Ahojte, už si neviem dať rady 🥺. Všetky kožné ktoré máme v našom meste berú najbližšie o mesiac aj neskor nič som nenašla skôr. Mam problém zo synom, jeho obvodná povedala že ma svrab. Dala. mu masticku infectoscab 5%,do 2 dní mu zmizli všetky vyrážky čo mal nemal už ani jednu vôbec. O 2 dní na to nazad sa mu objavili svrbí ho to hlavne cez deň večer už prestalo. Ale v domácnosti sme 4 osoby, a ma to len môj syn. Ak by to bol svrab nemali by sme to všetci? Poprala som úplne všetko mastila som tak ako som mala. Ale teraz na to práveže ešte horšie 🥺.
Syn má 3r.
Neviete prosím čo mu na to viem dať? Ďakujem 🙏
@anlinqa áno to samozrejme som všetko spravila ale zmizli by mu vyrážky všetky hneď po 3 dňoch a o 2 dní na to by sa mu objavili? Dokonca mu viac pomáha masticku belogent škriabe sa ale nemá to už také
belogent je super masticka, pomiznu tie exemiky z toho....ale je zaujimave ze obvodna lekarka zhodnotila ze je to svrab....totiz uz kozny lekar ma problem rozlisit ci je to svrab alebo alergia na roztoce także to ani svrab vobec nemusi byt...dala mu aj nejake antihistaminika? urcite s tym treba na kozne, kozny je vacsi odbornik on to pozrie tym dermatoskopom....fakt to może byt aj alergia prejavuje sa podobne ako svrab, ale kozny lekar ak je to svrab s tym dermatoskopom uvidi v kozi takę chodbicky które si tam ten svrab vytvara a skor ho diagnostikuje...ked ste urobili vsetko co ste mali a vratilo sa mu to, tak bud niekde ostal este ze vsetko sa nevyzabijalo, je to niekedy beh na dlhu trat ten svrab alebo potom ze to nie je ono a je to ine ale to uz pomoze az kozny lekar
Presne toto som teraz s dr riešila na lavom boku, akurat ze nesvrbia, dala mi antihistmatika, oilatum do kupela aze sa mam ozvat v utorok ci to prejde. Z nicoho nic to zacalo par vyrazkami a do par dni cely bok. Ze mozno z jedla, nevie 🤷♀️
Alergie žiadne nepotvrdene
@anlinqa on ma to už nejaký mesiac pomaly, a dala mu len masť infectoscab 5%
aha uz mesiac a vy ako rodina este nic? tak to potom fakt nemusi byt svrab..moze to byt kludne alergia, a robia sa aj krvne testy pecenove a tak pri tom.....
@anlinqa vôbec ja mam svoje kožné problémy od mala exemy atď ale nieje to oberatelne jedine dedičné a my inak nikto tu nič nemá
chapem, a myslite ze mu to zmizlo po infectoscabe alebo skor bo beloderme? a beloderm vam tiez davala obvodna? je to dost silna masticka kortikoidna..davali ste ich od zaciatku sucasne? neda sa vam nikde ist od rano urgentne na kozne? ked nie tak uz len termin o mesiac a cakat ale urcite smer kozna...
beloderm ani neviem ci mozu deti, fakt je to silna masticka, dobra ale netusim ci vhodna aj pre deti, uvidite ked pojdete na kozne co vam povie, vraj aj mesiac moze byt inkubacna doba u svrabu ale ktovie...vacsinou sa to prejavi urcite skor si myslim....je to fakt zaujimave s vasim koznym problem....ale mozno ho kozna vyriesi rychlo..drzim palce
Ono pri svrabe je myslim aj nejaka inkubacna doba, ze ked to dostal on prvy, mozete sa zacat skriabat aj o niekolko malo tyzdnov...ale ked je to svrab tak je mozne ze to pochytate cela rodina, je to vysoko infekcne...hlavne je pri svrabe vsetky veci dokladne vyprat na vysokej teplote....vsetky obliecky, saty, gauc vystriekat s Enviroscabom sprejom a tak...nepomoze iba premastenie sa...treba ho vyzabijat aj v textiliach...lebo sa to moze opat preniest na cloveka..