V poslednej dobe ma syn problem že keď ide cikat, za chvíľu sa pyta znovu a potom zase znovu. Takto ide cikat niekedy aj 3-4x za veľmi krátku dobu. Nachladnuty nie je. Dnes rano aj povedal že ho boli pipik keď cika (to mozno kvôli tomu že v noci necikal, obcas aj mna rano boli keď zadrziavam z noci). Inak sa nesťažoval. Isli by ste ku doktorke ? Alebo nejaké typy ?
@sweet20 babka je sestricka, davala mu do mocu tie papieriky a tie neukázali nic
@mb2021 a ako sa to zisti?
Zisťujú, či je prítomná krv v moči, laboratórne vyšetria moč na baktérie. Aj do 1 hod keď je odberové centrum blízko.
Ale pravda je, že používajú aj tie prúžky, rôzne farby, môjmu synovi to hneď videla na prúžku. Ale dala aj moč na rozbor. A keď ukončil liečbu antibiotikami tak aj potom.
Tie papieriky su fajn, ale zo skusenosti az o 1-2 dni ukazu... ten zapal sa "musi trosku rozbehnut", aby zareagovali.
@mb2021 myslim že ak z tých papierikov Tak tak sme to už vyšetrili to je v poriadku
Moze mat iba problem s predkozkou. Ak ho pobolieva alebo stipe pipik , vsimnete si nejake zacervenanie ci opuch, prebieha zapal a to aj deti casto maju nutkanie na cikanie. Nie vzdy musi ist o zapal dolnych mocovych ciest.
treba nacikat, najlepsie rano, ak stihne predtym sa moze aj umyt, do skumavky/pripadne dvoch a odniest lekarke. Ja si viem ale predstavit, ze ho boli cikat a nevie sa na jeden raz poriadne vycikat? Moze mat potom aj iny problem ako nejaky "bakterialny".. cize isla by som na kontrolu s nim.
Inak ti poviem, ze mne kolkokrat nasli bakterie a kadeco v moci -v labaku a pruzky som vobec nemala zafarbene. Tiez ich mam "orientacne" doma v lekarnicke. Nakoniec vzdy skoncim u lekarky.
Môže mať zápal a ešte mu ho ten papierik neukázal. Treba chytiť moč do skúmavky a poslať normálne na rozbor.
podla mna ma zapal mocovych ciest.. treba ist k lekarovi lebo moze to mat vaznejsie nasledky.. ja som par dni nesla k lekarovi a prisla som v hodine dvanastej tak,ze som uz ani nemohla lezat na pravej strane lebo mi uz ten zapal siel na pravu oblicku