Ahojte maminy malý mi.od včera rána len ležal na.rukách po par hodinach sa objavila teplota dostal sirup Nurofen večer sme utekali na.pohotovosti keďže sme mali 40stupnov teploty vraj zradí je to angina striedat čipky a sirupy +antibiotikum ale baby nemala by teplota ustúpiť?po podaní cipok stále nám zvykla klesnut no teraz stale sme.pri 38,5 malý mi horí a neviem čo s.nim.Včera pomohlo kupanie a cipok.o jednej rano no zasa ma zvýšenú a nie a niezbit mohlo by to byť aj od zuba?Od stolicky?Ale teplota sa mustieda pol hodiny vysoka pol hodiny lepšie a tak sa to strieda dakujem.za rady
Zábaly ci vlažná sprcha, ATB potrebuju 48 hod, aby zabrali
Veľa,veľa piť!!! teploty môžu pretrvávať aj 3 dni, pokiaľ nezaberú antibiotiká. Skoré uzdravenie.
moje dievčata mali presne tak...čo zub,to 40tky.... bude mu lepšie až tak na tretí den od začatia liekov antibiotík ak teda ide o angínu....davaj obklady na čelo a zapastie,kupele,nech čo najviac spinká,ale stále ho sleduj a ak sa ti niečo vidí divne,radšej zas zájdi k dr...... aj ked sme mali 6tu chorobu,tak sme mali 40tjy 5 dni v kuse a na šiesty ako rybky 🙂 ale v 6ty den sme dostali vyrážky ako znak,že išlo o tu 6tu chorobu...hlavne vela tekutín nech pije, bakterie sa močom vyplavia 😉 ...pomáha aj platok suroveho zemiaka na zápastie(babska rada na zniženie teploty,alebo surove vajíčka do ručky)
skore uzdravenie 😉
@ludka140281 no neviem, ci obklady na celo, ja som namočila uterak do vlaznej vody, obalila hrudnik a este nato dala suchy uterak, potom do osusky, aby boli ruky a nohy volne, a tak asi 2x vystriedala, samozrejme lieky od teploty, ale najviac sa mi osvedcili vlazne sprchy....
moja mala tiez 4dni 40 teploty,nepomahalo nic a ked tak len na chvilu a na 4. den sa osypala a bolo...6.choroba....tiez som davala zabaly,na zapastia octove obklady,cipok a sirup som striedala a nic...stale horuca....uvidis ci zaberu antibiotika a ci sa neohadze
ako tu uz pisali, mozno to chce viac casu. Radsej davej tie likez na teplotu ako cipky, aby sa mu z tolkzch liekov nepokazil zaludok-moj je na to dost citlivy. No a ta teplota, ak klesne o 1,5° tak je dobre, horsie je, ked vobec neklesne...
Ne viem ake stare dieta mas, ale ked ma 40, netreba hned letiet na pohotovost, pokial das liek a klesne teplota, tak je to ok, dieta ti reaguje na lieky, tak netreba pohotovost. Iba ak nezaberaju lieky alebo ma dieta tie krce z teploty, vtedy treba pohotovost.
@wolfwife V priebehu dňa rob vlažné kúpele, tie vedia zraziť teplotu. Mne na vysoké horúčky zabrali obklady na čelo a zátylok, vtedy mi ani lieky nezaberali. A ak chceš skúsiť babské recepty, tak vraj pomáhajú nakrájané či nastrúhané zemiaky na chodidla a dlane. Synovi tak klesla teplota, sama som bola v šoku, ale pomohlo to. Zemiak prekrojíš, proložíš na chodidlá a dlane a uchytíš napr. obväzom. Ale ak by mal veľmi studené nohy či ruky, asi by som to nedávala.
Nam povedala doktorka,ze tri dni od zaciatku bratia antibiotik az ustupi horucka.takze to chce cas kym zaucinkuju ant.ked ma horucku mozes striedat po styroch hodinach liek na teplotu.das nurofen (ibuprofen) a po styroch hodinach ak traba paralen (panadol).
My sme mali anginu v 15.mesiacoch. horucky az do 41,ustupili az na 4.den od atb liecby! Ono to trva chvilu kym atb zaberu.
@anjelicek26 nooo akurat minuly weekend sme skocili na vysetrenie do nemecky s teplotami 40,4.po komoletnych vysetreniach verdikt:dve prerezavajuce stolicky. Teploty trvali 4dni vkuse! Opatovne vysetrenie a diagnoza dcerkinho detskeho lekara opat len zuby! Takze aj to je mozne! 😉
moj syn mal pred asi 10 dnami take teploty...v miernej panike som hladala na nete ako ich znižit...dala som mu teplý, ale nie horuci kupel, zabalila som ho do plachty / naheho /, obula ponožky a do ponožiek som mu dala na slapy platok citrona. neviem, či pomohol kupel, citron, alebo kombinacia, ale pomohlo. Pri 38, 5 som si už vydýchla. Citron som skusila po prvý krat 😉
teploty mal asi týžden, vrazilo mu to aj do uší, napokon musel brat atb a 2dni mal problem rano sa postavit, tak ho boleli nohy. to som sa riadne vyplasila,volala som lekarke a vraj tam už bolo viac deti čo ich bolia nohy. takže asi nejaka takato pliaga koluje...
Netreba aby teplota tak rychlo a velmi klesala. Treba dat tomu cas. Chapem ze si vystresovana, ale skus hlavne tie sprchy vlazne, striedaj nurofen s panadolom po 4. Hod ak su teploty velmi vysoke ak nie, tak sraci panadol alebo nurofen kazdych 6. Hod.
maminkasisa ma pravdu.presne taketo zabaly sa maju robit.v pondelok mi to takto kazala robit detska lekarka.my sme boli cez vikend na kramaroch.kvoli vysokej horecke.ale dostala mala pri nich febrilne krce.
U nas to bola tiez ta 6. choroba, Nurofen, cipky ani studene zabaly nepomahali.... Teplota mu zisla az po alkoholových zabaloch (poradila nam suseda) to je zazrak 😉
My sme ti mali raz vo februari pred par dnami znova. Doktorka ze,angina. Ale ani na 5 den teploty neustupovali ani po antibiotikach. Nakoniec akutny zapal stredneho ucha. Pozor na horucky. Moj mal prvkrat az febrilne krce. V oboch pripadoch sme lezali v nemocnci.
@wolfwife ak horucka klesne zo 40 na 38,5....tak to uplne v poriadku....nemôzeš čakať 36.4
zlé je, ak horúčka ani po podaní liekov neklesne pod 40.
paniku by som robila ak by vôbec neustupovala, resp. ak by ani po antibiotikách na druhý deň nedošlo k zelpšeniu.
- mne pri vysokých horúčkach vždy pomohlo deti okúpať.....v normálnej teplej vode.
nas mal taketo horucky v marci, mal nakoniec zapal pluc. tiez sa nam to nedalo zrazit doma, navyse nechcel vobec pit. dr na pohotovosti (len sme volali) povedala, ze musi vela pit, lebo inak lieky nemaju ako zabrat, kedze nam nechcel pit, sli sme do nemocky. prve, co nam povedali, ze kolko sme davali liekov, lebo ak sme davkovali podla krabicky nurofenu, tak je to malo ☹ my sme podla krabicky mali davat 2,5 ml sirupu, v nemocke podla vahy maleho vypocitali az 5,5 ml !!! tak ako pomoz doma tomu dietatu, aby sa mu ulavilo od horucky ☹ v nemocke uz sa potom zacal liecit, hlavne ho infuzkou zavodnili a uz bolo hned lepsie, ale to davkovanie ma teda sokovalo a pri najblizsej horucke budem na oddelenie volat, ako mu to mam davkovat (kedze som sa to zabudla spytat), na krabicku sa uz nespolahnem...
Syn mal pri angine 5 dni 40ky horucky a to mal antibiotika, proste mal skaredy priebeh, boli sme v nemocnici, na infuzkach. Zo zubov rozhodne toto nie je, ja sa fakt cudujem, co by ludia najradsej zubom pripisali. Ak po dvoch dnoch antibiotik nebudes vidiet zlepsenie, maly bude malatny, apaticky, musite zasa do nemocnice.