Ahojte, syn má alopeciu,od minulého roka to riešime základné vyšetrenia sú v poriadku, štítna v poriadku. Psychológ mi vravel ze je introvert. Minuleho roku počas letných prázdnin mu ložiská zarastli a koncom prázdnin sa znova objavili a pretrvávajú dodnes. Posledné dni sledujem ze sa rozširujú aj na iných miestach. Vyzerá to tak ze to bude zo stresu zo školy. Co s tým mám s ním navštíviť znova psychológa?
@lara1128 nechapem,preco som utocná ,zjavne v sledovaní nie je ,ked sa pytas na psychologa u ktoteho niekedy bol a dalej co ? Staci jedno sedenie a hotovo ? Toto je praca na dlhsie a ked mas pocit,ze nie je ok , vyhladam pomoc ...
@whatever1 fakt sorry ,ale ty vies co je moja profesia , más pocit , ze hocijaky zdr.tu zdiagnostikuje dieta cez web ? Nehovoriac odbor psychologie nie je medicinsky ,ked uz tak ....
Ocne vys ma tiez?
Mizno by som skúsila psychoterapie. Hľadaj niekoho kto sa venuje psychosomatickym prejavom
Riešili sme to v 3-4 ročníku. U nás pomohla zmena školy. Ale doteraz ( je už na sš) má jedno ložisko , kde to proste nerastie.
@lara1128 posilnite vitamíny železo hlavne a skúste alternatívnu medicínu pomáha a ešte predtým treba kožného lekára navštíviť je na to taká vodička ale je agresívna na pokožku hlavy keďže je na chemickej báze. Je to spôsobené nedostatkom vitamínov, nadbytkom hormónov a samozrejme stresu. Neuškodí aj dávať na postihnuté miesto ricínovy olej 100%lisovany (lekáreň,DM drogéria)
@taktotedanie áno hneď prvé sme riešili očné, kožné, zubné, odbery, psychológ a endokrinológia
@lara1128 podľa mňa potrebuje psychológa. Niektoré deti sú veľmi citlivé a zle znášajú stres. Ja som so synom chodila k psychologicke kvôli ADHD a konfliktom v škole a veľmi mu to pomohlo. Neváhaj a čím skôr choďte na terapiu. Môj syn absolvoval autogénny tréning a po ňom som mala zrazu kľudné dieťa. Dovtedy kôpka nervov.
Urcite u psychologa, ale nielen syn, ale aj vy, rodicia. Aj vy sa musite naucit, ako mu pomoct so stresom, a nepridavat mu. A rozpravat, rozpravat, doma vytvarat pozitivne, bezpecne prostredie.
Ja by som sla az tak daleko, ze by som zmenila skolu keby bolo trrba, ale to musite zistit, co ho tak strasne stresuje.
A este, konicky, sport ma? Ak sa vam da, skuste bojove umenia - tam sa okrem tela posiluje aj sebevedomie, spracovanie emocii, takze aj mate fajn klub niekde blizko, mozno by to bol pekny sport.
@lara1128 ti sa pytas na mk ? Veď ty komunikujes s dietatom ,nie my a ak mal problem ma byt niekde v sledovaní.