Svrbenie hlavy u skoro dvojročného dieťaťa

ivanka0603
2. dec 2020

Ahojte, možno pred 2 týždňami som si všimla, že syn sa začal škriabať na hlavičke. Najprv to bolo len občas cez deň, až sa to vystupňovalo tak, že sa na to budí už aj v noci. Keď som mu pozerala,či nemá lupiny alebo nebodaj vši, všimla som si, že má aj zväčšené uzliny na zátylku. Pokožku na hlavičke má normálnu, žiadne červené fľaky. Dr. nám predpísala fenistil kvapky a že pokiaľ je to nejaká alergia, tak pomôžu. Keď to neprestane, máme sa ozvať. Na uzliny mi povedala, že malé deti ich mávajú zväčšené aj keď im idú zuby. Všetko sme riešili cez celefón, lebo veď korona....Nemali ste niekto rovnaký problém ako my?

jankapepe
2. dec 2020

@ivanka0603 vsi si nemusíš všimnúť...hlavne ak to je na začiatku. Normálne kúp šampón hrebeň a skús vycesat.

maminkalubka
5. mar 2022

@ivanka0603 ahoj,ako ste dopadli? Môjho syna tiež stále svrbí hlava

ivanka0603
autor
6. mar 2022

@maminkalubka ahoj, chodíme na alergológiu. Zistili mu alergiu na arašidy, zemiak a vaječný bielok. To svrbenie mu vtedy spôsobili arašidy.

moncicak28
12. sep 2022

@ivanka0603 ahoj. Súviseli s tým zväčšené uzliny? Zmizlo mu svrbenie? Svrbela ho len hlava? Ďakujem

ivanka0603
autor
13. sep 2022

@moncicak28 ahoj. Alergologička nám povedala, že áno. Ešte sa mu občas objavia suché miesta na hlave, aj ho to občas svrbí a aj uzliny sú vtedy viac viditeľné. Lenže s tým, keď sme nevedeli z čoho to má je to oveľa lepšie

nunicek88
3. nov 2023

@ivanka0603 ahoj, syn(2roky) má to isté už dva týždne a Dr mu dal fenistil kvapky, nezaberali, tak dithiaden tabletky, takisto nezaberajú, chudáčik si to roskrabe až ma ranky ale on si skrabe a zatylok,nad pipikom, nad zadočkom a najnovšie má aj bruško vyhadzane. Tvoj nemal s týmto problémy? Lebo rozmýšľam ze už tam nabehnem aby nás niekam poslal ci to je alergia alebo ekzém, už som nanervy🤦‍♀️

ivanka0603
autor
3. nov 2023

@nunicek88 ahoj. No najlepšie by bolo, keby zobrali krv. Nášmu malému vtedy brala aj obvodná, kožná dala ešte nejaké odporúčania na odbery a aj alergologička. Nakoniec zistili to, čo som písala vyššie. Keď sme ešte nemali krvné výsledky, na kožnom nám Dr dala Locoid ...je to kortikoiný krém. Nám ho vie teraz predpísať aj obvodná Dr, občas sa mu na hlavičke ešte objavia svrbivé miesta. Treba sa domáhať podľa mňa na alergológiu, nám síce pomohol ten krém od kožnej, ale príčinu zistili na alergo. Trvalo to dlho, nám to začalo, keď bola korona a ešte aj vianočné sviatky....tiež som už bola na nervy, vôbec sme nespali kvôli tomu svrbeniu a škriabanou....tak sa nedajte odbyt, nech Vám Dr vypíše výmenný lístok na alergológiu a skúste sa spýtať na ten locoid creo sa to myslím že volá

ivanka0603
autor
3. nov 2023

@nunicek88 toto je ono

nunicek88
3. nov 2023

@ivanka0603 nám dal predpísať nejakú masť lebo mal aj suchu kožu trochu a balzam do kúpeľa ale hovorím že nič nepomáha, ešte sa to zhoršuje, v noci síce spinka no už o 6 sa budí a ide sa uskrabat. Ďakujem veľmi pekne za rady, už som si začala aj myslieť ci to nebude atopicky ekzém no snáď to bude "len" alergia na nejakú potravinu😵 aj keď mi je divne ze by sa to až teraz prejavilo 😐nedám sa už odbiť určite, pondelok tam nabehnem aby to už začal riešiť.

ali211
8. júl 2024

@nunicek88 dobrý deň . Zistili ste dsco ? Trápime sa aj my s týmto

nunicek88
9. júl 2024

@ali211 dobry den,ano u koznej diagnoza atopicky ekzem a neskor u alergo zistena intolerancia na mlieko a alergia na soju🙈 ale nemam pocit ze to je atopicky lebo nema ziadne flaky a to skrabanie bolo urcite kvoli alergii ,kozna to usudila lebo mal zhorsenu pokozku v tom obdobi a bol suchsi. No aj tak si davame pozor na orechy,cokoladu a citrusy ako odporucila,ale uz pomalicky ich vraciame naspat