Syn je 3x chorý. To naozaj neexistuje nič na imunitu?

14. okt 2024

Som uz zufala,syn nastupil 1x do skolky a od septembra je uz 3ti krat chory,,,,chvalabohu nic vazne,len kasel a sopel ,davam imunoglukan,probiotika a nic ,,,,ine deti sa drzia ,ja uz nechapem :(
To nic lepsie neni na tu imunitu?

katkaseiner
14. okt 2024

kazda jedna si tu tym presla... kazde jedno dieta...
Dieta si teraz zacina zvykat na bacili a virusy ktore doteraz nepoznalo... nema inak sancu sa stat imunne . Upokojim ta, buduci rok to bude o nieco lepsie a dalsi rok o nieco zas lepsie.... od oktobra do aprila to bude na maslu.... ale to hovorim z mojej skusenosti, tvoja moze byt trolinku odlisna

bellaa3007
14. okt 2024

Alergo dáva napr Imunor, Bronchovaxom a podobne.. Ale to by museli byt dlhodobejsie problemy, prípadne z krvi n´mojej malej vyšla znižena imunita...

Ked nechodil do školky, býval medzi detmi v kolektive? Pokial je to kasel sopel kt prejde rýchlo nerieš... Moja mala minulý rok od oktobra do februara 5x zapal priedusiek až to je niečo 🙂

autor
14. okt 2024

@katkaseiner ale ako to ze v triede je skoro jediny ktory vzdy nieco schyta a vzdy je mimo ,,,,,su tam sice pomiesane deti ale aj tak

bellaa3007
14. okt 2024

@katkaseiner mne stačí aby bol už februar. Vtedy prichádzajú zlepšenia 😀

autor
14. okt 2024

@bellaa3007 nebol v kolektive

bellaa3007
14. okt 2024

nejake kružky, uzavrete priestory - nemyslim ihriska vonku vobec nenavstevoval ?

autor
14. okt 2024

@bellaa3007 nie ,nechodila som s nim,vela casu sme travili vonku

sissy27
14. okt 2024

@katkaseiner kazda jedna nie… dcera bola v skolke chora prvykrat ako 5r, teda po dvoch rokoch v klasickej statnej skolke (teda cca 20 deti x 4 triedy, ziaden minikolektiv v sukromnej). Nechytil sa jej ani jeden sopel ani kiahne. A nedavala som nic na imunitu ani nic specialne som nerobila.

autor
14. okt 2024

@sissy27 tisko zavidim ;)

biglovemom
14. okt 2024

Takto,on ma imunitu(ak nema nejaku diagn od alergo). A cim bude starsi, tym bude menej chory. To je normalny proces. Musi a nachyta urcite viry a potom bude odolny/odolnejsi.
Vsetky tie umele vitaminy z lekarne su zbytocne, uplne zbytocne.

Nebolo nikdy dokazane ze pomahaju( slova nasho lekara) .A nadbytok moze byt aj skodlivy.
Tak ako sirupy proti kaslu.Ktore casto viac zahlienuju.

Dieta bude mozno o nieco odolnejsie ked bude vonku za staleho pocasia, neobliekat moc, kvalitny spanok a to vsetko kolo toho😁

Moja je chora 2-3x rocne, ale uz pred skolkou mala asi 10x virusove ochorenie kedze sme stale boli medzi ludmi /detmi.Chodime celorocne plavat, v zime vonkajsi bazen…. Vela pohybu (gymnastika) a dobry spanok.

Ziadne vitaminy do nej netlacim,raz rocne krv ci je vsetko ok

momi86
14. okt 2024

musite vydrzat,,ja som si stym tiez presla s mojimi dvoma synmi,bolo to na palicu....teraz maju 7 a 5 a zaklopem uz minuly rok sa drzali..bez ziadnych chorob....ale predtym roky dozadu...katastrofa

mogaa
14. okt 2024

a to je presne to, že si ho nebrala medzi deti do kolektívu.....aj v prípade že ide o mladšie dieťa ktoré má staršieho súrodenca to dieťa už nebýva v kuse choré...tvoje sa stretáva s tými detskými vírusmi prvý krát, preto všetko schytá....

autor
14. okt 2024

@mogaa boli sme par krat v inter.ihrisku ale ja pracujem od jeho 1r a on bol s babkou,bohuzial nebolo casu ist do kolektivu,ale myslim ze tym ze sme travili vela casu vonku som nerobila zle

nevenka
14. okt 2024

@sissy27 no dobre, ale tak toto autorke nepomoze.
Nasa ORL lekarka nam povedala, ze dieta moze byt chore 8-10x do roka, pokial chodi do skolke, ak to nie je na ATB, tak je to normalne. Castejsie je uz na zvazenie a vysetrenia imunity. Takze. Uvidis.
Ja Ti odporucim este - skus produkty Andreja Medveda, ja to nepoznam osobne, on ma daco aj pre deti a chvalia to. Ja jedine poznam Laktoferrin a ten si nasadim, ked zacinam byt chora a vacsinou pomoze, skrati a zmierni chorobu. Alebo este kolostrum, ale ja by som nasadila tobolky a dospelacke davky. To nie je liek a ked das viac, nic sa nestane zle. Okrem teda klasiky, decko, C vit., najlepsie lipozomalny, zinok, rybi olej.
Nam ale pri starsich detoch pomohlo az to, ked zacal covid v roku 2020 a sli deti mimo kolektivu. Syn uz mal ist na vybratie nosnej mandle. Mali permanentne sopel, huhnanie, nie a nie sa doliecit uplne. Potom sa mu to mimo kolektivu stiahlo a teraz ako skolaci byvaju chori, ale uz to ani nevnimam, vacsinou len mierny sopel, 2-3 dni doma a ide sa dalej. Antibiotika mozno raz do roka, aj to vela asi. Snazime sa to ustat bez. Su to virozy najcastejsie. Mladsi syn zacal chodit do skolky a stale potahuje nos. Raz bol chory aj s teplotou, ale to bol 3 dni plus vikend doma a ostal mu ten huhnavy nos, ale to uz ma 2 tyzdne. Tak chodi do skolky. Spolu s nim to chyta aj najmladsia. Iba dakujem Bohu, ze uz si aspon cez den vyfuka to mladatko nos 😅. No ja som bola chora 3 tyzdne a musela som k dr. po ATB, po viac ako 2 rokoch, co som sa drzala, musel daco fajne doniest. On je dobre a mna strasne hrdlo bolelo, uz mi to zliezlo na priedusky.
Mozno daco od toho Andreja Medveda aj ja skusim pre toho skolkara. Okrem laktoferinu.
Drzim Ti palce.

simca06022011
14. okt 2024

ved ale to je 1,5mesiaca.. klud, imunitu si musi vybudovat, ziadny zazracny nastroj na to nie je. Vela chodit na cerstvy vzduch, von, postupne si zvykne... imunoglukan davas, vitaminy asi tize, tak nie je co.. viac...

a vobec si nic nevycitaj, moja choidla vsade aj s deetmi sa hrat, sice viac sme boli vonku ako v herniach, ale aj tam sme chodili ked bolo zle pocasie niekedy, dokonca od 1,5r bola v jasliach a aj tak sme skolku neprezili bez chorob.. jasle prvy pol rok bola chora v kuse...aj obdobie je sproste, september je hnusny a k tomu prvy krat su deti v skolke, fakt su teraz vsetci chori vsade.
este dodam ze potom neskor v skolke bola chora tak 2-3x do roka, v predskolskej raz.. v skole ani raz... (az po covid, ktory ona mala az minuly rok na jar, prvykrat... co ine deti uz mali niekolky krat... )

autor
14. okt 2024
simca06022011
14. okt 2024

este mozno preventivne nos vyplachovat, cistit, pravidelne... morsko vodou, ak idu na neho sople tak byvaju aj s pridavkami anitbakterialnymi (meď?? ) - uz nepamatam sa na vsetko, ani od kolko rokov je co vhodne.

autor
14. okt 2024

@simca06022011 skusime vdaka

mimixxxx
14. okt 2024

Vyplachovanie nosa je dvojročná zbraň. Keďže deti majú krátku eustachovu trubicu sa im dostanú baktérie z nosa do ucha a mate postarané o zápal stredného ucha. Goodyear luck 🙂

simca06022011
14. okt 2024

@mimixxxx no samozrejme, tak uz ani to nemame robit?? :DDD a co este.. ? 🙂

biglovemom
14. okt 2024

Zamiesam sa sem…. To vyplachovanie…naco je to dobre?
Dobre precisti sa nos , ale ako si ma telo zvyknut a budovat imunitu ked mu neni umoznene prist do kontaktu s tymi virmi?
Raz s tym clovek prestane a bum….. bude stale chory …ci?😄

pralinka86
14. okt 2024

Len vydrzat, nie ste v tom sami a dufat, ze nechytia to aj dospelí, lebo to je potom na maslu. my sme mali tiez taky prvy rok. Tyzden skolka, 2-3 doma a tak dokola do aprila ci maja.
Vseobecne rady su, kazdy den nos precistit vincentkou ci inou morskou vodou, poriadne vyfukat. Ak mate inhalator, tak aj vincentku inhalovat.
Podľa mna sa tomu ani neda nejak zabranit, deti tam kychaju, kaslu a soplia nonstop, kazde rano kohosi pocut. Plus ruky v nose, puse, ktovie ako umyjú ruky, vsetko chytajú

nafka0483
14. okt 2024

Otuzovanie - doma neprekurovat, neobliekat zvytocne hrubo, skusat striedavu sprchu alebo aspon chladnejsiu na zaver sprchovania, chodit plavat, von za kazdeho pocasia.
Imunoglukan, Cecko a Dcko, ja davam aj preventivne inhalovat vincentku.

anesim
14. okt 2024

@mimixxxx synovec mal od 1,5 -2,5 roka niekolko zapalov usi, jedno ucho prepichovane 7 a druhe 9 x, vysoke teploty. Potom mu dali do usi trubicky, vybrali nosnu mandlu a odporucili preplchovat nos. Celu skolku preplachovali nos,aj starsi brat. Nehovorim,ze choroby prestali, ale usi ano, ani starsi nemaval potom zapaly. Ked maju aj silnu nadchu, preplachuju, hnusoba zafarbena im ide z dutin, im preplachovanie pomaha, mladsiemu zacali od 2,5 a potom od 3 rokov uz zvadal sam a starsi od 5 rokov hned sam
A okrem toho ked maju kasel k tomu, tak pridavaju aj inhalovanie

sissy27
14. okt 2024

@nevenka to ani nepatrilo autorke, ale inej uzivatelke na jej komentar, ze kazda si tym prejde. Netusila som, ze bude potrebne to dovysvetlovat, ked je prispevok adresovany konkretnej uzivatelke 🙄
Kazdopadne mozno autorke pomoze aj informacia, ze nie vzdy sa tieto veci daju ovplyvnit a nez do dietata tlacit kopu syntetickych akozevitaminov a trapit ho pokusmi pozbieranymi z kadejakych zdrojov, je mozno lepsie len skratka vydrzat a riesit symptomaticku liecbu.

katkaseiner
14. okt 2024

preco je jediny? no nie je... len si mozno myslis... pripadne ostatne deti sa uz stretli s bacilmi a virusmi ked im to sestry a bratia doniesli zo skolky ked boli este babo

autor
14. okt 2024
vakatko
14. okt 2024

Vyše 70% Imunity tvorí črevná mikroflóra, zdravá strava je základ dobrej Imunity.

stanulienkat
14. okt 2024

@mogaa vôbec to nemá suvis s tým, či chodila od narodenia do kolektívu, alebo nie. My by sme boli v kolektíve nonstop a v škôlke bola každý mesiac dva týždne chora. Dr. nám povedala, že je to prirodzený proces, dieťa môže byť aj osemkrát do roka choré a neznamená to, že ma zníženú imunitu. Proste niektoré dieťa je odolnejšie a niektoré nie je.

sajmi
14. okt 2024

Ja som ako dieťa brávala Vironal od Energy a choré sme so sestrou nebývali ☺️ vyskúšajte