Mate niekto skusenost ze ste si priniesli svrab z nemocnice .. ako ste ho liecili?
V skratke pred par tyzdnami som lezala s dietatom v jednej okresnej nemocnici po uraze a operacii. Ked sme prisli domov tak po dvoch tyzdnoch sa zacal skrabat a urobili sa mu vyrazky take skor fliaciky, sla som k pediatricke ta povedala ze to je kozna infekcia z kupania v jazere (dieta sa nekupalo v jazere cele leto) ale budis dostali sme antimykoticku mast ... a fenistil na skrabanie, mam to uz aj ja ... a podla netu to vyzera na svrab ... nikde mimo dom sme neboli ... nechodi do skolky nikam do kolektivu ... dalsi clenovia rodiny to nemaju ... resp. zatial ...
je to vobec mozne aby sme to chytili v nemocnici? da sa na to kupit nieco v lekarni a ak ano tak co ... Dakujem za rady...
@hviezdicka456 ja by som sa ani necudovala, keby si to dostala v nemocnici... vacsina nemocnic vyzera jak zo zleho hororu. 😖 Najhorsie su soc.zariadenia. Fuj, az ma strasie, ked si na to spomeniem.
@hviezdicka456 zajdi za kožnou a ta ti povie, ci je to svrab
hmmm
@hviezdicka456 ano je to mozne a velmi realne, ja som tiez lezala s malym v nemocnici a videla som tu ich "hygienu" a "starostlivost o priestory" fuj taky hnus... upratovacky upratuju stylom - co je mokre to je ciste, bola som tam tyzden a z toho 4dni som sa pozerala ako tahaju po dlazke na mojej izbe jeden tmavy dlhy vlas. 4dni ho neboli schopne odpratat z bielej podlahy. stale ked tam "zmyvali" podlahu tak ho pretiahli na ine miesto v izbe..
@hviezdicka456 urcite chodte na kozne, ja som bola teraz v nemocnici na nadstandarde, vysoluxovanom ci co to bolo za lampu, hlavne ze zaluzie videli vodu niekedy v 85tom a pod kreslom bola 2cm vrstva prachu
my sme si doniesli nieco medzi crevnou chripkou a dizenteriou... tiez som sa snazila sa odtial sprata co najskor, bohuzial neskoro ☹ ( FnSP KE)
Mozne je vsetko. Ja som si v tehotenstve doniesla z nemocnice blchy a podarovala aj muzovi 🙂 Myslela som si ze mam alergiu na lieky, az gynekolog (!!!) mi povedal ze su to urcite stipance od blch, co kozna potvrdila. K hygiene v dvoch nemocniciach kde som bola: v oboch pripadoch na nadstandarde, ale kazde rano som si po odchode upratovacky umyla izbu nanovo 🙂 pretoze jednou handrou cistila snad vsetko .... Zial, nemocnice nie su stvorhviezdickovy hotel a vystrieda sa tam kadekto...
@hviezdicka456 bohuzial aj my sme si doniesli z nemocnice zvieratka - vsi. Schytala som ich ja, spala som jednu noc na izbe matiek.... Potom uz dva tyzdne s malym na izbe a tam sme boli sami... Hlava ma zacala svrbiet uz v nemocnici... Ked som sa pytala na nadstandart tak mi sestricka odpovedala... Pockajte bola tam pliesen idem sa pozriet v akom je stave,.... 🙄
Ja som si odležala mesiac na rizikovom a doniesla som si domov vši. A ja hlupaňa som si myslela,že mám nejakú alergiu. Celý majetok som nechala v lekárni na šampóny proti lupinám a pod. Ani vo sne ma nenapadlo, že v dnešnej dobe sa dá ešte niečo také schytať.
určite kožná, ja som si tiež skoro doniesla svrab z nemocky, dokonca ma aj zastupujúci kožný lekár preliečil proti svrabu v 38.týždni rizikového tehotenstva takou mastičkou Infektoscab ( natrieš sa celá od prstov na nohách až po vlasy. nakoniec som išla na konzultáciu k inej kožnej a našťastie to bol len atopický ekzém, ktorý sa mi zase raz vyhodil po strese z hospitalizácie. tiež mi poradili vyprať všetko v ajatine(prať na vysokú teplotu, čo sa dá) alebo takom nejakom prostriedku na dezinfekciu. tiež treba dávať pozor na prenášanie, aby ste to potom nemali všetci. 😝
Ahojte aja mam asi svrab tiez ma svrbia nohy ...
Az sa zblaznim z tej predstavy ze mam tuto hnusnu chorobu
Prosim vas co mam robit ?
Dasa daco kupit v lekarni?
Viem, že táto téma je značne neaktuálna ale svrab sa určite neprejaví po 2 týždňoch, skôr po takých 2 hodinách :D A nie sú po ňom pluzgieriky ale viditeľné akoby "kanáliky" a cestičky podkožné... a svrbí to nie že málo , svrbí to tak vnútorne a NEZNESITEĽNE , nedá sa to vydržať. Okrem toho, ak máš svrab ty, tak to má do troch dní celá rodina, všetko oblečenie, matrace, plyšákov, všetko všetúčko treba úplne vyhodiť ... a nahradiť... najlepšíe aj úplne dezinfikovať priestory a nechať ich minimálne na týždeň neobývané.
S čim sa treba natieratm?
@jazminatobias V prvom rade zájdi ku kožnej, to že ťa svrbí noha, neznamená, že máš svrab, ona to pozrie. Mimochodom svrab svrbí najmä na miestach kde je tenká koža - kolená, podpazušie, slabiny a potom kotníky. Natierať sa nedá niečím s lekárne, musí ti to predpísať lekárka... a nie je to sranda, svrab je veľmi nebezpečná vec.
Vrátil sa svrab
myslím si ,že ak by išlo o svrab ,dr.by to spoznala ak sa bojíš daj zobrať ster a uvidíš ,inak svrab môžeš dostať hocikde ,priamym kontaktom s tým človekom ,postel prádlom ,takže ak to aj máte je tažko povedať kde by k nákaze došlo....