze dietatu este nieco ine vadit.ako dlho ste boli na spominanych mliekach?trva minimalne 2-3tyzdne kym sa nieco zlepsi.
Ake ma priznaky?

emamonika
autor
24. sep 2024

@simona92101 boli mesiac vždy, kozie sme neskúšali.
Ten ekzem bol u nás ako príznak a nespal mi dobre bol nervózny, od 4. Mesiaca zacal úplne odmietať mlieko. Keď ho nepil ekzem zmizol krásne spal a bolesti bruska zmizli. Papa prikrmy ekzem sa už nevrátil, ale tie bolesti sú stále. Už mám odsledovane keď dám alfamino má bolesti, keď to nepije nemá bolesti. Pôjdeme na to gastro alebo alergo.

tinalia
24. sep 2024

@simona92101 mojej neteri kozie mlieko doktor odporucal

kittykat22
24. sep 2024

@emamonika u nas ma ABKM cela rodina. Ja, muz a syn. Syn bol kojeny a ziadne milko nemohol - ani kozie. Najlepsie je davat hyper. alerg. mlieko a potom prejst na mlieka alternativne. Da sa s tym normalne zit. Len napr. do palaciniek budes namiesto mlieka davat mlieko mandlove (bez cukru) a zivot ide dalej.

vkatush
24. sep 2024

Mne neocate vypil, len ak som ho skombinovala s mandľovým (čisté nikdy). Robila som mu 60ml vody, 3 naberačky neocate a zvyšok mandľové, podľa toho, koľko chcel, niekedy 60ml, niekedy 100ml.