Svrbenie jazyka u 6 ročnej dcéry

zuzkalujza
1. apr 2016

Ahojte. Chcem sa spytat. Dcerka 6 rokov sa mi od rana stazuje na svrbenie a stipanie jazyka. Ani chut nema. Teraz citam na nete, ze to moze byt zapal ci co? Mate nejaku skusenost s tym? Je aj soplava. Taky husty zeleny soplik ma no inak nic. Moze to s tym suvisiet??? Mozem jej dat na noc fenistil kvapky? Alebo co? Dakujem

charity
1. apr 2016

@zuzkalujza Svrbenie jazyka moze byt pri alergii. Ked Ti napisem, ze jej mas dat Fenistyl, teda liek na predpis, to jej ho das? Toto ma riesit lekar, nie MK.

zuzkalujza
autor
1. apr 2016

@charity no co povedat na takuto odpoved? Nemam slov... myslim si, ze mamicky si tu pomahaju a radia. A nie toto..

mamulka211
1. apr 2016

@zuzkalujza ano, svrbenie jazyka moze byt priznak alergie,ale fenistil jej nedavaj nie z dovodu,zeby ju to zabilo,ale aby neskreslil vysledky na alergologii,ak malej odoberu krv na zistenie alergie.

lubina
1. apr 2016

@zuzkalujza Ak ma husty zeleny soplik, tak by som sla k Dr. , zeleny soplik je skoro vzdy zapal, treba urobit vyter, ci je to bakterialny alebo virusovy a podla toho sa stanovi aj liecba...a Dr. ti aj povie, ci to suvisi s tym svrbenim jazyka..

mamulka211
1. apr 2016

Ale ako citam lepsie,ma to len od rana,tak to bude skor nejakou infekciou,alebo virozou skor,ak ma aj sopliky.

sardinka335
1. apr 2016

@zuzkalujza zelene sople nikdy nie su ok, je tam nejaky infekt, nepišeš či teplotuje, hnačka, chut do jedla...či niečo alergizujuce nezjedla. Fenistil kvapky jej kludne mozeš dať, pretoze kym sa dostaneš na alergologiu tak učinna latka bude z krvi davno fuč ..ide vikend nie...
V pondelok by som určite nabehla deckárke.

mamulka211
1. apr 2016

@sardinka335 pozor,nas nechceli otestovat min.po dobu 3 tyzdnov odo dna podania lieku proti alergii,skresluje to vysledky

zuzkalujza
autor
1. apr 2016

@sardinka335 ma iba soplik a to svrbenie. Inak je vsetko ok. Normalne papa, je hrava, vesela. Nema hnacku ani nic take.

mamulka211
1. apr 2016

@zuzkalujza soplik moze mat az hnedy,moja dcera mala hnis v nose neskutocny kvoli alergii,cize je tazko povedat ci je to viroza,alebo alergia,tak ci tak chod k lekarke

charity
1. apr 2016

@zuzkalujza Vsak Ti radim lekara. Ak je tam zapal, fenistilom mozes znicit obranu organizmu proti bakterii. Toto patri do ruk lekara. Specialne ked si uvedomis, ze ten svrbiaci jazyk by mohol zacat opuchat a to by zacal ten pravy pruser. Dat dietatu liek na recept bez odpirucania lekara moze byt tiez pruser ako mraky. Navrhujem, aby si nabuduce napisala presne aku radu chces pocut... Tak sa vyhnes trapnym radam ako obratit sa na lekara.