Ahojte baby
Syn je alergik.ma vlhky kasel ktory mu nejde dobre vykaslat.uziva dlhodobo flixotide a nasadila som mu solmucol ale stale sa mi zda ze dobre neodkasle.ma aj hlas zahuhnany.davate v takomto pripade aj ventolin? Ci cakat a pripadne zmenit po par dnoch za mucosolvan napr? Alebo co uzivaju vase deti na dobre vykaslanie?? Vdaka za rady
Poviem ti tak, ze som lekarka (nie pediater), ale sama od seba by som synovi len tak Ventolin nenasadila. Jedine inhalacny by som mu dala vdychnut v akutnej situacii. Vies princip liecby Ventolinom, vies o rebound fenomene a ako sa ma vysadzat...?
ventilin ti nepomoze vykašľať ten je na dychanie, ak dycha dobre netreba davat
Ventolin svojvolne urcite nie.
Ventolin na odkaslianie určite nie. Mne ho tiež alergologicka nechala doma lebo dcéra je alergicka , astmaticka a často jej pískajú priedušky 🤦 mám nasadadzat aj sama keď ma záchvaty kašľa, tiež má inhalacny, tiež mala aj flixotide teraz musí mať prechodné už seretide🤦 - a to aj tak strašne nerada nasadzam sama, dala som jej keď mala v noci záchvat kašľa a podobne a potom bežím k dr. Už viem samozrejme ako nasadzovať a vysadzovať postupne atď ventolin, ale aj tak vždy idem k dr a donekonečna riešime .
Ventolin nie je na kašeľ, beriem ho, keď mám záchvat a neviem dýchať, aby mi uvoľnil dychanie
@nitka1157 viem ze neni od kaslu.roztahuje priedusky a viem ako ho mam aj aplikovat ci vysadzat.alergologicka povedala ak by sa nemohol nadychnut alebo dokaslat alebo ak by mu piskalo na prieduskach.to piskanie chrapcanie sa mi aj zdalo ale radsej som cakala a dala len inhalovat vincentku.povedala ze nemam sa bat mu ho dat.radsej dat ako nedat lebo ze potom trpia priedusky...a pediater ten mi vzdy nakaze dat ventolin aj ked len trosku pokuckava.tak naozaj sa v tom stracam
Myslela som ze aj ked nejde uvolnit ten hlien z priedusiek tak sa podava ventolin aby sa rozsirili a isiel von ked to nejde sirupmi na vykaslanie.preto som chcela vediet co davate na vykaslanie.ake sirupy? Ja mu dam solmucol a ked to nejde ideme k dr a daju erdomed.syna z neho natahuje .vyskusala by som este nieco ine co vasim detom pomaha
Čaj z materinej dušky na vykaslavanie, a hlavne z dlhodobého hľadiska riešiť imunitu - tlmiť prehnanú alergickú reakciu prírodnými spôsobmi . Napr. dychové cvičenia, prírodné produkty ako Reishi, alebo ešte lepšie Reishi Plus ( obsahuje zmes liečivých húb). Atď