Syn si dnes poobede robil špagety so zaváranými šampiónmi z obchodu a teraz začal zvracať, a teraz neviem či mu mohli uškodiť pokiaľ by ich slabo tepelne upravil, nikdy v živote sme takto špagety doma nerobili, ale jedol to kdesi v reštike keď bol z roboty na obed a mu to zachutilo a teraz neviem či to môže mať z toho alebo z niečo iného, je aktuálne doma keďže je chorý a na raňajky jedol cereálie s mliekom a na zapitie si dal můllermilch kakaový, alergie nemá na nič, len ma to zaskočilo keďže nechcel ani šišky domáce jesť, ktoré zbožňuje a zavracia a keď som sa ho pýtala čo jedol tak hovoril, že si tie špagety robil
@janka_lolo ako pise ana, asi sa len prejedol.
Ja bezne vyjedam sampinony rovno z konzervy, takze slabou tepelnou upravou to urcite nebude.
@janka_lolo ja som napríklad zo dňa na deň začala mat problémy s hubami. Jedla som ich skoro denne, milovala som ich. A prišiel deň. Od kedy ich nedokážem zjesť lebo mám celé hodiny bolesti na ktoré nič nepomôže a výnimočne aj zvrsciam. Možno mu to proste nestrávili.
:(
Ak zvracal iba raz je možné,že mu to nesadlo...ale ak zvvracia viackrát tak je to viróza,teraz veľmi rozšírena
baby ďakujem za názor a ako ho poznám isto si ich veľa spravil a zjedol to z chuti, čiže nejdem panikáriť ☺ bude mať ponaučenie do budúcna, že sa nemá tak prejedať lebo takto skončí, no nič uvarím mu čierny čaj a bude hádam dobre
@deginko zatiaľ iba raz, je aktuálne aj PN keďže má angínu od štvrtka, takže uvidíme, dcéra mu dala na uvoľnenie buscopan tak hádam sa mu uľaví
Ak si vie urobit spagety, tak to asi nie je uplne male dieta a jedna tycka ho neznici.
Mne raz bolo hroznenzle prave z Mullermilch
@kitycat má takmer 24 a tak u nás aj syn aj dcéra milujú Mullermilch, a teda máme ho skoro stále keď je v akcii plnú chladničku, lebo im nestačí keď im poviem, že si majú dať granko do mlieka ako keď boli malý a som im robila, čiže ťažko to odhadnúť, dcéra mu ponúkla buscopan na uvoľnenie tak vyzerá, že mu to zabralo lebo už sa vadia ako by sa nič nedialo
@janka_lolo ja si myslím že keď pises že je chorý tak aj imunita robí svoje neboj nic
@janka_lolo kludne moze zvracat z tej anginy a spagety su v tom nevinne
Ja som teraz chorá a vracala som prvý deň 4x. Pri angine sa zvykne vracať. A hlavne nepanikár, syn je dospelý chlap. Nie bábätko. Nejaká chorobka a vracanie ho nezabije
nie určite ho to nezabije, len ako vždy keď ja dávam do niečoho šampióni tak ich riadne dusím alebo varím a on to len tak narýchlo na palacine na oleji robil, čiže ako asi tam dal aj veľa oleja, on je expert, preto ma zaskočili tie šampiňóny, keďže som si nebola istá či mu nemohli uškodiť keby ich slabo upravil na tej palacine,
určite s ním nejdem na urgent, manžel otvoril svoju lekáreň v lavici čo má a bolo vybavené, že mu mám odtiaľ vybrať čo treba ale nič účinné tak dcéra doniesla jej krabicu s liekmi a odtiaľ sme zobrali buscopan ale ako si ho dal je dobre, už sa s dcérou povadil
ako nikdy nezvracal pri chorobe čiže ma to prekvapilo ale nevylučujem aj tu chorobu, keďže je po dlhej dobe chorý naposledy asi na základnej škole bol chorý
@viestta jasné môže nevylučujem, možno mu nejaké hlieny postekali a ho to tak podráždilo, že to musel vyvracať ale je mu už lepšie, čiže mňa len tie jeho šampióny zaskočili, že čo ho to vôbec napadlo keď sme to nikdy nerobili doma a sám nikdy šampióny ani iné huby nerobil, nepoviem, že by si dal špagety s niečím iným ale práve šampióny ho napadli ale čo s ním má človek robiť keď on by jedol všetko čo mu oči vidia, už sa mi napcháva v kuchyni šiškami čiže ja to vidím, že zajtra mu bude manžel celý deň variť čierny čaj a suché rožky jesť, aspoň mu ten pôst zajtrajší sa bude lepšie dodržiavať
@janka_lolo nehnevaj sa na mna, ale takemu velkemu capovi bude otec varit caj? Moj ty boze🙄 Ked vie trtkat, musi si vediet aj caj navarit.
A sampinony sa daju jest aj surove, pri vareni ich netraba varit az na smrt a tie z konzervy su na smrt uvarene, tie sa bezne davaju do salatov tak ako sa vyklopia z konzervy. Zas neprehanaj, ma 24 rokov nie 24 mesiacov.
(myslim si, ze je nacase odstrihnut pupocnu snuru, a to myslim naozaj ako dobru radu, nie ako rypanie)
@viestta pokiaľ nechcem aby skončila kuchyňa ako po výbuchu ako keď varí tak radšej manželovi poviem až mu ho uvarí, minule šiel iniciatívne mojej mame variť čaj keď prišla na návštevu a ešte som nebola doma z roboty a bol tam sám, šak povedala, že sa bála, že aby niečo nevyskratoval nám kuchyňu, že tak to robil, on dokázal žiť na intráku skoro 3 roky kým neprišiel covid a neostali doma čiže, nie je na mne naviazaný ale pustiť ho len vodu variť tak buď môžeme od znova maľovať alebo rovno prerábať ju
na to že je najmladší, tak je dosť samostatný ale v kuchyni keď si niečo ide spraviť tak upratujem ju dva dni, najstarší bol väčší mamánek, teraz už býva s manželkou tak musí byť samostantý ale bežne sa nevesta sťažuje, že jej osolil kávu
@janka_lolo v 23 rokoch veku si mala minimalne 15 rokov na to aby si ho to naucila, navarit aj upratat po sebe. Kym sa ozeni, tak ho to douc. Raz ti bude nevesta vdacna.
@viestta áno, nepochybujem, že sme to s manželom zabudli decká naučiť ale ako keď bol na intráku tak si vedel pekne po sebe aj riad upratať, ale on je po manželovi manžel, keď varí tiež keď prídem z roboty a náhodou varil tak v prvom rade idem riad poumývať, keďže toľkú kopu do umývačky nezmestím, ale syn vie prekvapiť aj keď sme na dovolenke a ostanú doma tak nikdy sme nenašli bordel iba poháre a to bola hneď výhovorka, že to bola toho návšteva a to bola tamtoho návšteva a tí pili to a hentí tamto
a to verím, že dcéra by po ňom neupratovala ani najstarší
buď to zjedol schuti, alebo ich veľa zjedol stáva sa