Svalový hypertonus u 6 týždňového bábätka

rebeca196
12. aug 2015

Ahojte, viete mi prosím napísať ako sa prejavuje svalový hypertonus u 6. týždňového bábätka? Budem vďačná za každý príspevok. Ďakujem

vedorka
12. aug 2015

napinanie celeho telicka, babo nie je uvolnene, ale akoby v krci, nema pokrcene rucicky a nozicky. casto je prehnute akoby v luku. zalezi ci ma hypertonus koncatin, ci celkovo. kazdopadne da sa z toho dostat cvicenim, cim skor zacnes, tym lepsie. moj syn mal akralny, cize iba koncatiny. po 2 mes cvicenia bol uplne ok. urcite chod na neurologiu, ona to vidi ovela lepsie ako detska lekarka. 🙂

rebeca196
autor
12. aug 2015

@vedorka a stav toho akoby nebolo uvolnené je stále, alebo len občas? ďakujem veľmi pekne

vedorka
12. aug 2015

@rebeca196 no u mojho syna to bolo pomerne casto, ako sa napinal. pri hneve a placi sa to nepocita, lebo to vraj kazde je napnute. hlavne si zisti dobru neurologicku vo svojom okoli a chod urcite za nou. pediatricky hyper a hypotonus neriesia, kym to neni moc zle a decka na to doplacaju o par rokov neskor. vid hypotonus napriklad krive nohy do x a plochonozie, neskoro a zle chodia, kriva chrbtica atd. Decka s hypertonusom zase nestvornozkuju a su v dospelosti velmi neohybne. ale je super ze to riesis teraz, dolezite je cvicenie do pol roka. ja som sa naucila specialne masaze a cvicenia a cvicili sme doma. moj syn bol drazdive urevane dieta, obvykle to ide ruka v ruke s hypertonusom. po par mesiacoch cvicenia predbehol o dva mesiace klasicky motoricky vyvoj. na nete ked si hodis do googla hypertonus, tak ti najde vela clankov. aj tu na koniku sa toho vela popisalo, kukni forum. hlavne bud rada, ze si na to prisla a zacnite to co najskor riesit aby ste sa z toho dostali. 😉

bonaqa2013
12. aug 2015

moja posledná dcéra sa tiež ohýbala ako luk. Pediater si to ani nevšimol, ale potom keď sa to poriadne zhoršilo, tak nás poslal na neur. Cvičili sme vojtovku. Dlho - predlho. Neviem z čoho to vzniká, ale problém rieš čím skôr.

rebeca196
autor
12. aug 2015

@vedorka dakujem Ti velmi pekne, som Ti vdacna urcite to budem riesit, aj ked mozno len ja prehanam 🙂

rebeca196
autor
12. aug 2015

@bonaqa2013 dakujem, moja dcerka sa prehyba hlavne ked sa budi. Ty si si to kedy vsimla, kolko mala?

vedorka
12. aug 2015

@rebeca196 mne sa tiez prehybal ako luk, ale asi nie tak casto. nosila som ho chvilu aj v klbku zvinuteho v rukach, ukazala mi to detska lekarka. necvicila som vojtovku, ale obycajne cvicenie a masaze. v pohode to preslo za par mesiacov. celkovy stav najlepsie zhodnotia na neurologii a podla toho ta posle. hlavne aj ty si vsimaj kedy a ako co robi aby si jej vedela povedat. treba pocitat s tym, ze aj obvodna ja neurologicka ma iba par minut na zhodnotenie stavu, tak jej tym pomozes. 🙂