Svrbenie intímnych miest u 6 ročnej dcérky

edimamija
5. jan 2016

Pekný večer,
máme dlhotrvajúci problém.
Dcérka sa stále škrabe na intímnych miestach. Najprv som s ňou bola u nefrologičky,ale tam mala všetko v poriadku a s odpoveďou "deti sa skúmajú" sme od nej odišli a na kontrolu nebolo nutné sa vracať. Ale mne to zas už pripadá hlúpe, že pomaly ide do školy a furt sa objavuje? Podľa kamošky môže mať aj kandidu,tak som jej obmedzila aj pšeničnú múku a sladkosti. Ale stále to pretrváva. Už ma to fakt nebaví stále ju upozorňovať a navyše natierať Canestenom alebo Sudocremom. Nejde o to,že by som na to bola lenivá,ale o to,že to nie je normálne. Zvažujem kožnú lekárku,ale nie som si istá,či to bude správna cesta. Máme doma aj psíka (len pre info),ale škrabala sa aj keď sme ho ešte nemali.
Poraďte prosím z Vašich skúseností.
Ďakujem.

pribinak
5. jan 2016

@edimamija mate vyšetrený moc?

katka1981
5. jan 2016

@edimamija, davaj jej tam repikovy caj

evarcha
5. jan 2016

moja sa akurat v tychto dnoch zacala skrabat ale aj na gatkach ma take zlte zaschnute takze ideme k doktorovi, nechapem z coho to moze byt, zeby vytok? umyvam ju, repik som neskusala teraz su ale dovolenky takze musime par dni pockat

edimamija
autor
5. jan 2016

@pribinak áno.

edimamija
autor
5. jan 2016

@katka1981 robila som jej dvojtýždňové kúpele. Pár dní a znova.

edimamija
autor
5. jan 2016

@evarcha tiež má moja také smradlavé.

lune
5. jan 2016

Urcite detsky gynekolog, ale najprv vysetrit moc....

katrin21
5. jan 2016

@edimamija aj male dievcatko moze mat kandidozu .. napr. od zle utretej ritky sa mu spravi infekcia apod... priatelova dcera ju mala ako 4rocna, lebo sa v skolke zle utrela, nasledne obliekla gatky, ktore boli trochu od toho zaspinene na problem bol na svete.....
Urcite chod k lekarovi a nech ju prezrie, ci nema aj nejaky vytok, ale keby aj nie, tak svrbenie je jasny priznak.. potrebuje lieky, nech jej to prejde + jej nasad probiotika dlhodobo...
Nemala nedavno ATB??

evarcha
5. jan 2016

@edimamija ja som mojej vysvetlila ak pojdeme na gyndu ze co bude doktor robit, povedala som jej ze tak ako ja jej cistim vatovou tycinkou tak aj doktor vezme zoberie vzorku aby zistil aku masticku treba dat na vyliecenie, ale teoria je teoria uvidime ako bude jacat a protestovat ked sa bude musiet vystverat a vyzliect pred cudzim chlapom :(

katrin21
5. jan 2016

@evarcha naco jej cistis vatovou tycinkou? podla mna uplne staci pri kupeli nejakym uteracikom takym tym na kupenie a omyvanie tela pretriet ritulku aj susurku poriadne vo vode... pekne sa to cele omyje ... ani mydlom moc nie, lebo aj to moze robit problem ... cista voda je naj 🙂
kolko ma rokov?

mozno ani nic nebude treba pozerať, ked zbada gatky, tak bude aj podla toho vediet, ze co je.. u malych deti sa velmi toho este viacej neskuma... iba keby to neprechadzalo...

ikusa11
5. jan 2016

@evarcha tak najdi doktorku ak jej bude doktor prekazat

evarcha
5. jan 2016

@katrin21 ma 6 rokov, umyvam jej len pod tecucou vodou, alebo sa osprchuje. Teraz som jej to vatovou tycinkiu presla lebo po umyti si kontrolovala ci je cista -lebo ona sa velmi rada sleduje,objavuje co to tam vlastne ma, a volala ma ze tam nieco ma a mala zlty povlak zvonkajsej strany dnu by som samozrejme nesla...a obcas sa jej stane ze ako sa utre tak jej tam papier zostane prilepeny az nechapem ako to robi :P

limetka69
5. jan 2016

@edimamija skúsila by som ešte nasadiť laktobacily, preliecit z vnútra, črevá, mne to pomohlo na pretrvavajucu mykozu. Veľa jogurtov papať, kyslu kapustu, alebo z lekárne tabletky 🙂

katrin21
5. jan 2016

@evarcha tak zase neni dobre, aby sa prehnane pozorovala... 🙂
ono nejaky ten vytok je normalny, pokial nesvrbi a nezapacha. hlavne v dnesej dobe, kedy niektore dievcata uz okolo 7r zazivaju prvu fazu puberty a v 11tich uz menstruuju.. aj ked jasne, ze uplne bezne to nie je, ale stava sa...
rozhodne ani u vas probiotika neuskodia,naopak... ak je problem v posve, je vzdy aj v creve... dibioza bakterii ... tie dobre su potlacene a tie zle prevladnu a problem je na svete.. preto treba obnovit spravnu floru...

edimamija
autor
5. jan 2016

@katrin21 nemala ATB. Práveže jej už koľko vysvetľujeme,že sa má utrieť spredu dozadu a nie naopak. V škôlke sa po cikaní na 100% neutiera,lebo majú toaletný na okne a nie pri záchode...

edimamija
autor
5. jan 2016

@katrin21 tak by som mala ísť v prvom rade k obvodnej?

katka1981
5. jan 2016

@edimamija, rob jej to stale aj nadalej a kup probiotika. Tiez mi napadlo, ci jej nevadi prasok na pranie. Vyter mala robeny?

katka1981
5. jan 2016

@katrin21. presne, problem v creve.

gviera
6. jan 2016

Moja známa mala s obidvomi dcérami presne takýto problém. Detská ich poslala na detskú gynekológiu a na kožné. Zistil sa nejaký problém, len s odstupom času už neviem o čo išlo, nasadili im liečbu a podarilo sa to vyriešiť. Tak ja by som sa poradila najskôr s pediatrom. Zatial probiotiká určite neuškodia, aj canesten je OK.

edimamija
autor
6. jan 2016

@katka1981 mala aj vyter a prasok nie,lebo som jej prala aj zvlast nohavicky a dokonca som jej ich aj zehlila.

edimamija
autor
6. jan 2016

@gviera dakujem za radu.

iukas
6. jan 2016

@edimamija ja som so starsou chodila ku koznej, tiez mala sem tam vytoky, sem tam zacervenania z podrazdenia mocom, niekedy jej postaci potriet calciovou mastou, niekedy som dala canesten, kozna kazala len poriadne natierat par vecerov pytiolom. nikde nepises, ci sa skriabe preto, lebo skutocne pocituje nejake svrbenie, to by jej maste mali pomoct, nebude to len psychicke? napr. moja starsia si z nudy ohryza nechty, mladsia sa skrabka pod pazuskou, mozno tvoja sa skrabka tam dole tiez len zo zvyku

stella33
6. jan 2016

Tie sladkosti by si mala vysadit, nie obmedzit. My sme mali pri zvysenom maskrteni rovnaky problem. Necitala som celu diskusiu, tak ti napisem vsetko, co som riesila ja 🙂 Hygiena nesmie byt az prilis pedantna, staci cista voda, alebo skus v lekarni kupit gel na intim. hyg. pre dievcatka. Na dospele zeny funguje octovy sedaci kupel, tak mozes skusit, v nejakom vyssom riedeni. Skus porozmyslat aj nad oblecenim. Materialom, ale aj strihom. Riflove nohavice, pancusky so syntetikou mozu drazdit pokozku... Neviem, ci ste riesili aj vytery zo stolice (detska hlista, mrle..), a v neposlednom rade alergologiu. Moze to byt sucast prejavu atopickeho exemu a tak trochu na hranici s psychikou. Atopicke deti sa uz niekedy skriabu aj ked ich prave nic nesvrbi, hlavne ked sa zvysi tlak, stres. Skus aj cajiky na upokojenie nerv. sustavy- medovku, pamajoran. Medovku aj kazdy vecer pred spanim. Daj jej do izby par kvapiek levandulovej silice (cistej 100%, nie syntetickej!) na mokry uterak, nech ju trochu upokoji.

stella33
6. jan 2016

Ozaj a to co uz bolo spomenute, probiotika (napr. Nutrolin B, tabletku rozpustis v lyzicke vody, a zapije to. Su kvalitne. Tiez Probiofix)

edimamija
autor
6. jan 2016

@iukas skrabe sa,lebo ju to svrbi.

edimamija
autor
6. jan 2016

@stella33 uplne vysadit neviem tie sladkosti. Mame mnoho kamaratov aj babky,dedkov,u ktorych to proste nejde zakazat uplne.
Int.gel urcite kupim,nevedela som,ze vobec existuje pre deti. Vyter mala len z cikulky.
Ona ked je aj v klude aj vtedy si to skrabe,lebo ze ju to svrbi. Aj ked jej citam navecer rozpravku aj vtedy ju musim upozornovat.

edimamija
autor
6. jan 2016

@stella33 kazdopadne sa uz obratim na doktorku.

katrin21
6. jan 2016

@edimamija ano, v prvom rade k obvodnej...
ak ju to svrbi, tak je to jasne, ze tam je nieco vnutri a je to velmi neprijemne. tazko obmedzit skrabanie, ved je to na zblaznenie kym to neprejde.......
vypytaj si pre nu normalne tabletky proti kandidoze, co sa uzivaju ustne, ak nepozu masticky ( napr. mne mast nikdy nepomohla, ked som pred 10-15r mavala sem tam problem s mykozou/candidozou ).. Len teda snad existuje aj nejaka nizsia davka pre deti, to uz by asi detsky gynekolog vedel skor ako obvodna.....
Jo a obmedzit sladke , vyrazne, aspon kym neprejde problem....
Intimne mydlo OKK, ale ono fakt uuuuplne staci ta voda, hlavne jej vysvetlit, ze umyvame len povrchovo, nech si moc nezasahuje do susulky anni s intim gelom ...

mawka
6. jan 2016

@edimamija mala si tym presla tiez. raz dokonca to bolo strasne, v lete sa posadila do piesku a chytila tam nejaku pliagu. volala som mojmu gyn, ten ze to je na detskeho gyn, ze on az vacsie dievcata. tak pediater uplne v pohode, zobral ster zvonka a mierneu posvoveho vchodu. malej to bolo neprijemne, ale zvladla to. dostala maste a lieky. nemala kandidu, ale nieco ine, nepamatam presne, nejaku bakteriu. ani nechcem vediet, co v pieskoviskach je. dostala sa z toho, ale potom po roku sa to zopakovalo, ale uz menej. mala vytok. dost pomohlo kolostrum, laktobacily, nohavicky kupujem len vysokokvalitnu bavlnu od overeneho vyrobcu, nemoze napriklad silonky ani leginky s nejakou umelinou. ma to tam dole citlive asi ako ja. doktor nenasiel nic dramaticke, natierali sme canestenom a preslo to. v tomto je asi po mne. nemozem parfumovany toaletak, nemozem okrem bavlny nic ine. dokonca raz cela scervenela, mala nohavicky s cipkou a tak ju to podrazdilo, ze celu pisulku cervenu a svrbela. tiez sme prisli na to, ze niektore prasky na pranie, u nas konkretne ariel a persil su agresivne, aj ked super peru. ma aj gel na intim hygienu pre deti. takze v tomto smere zvysena starostlivost. proste moze to byt cokolvek. na ritku sme otestovali kvantum vlhkych utierok, nasli sme si tie "nase" nedrazdive. teraz byva cervena a citi diskomfort v skole ked sedi dlho. sa spoti, ci zapari a uz to ide. musi sa vela sprchovat, aj ked len oplachnut vodou, ked pride zo skoly.

edimamija
autor
7. jan 2016

Chcela som s ňou dnes ísť k pediatričke,ale zrovna tam nie je. Obvolala som všetkých lekárov a nakoniec sme dostali termín na zajtra ku gynekológovi do Dunajskej Stredy. Zajtra napíšem,čo bolo. Myslite na nás.