Ahojte , ma niekto skusenost? Sme v nemocnici uz treti den, maly ma 2 roky 8 mes. Horucky mu vyskocia vzdy na 39,5 aj do 40. Od soboty mal nasadeny zinnat , nezaberal, vcera vymenili za ine a dostava ich do zily ale ziadne zlepsenie zatial. Maly ma ciste hrdlo, nekasle, nema nadchu. Ma hnacky- nie casto. Crp mal naposledny 90. Na zrazenie teploty dostava cipky paralen ale trva 2 hod kym mu klesne aspon na 38,4. Takze cca iba hodinu je bez horucky. Nemali ste nieco podobne?
Hovoria ze to bude nejaka bakterialna infekcia. Vysledky zo stolice budu az cca o 2dni.
možno salmonela?, covid? ale to mu isto test robili, zuby asi nie, kedže už tak dlho trvá teplota a osobne, ani mne zinnat nezabral naposledy
Treba pockat na vysledky z tej stolice,a teda ako pise vyssie,aj moc..tazko povedat..skore uzdravenie prajem ❤️
Kocky, covid sme uz mali a ked sme sem isli tak nas samozrejme aj testovali. Moc mu brali tiez a ze cisty. Akurat ma viac pit. Ale teda on nema vobec chut , sice pije ale menej a neje vobec nic 😭😭 ja som uz hotova
@aimy11 moc by mu zistili hned, je to zakladny odber. Atb potrebuju aspon 48 hod, aby zabrali, tak drzim palce, aby este zafungovala liecba do zily. Viem, ze je to pre teba tazke, ale uz ste v nemocke, takze nic viac pre neho robit nemozes, je v spravnych rukach, neboj, pridu na to. Daj vediet, ako ste na tom.
pokial ma atb infuzkou do zily, tak dostava aj tekutiny na zavodnenie, ci? aby si sa nebala, ze menej pije, cika dost? drzim palce 😉
Môj mal tiež vysoké teploty, ale už v nemocnici mu vždy po jednom, dvoch dňoch klesli...najskôr mal zápal pľúc a druhýkrát zápal obličiek .... To som tiež dlho čakala na to kým na to prídu
@aimy11 syn mal vysoké teploty, nemohli mu ich zraziť tak mu dali po dni niečo do žili že buď to zrazí teplotu alebo ostane vysoká a našťastie ju to zrazilo, boli sme v nemocnici 5 dní, mal hnačky a po asi 3 dňoch začal mať v plienke aj krvavý hlien, po výsledkoch zo stolice ktoré prišli po neskutočne dlhých 5 dňoch, zistili baktériu z mäsa.. nasadili 3dňové antibiotiká a pustili nás domov..
moja starsia ked mala 18 mes. teplotovala 2tyzdne stylom horucka klesala len na hodinku- dve pod 38, uz sa nepamatam ake mala CRP ale potom jej zistili mononukleozu, s horuckami potiahla este dalsie 2 tyzdne...
Dakujem vam za odpovede. Previezli nas potom na kramare a diagnostikovali mu PIMS takze asi nemusim hovorit ake peklo zazival. Stvrtok poobede nas pustili s tym ze doma este bude brat 2 tyzdne lieky a potom na kontrolu. Mal zapalene aj tenke crevo.. a teda vedela by som o tom pisat velmi vela. Ma sa uz lepsie , teraz ma problem s kakanim. Dufam ze uz bude v poriadku. Ak by niekto zazival to iste a ma nejake otazky, rady, kludne napiste. ❤️ Este taka vec.. cely cas som mala pocit, ze to moze byt PIMS a ked sa ukazali dalsie priznaky, bola som si ista. Nikto mi neveril az na kramaroch to potvrdili a dostal spravnu liecbu. Nechcem ani pisat o tom, co vsetko moj chlapcek prezil. Lubte sa a nikdy si nezabudnime vazit to co mame ❤️
@aimy11 Dobry večer , my toto zažívame prave teraz s 14 ročným synom , v nedelu večer mal teplotu 38,5 tak sme hned v pondelok isli k lekarke ta ho popočúvala, pozrela hrdlo a vsetko čisté,ale zmerala mu crp 73 a dala nám ATB na 3 dni. Lenže teploty neklesali ani po paralenoch a pod. Cakali sme do stredy ze teda hadam zaberu tie ATB ,ale márne, vo štvrok rano sme sli teda k lekarke na kontrolu ale to už ho zacalo aj boliet brucho (dovtedy len teplota okolo 39) tak nas vyslali na chirurgiu sono, RTG . No a už to išlo rychlim spádom, Pán doktor na chirurgii hned skonštatoval nejaky zápal kedže CRP vystúpalo na 140 ale ani sono ani RTG nič nenašlo. Lenže syn už zacal kolabovať tak nám Pán doktor zavolal záchranku a brali nás do nemocnice . Tam sa im to zdalo ze zápal obličky ,lenže to hned vyvrátili testy moču...... co budem dalej písať ,... v piatok ho brala helikoptera do Martina a tam mu okamžite nasadili liečbu na PIMS s tym že ho kontroluje kardiolog kedže má zápal srdcového svalu. tak sme v napatí čo bude dalej..... .. Pre uplnosť všetci sme komplet očkovaný a Covid sme všetci naraz prekonaly pred 3 týždňami s pomerne lahkým priebehom.
@aimy11 chcem sa spýtať ako dlho ste boli v nemocnici? Ďakujem
@jusil dobry den, to mi je naozaj velmi velmi luto, viem presne co zazivate. My sme boli v nemocnici dokopy 11 dni. Prve 3 dni v inej nemocnici kde teda este nevedeli co mu je crp uz 157. Ked nas pustili, maly uz bol na tom ovela lepsie, uz sa chcel hrat a behat. Pred tym nic len lezal nevedel ani sediet. Doma este 4 tyzdne bral kortikoidy, helicid, verospiron a anopyrin este berie stale. Mojho sledovali na internom oddeleni, klesal mu tlak takze hrozilo ze skolabuje. Zapal mu isiel vlastne okamzite na brusko, nejedol mi vobec 7-8 dni. Na kardiu mal neskor nejaky vypotok na srdiecku, takze nejaky zapal tam bol ale nebolo to tak vazne. Akurat vo stvrtok sme boli na kontrole a vypotok tam uz nema. Ked sa nasadi liecba tak sa s toho velmi rychlo dostanu deticky. My sme boli na kramaroch a tam uz mali nejake skusenosti. Inak... az ked sa moj vyhadzal a zacali puchnut nohy, ruky a ocne viecka mal cervene a strasne napuchnute az vtedy bolo jasne ze to je pims a to uz mal horucky 6 den.
@aimy11 ďakujem za odpoved, pre nás je najhoršia ta bezmocnosť a že absolútne netušíme aký to môže mat vývoj . Navyše návštevy sú zakázané a syn je “nemluva” teda komunikácia s ním je…. Áno, hej no, a tak .On sa vraj cíti dobre , ale mame obavu že to len hra na nás aby sme sa tak nebáli . A to je veľký chalan , neviem si ani predstaviť aké to muselo byt s malinkym chlapcom čo vlastne ani nevie povedať čo mu je . Je to totálne na nervy a ešte navyše Vianoce 😢 proste celeee zle 😢
@jusil drzim vam palce, musi to byt strasne sediet doma a cakat na spravy 😔 verim, ze to uz lekari maju pod kontrolou a rychlo sa z toho dostane. Ak sa smiem spytat, mal aj nejake ine priznaky pims? Myslim ten vysyp alebo opuch? A to to dostal aj napriek ockovaniu? Ach no vsetko dobre zelam 🙏🏼
@jusil to ano. Aspon som tam mohla byt s nim ale pozerat sa na to a nevediet mu pomoct... nikomu to nezelam naozaj. A este hrozilo ze skolabuje a pojde na aro a tam by som s nim uz nemohla byt. Ale hned ako nasadili liecbu, klesli teploty a pomaly zacal odpuchat. Crp uz vasmu urcite kleslo ci? Mojmu na zaciatku brali krv rano aj vecer, potom uz iba rano a stale ma informovali co sa zlepsilo a co este nie.
@lindusss2016 práve že nemal nič okrem teplotapy nad 39 stupňov až na 4 deň keď už vlastne išiel do nemocnice tak začal mat hnačku . Ani vyrážky ani opuch nič . Ako vyzerá teraz netušíme 😢.
@aimy11 ono je to asi skoro jedno či je rodič pri nom alebo nie, ta bezmocnosť je strašná .Ja volam každý deň lekárom ako je na tom , lenže oni sa akoby boja niečo povedať , aj keď s PIMS majú v Martine skúsenosti stále je to niečo nové a u každého prebieha inak, tak sú opatrný . No teploty už vraj nemá aj CRP klesá ale to srdiečko naopak má vypotky a má nízky tlak . Takze to vyzerá že sme prišli na začiatku a vlastne sa to len rozbieha. Aj keď dnes mi Dr povedal že je to ustálené čiže ani lepšie ani horšie , má nasadenú liečbu , ale sami nevedia ako to bude ďalej. No zúfalstvo maximálne.
@aimy11 Tak to najhoršie je už dúfam za nami, dnes ho už premiestnili z JIS na normálnu izbu, vraj je stabilizovaný ,tak sme si trocha vydýchli. Ale aj tak 🙁. Robili mu sono a brucho ma čisté len to srdiečko má vypotky 😢.On sám tvrdí že mu je dobre , teda presnejšie “nič mi nie je len tu musím byt na pozorovaní “. Každopádne Vianoce strávi v nemocnici 😢. Tak asi tak 😢.
@aimy11
@jusil my sme si tým tiež prešli, dcérka 10r,,boli sme v nemocnici od 2.1 11 dní... momentálne sme 2 týždne bez kortikoidov a anopyrinu,,, Chcela som sa opýtať ako sú momentálne zdravotne na tom vaši chlapci? Ci mate nejaké ťažkosti a ako ste na tom so srdiečkom.Dcerke sa este často točí hlava, a sem tam ju bolia nohy a často sval od krku po rameno,,, pred mesiacom sme mali prvú kardilogicku kontrolu,, no v pondelok ideme opet nakoľko oproti nemocnici klesla ejekcna frakcia na spodnú hranicu aj napriek kortikoidnej liečbe... Tak ci s tým nemáte aj vy skúsenost ďakujem. 🙂
@sisula969911 moj chvala bohu nemal nic uz ani na kardio ale teraz v sobotu bol opat pozitivny na covid. Chytil to od maleho bratranca.. vraj uz by sa pims nemal zopakovat ale iste to nie je.. 😔
@aimy11 fuha tak to mate určite opet stres, dúfam ze ma ľahký priebeh a nebudú žiadne komplikácie,,, ďakujem za odpoveď my sme boli dnes na kardiologii tak ejekcna frakcia sa chvalabohu upravila, ale stále žiadna extra fyzická námaha, bez telesnej do konca sk. Roka. Presne dnes som sa pýtala Dr. Ci bolo nejaké dieťa ktoré by malo opet po covide nejaké PIMS príznaky tak vravela ze nie, ale som v jednej zahraničnej fb skupine a tam myslím 2 písali,ze ich deti mali opet Priunaky PIMS skončili aj v nemocnici no lekári sa nejak zdrahali to potvrdiť tak kto vie..... Uvidíme co čas ukáže skóre uzdravenie prajem
@aimy11 dobre a moc? Ja som bola pred nedávnom s 5 týždňový bábätkom, nič len vysoké teploty a apatia... Mal zápal obličky nakoniec... Zistili to z moču... Môžu tam byt rôzne infekcie, a na každu sú iné ATB, a ani tie nemusia zabrať, potom sa dávajú iné...