Dobry den chcem sa opytat ze ako mam dalej postupovat ohladom operacie nosnej mandle ktora sa kona 22.7 a stale je chory a nolo nam povedane ze 3 tyzdne nesmie brat ziadne lieky musi byt cisty inak narkoza nebude fungovat ako sa toto dalej riesi ked neustale je to dieta chore a furt sa odklada operacia?musi byt niake riesenie dakujem za rady
My sme prekladali 3x kvoli sopliku vzdy dostali sme sa o pol roka neskor, nakoniec sme dostali termin na zaciatku augusta a to bol syn cez prazdniny doma cize bol uple fit a podarilo sa
@ivanka0603 no ja som s nim teraz bola u doktorky a kasle bere sirupy a tiez mk totot povedala ze nesmie brat antibiotika a ze sirupy od kaslu nevadi tak uvidime a ako to prebieha to vybratie ?mam strach s toho dakujem 🙂Kolko musi byt doma kedy mozem chodit vonka dakujem
@kaja502 od pol noci nesmie nič jesť ani piť. My sme mali prísť na 9.30. Vypísala som nejaké papiere a o 10.30 sme išli na sálu. Dcéra sa veľmi bála. Ona sa veľmi bojí doktorov....tak sme trochu bojovali, aby si dala nasadiť na tvár masku a nadýchla sa toho plynu. Mňa potom poslali preč a asi za 25 minút ju priniesli na izbu. Kanylu jej napichli až keď bola uspatá. Keď sa prebrala,nič ju nebolelo. Napiť sa mohla až po 2 hodinách. Dr prišiel párkrát skontrolovať a o 14tej nás pustili domov. Dali nám nejaké kvapky, museli sme kvapkať 3x denne. A po týždni na kontrolu. Dovtedy nesmela ísť do kolektívu. 2 dni po operácii jej začali teploty (od štvrtku do nedele), mala 38 a bolela ju hlava. Dávali sme len nurofen sirup ako nám Dr poradil. Že ak bude treba, máme dať. Potom už fungovala normálne.
@ivanka0603
aha no nvm ci sa dostaneme na tu operaciu dnes ma kasel strasny a nvm uz to vidim na antibiotika a som s toho na nervy ....Takze je normalna teplota hej nemusim sa potom lakat ked mu to vyskoci ...A tam musim byt stale v nemocnici?Lebo nam povedali ze rano pridem s nim uz o pol 7 mame byt na prijme a poobede ho pustia domou ...
@kaja502 niektoré deti že mávajú teploty a niektoré že akoby sa nič nedialo, fungujú normálne. Nás pustili o 14tej domov
@ivanka0603 Dobry pisem ohladom nosnej mandle uz som sa to tu pytala ale opytam sa vas kedze to uz mate za sebou neviege prosim vas ako sa to dalej riesi ked tam neni sanca sa tam dostat na tu operaciu?Musi byt niake vychodisku minuli tyzden douzival antibiotika a zas mi zacinava pokasliavat uz fakt neviem co dalej asi ma uz s toho porazi som s toho na nervy ... 🥺🥺nestastna som s toho hrozne ...
@ivanka0603 a teraz 22.7 je operacia a uz pondelok ide na krv
@kaja502 ak dieťa kašle dusivo, a je to plánovaný zákrok, presunú ho. Mne kvôli kašľu presúvali operáciu ako dospelej. Išlo sice o zákrok na inej časti tela, ale tiež krátky a pomerne nenáročný.
Prečo neurobíš ako ti už tu radili. Dieťa izolovať vopred pred zákrokom, aby bolo zdravé v čase operácie
@janage Vsak od juna je doma uzolovane aj tak ochorie s detmi sa on nestretava v teple aj ochorie to co ma chodit v bunde ?Vsak je leto viem ze je teraz vseliake pocasie ale ked je takto chladno a ze nesvieti slnko a neni teplo tak som s nim doma radsej nekasle dusivo zacina pokasliavat a teraz douzival antibiotika mal streptococa
@kaja502 nasad colostrum ak nie je alergický na mlieko. Pri pokasliavani hneď nasadiť tussin. Od júna, tým myslíš od konca školského roka? Ci už ani do školy nechodil?
Ja som mávala často choré dieťa. Ako často je chorý? Ak má opakujúce sa infekty dýchacích ciest, neuvažovali ste nad kúpeľmi?
A doma izolovať ho treba ešte zdravého. Ak je tesne po chorobe bohužiaľ sa mu to môže ťahať. Moja má rekord tuším 5 týždňov kašeľ. Predtým pri opakovanom dlhšom potvrdili z krvi pľúcne chlamýdie napr.
@kaja502 ahoj,otváram zase nanovo túto tému,už máte určite po operácii...ako ste to zvládli?nás to tiež čaka v máji a stresujem už teraz,lebo dcéra je v jednom kuse chorá...pomohlo Vám to?
@kaja502 ahoj,tiež by ma zaujímalo,ako ste dopadli...už máte po operácii?ja tiež stresujem,dcéra má termín 26.2 a v kuse je chorá tak čítam a psychicky sa pripravujem na to,že to nedáme na prvýkrat
@kaja502 my sme boli dať vyberať nosnú mandlu minulý utorok. Dali nám termín dosť na rýchlo, behom 2 dní, lebo sa niekto odhlásil tiež kvôli chorobe. Ale keď sme boli kvôli tomu na vyšetrení, Dr. vravela že soplík môže byť. Že dieťa nesmie mať teplotu a brať antibiotiká ....že to by deťom tie mandle nemohli vybrať vôbec, lebo sa na ne tie bacile doslova lepia. Najlepšie je nechať dieťa pred zákrokom aspoň 2 týždne doma, mimo kolektív. Aj po operácii musí byť doma ešte 7 dní.