Ahojte mamičky,je tu niaka mamička ktorej dieťatku diagnostikovali svalovú hypotoniu?
@pribisanova záleží od toho kedy to zistia a aký stupeň hypotónie dieťa má.....lebo hypotonia môže byť zjavná hneď po pôrode a dieťa je ako handrová bábika a rovnako hypotónia môže byť slabšia(čo je našťastie vo väčšine prípadov)vtedy stačí cvičiť a dieťa normálne prosperuje a funguje.....väčšine detí sa tonus upraví počas prvého roku a cvičí sa len vojtovka, potom už sú deti ok, ale rovnako existujú aj deti ktoré musia cvičiť celý život....
@pribisanova o dcerke dr. hovorila, ze je len leniva, preto zaostavala, no nasla som si fyzio a ta mi prvykrat spomenula slovo hypotonia... neskor to potvrdila aj neurologicka a gen.testy... nie je to nic strasne, no cvicime este i teraz, ked chodi (zacala chodit v 21 mesiacoch)... ak mate otazky, kludne napiste aj sukromnu spravu, ak budem moct, poradim ☺️
@pribisanova aj moje dvojičky maju, cvičili sme od narodenia vojtovku,ale sme predčasné narodeny tak preto...jedna je trošku lenivejsia ale druha mi začala sama chodiť cca v 14 mesiacov...
@luccckac ahoj no nám ju zistili v 10mesiacoch cvičíme vojtovu metódu 3x za deň a raz do týždňa chodíme na rehabilitacie,aj tvoja je taká maličká?naša má dnes 1 rôčik a strašne je maličká podľa mňa a aj chuducka neviem či je to po mne že ja som mala alebo to má súvis s tou hypotoniou.
@pribisanova to že je maličká chuducka nemusí súvisieť s tým, aj môj syn bol drobný a chudý , v roku mal 8kg , lenže som sa narodil maličký , bol slabší , už má 4r chudý a nižší je stále a aj bude , hypotonia je inak častá , my sme.cvicili od roka na fit lopte ,lebo že vojtovka už nebola vhodná
@pribisanova moja je praveze "kus baby" a je aj vysoka, vojtovku sme tiez cvicili 3x denne
@pribisanova Skoda ze ste to nezistili skor. Od 10tich mesiacov sa vam uz bude tazko cvicit vojtovka.
Skus si nastudovat nieco o osteopatii. Je to forma fyzioterapie. Velmi jednoducha ale nesmierne ucinna a vhodna aj pre starsie deti, lebo pri nej deti lepsie spolupracuju.
Nasmu synovi hypotoniu zistila osteopatka ked mal 2 mesiace a po 3 mesiacoch cvicenia to bolo prec. Cvicili sme doma 1x denne 5x do tyzdna. Kontroly boli raz za mesiac. Neviem ci velkost ma suvis s hypotoniou. Nas syn bol dlhsi aj tazsi ako priemer, Ale predpokladam ze tvoja dcera sa velmi doteraz nehybala koli tej hypotonii a ked len lezi, tak sa jej ako nemaju tvorit svaly, slachy, kosti.
@andreatytler ona sa hýbala stala ona nemá takú hypotoniu ako tie čo sú aj ako handrova bábika len ona chcela loziť a nešlo jej to ona má od brúska to svalstvo slabšie ale ako sme začali cvičit tu vojtovu metódu tak sa to hneď o dva týždne zlepšilo cvičíme to už od apríla a robí veľké pokroky hádam to už bude lepšie mne mal syn rok aj týždeň keď už chodil a aj skoro začal všetko robit aj stvornozkovat môj názor je že to doktorka zanedbala nebola niake vyšetrenia a keď sa ma opýtala či stvornozkuje alebo lozi či sedí tak som jej stále odpovedala že nie a ona stále to má čas a keď mala 20mesiacov tak hneď mi povedala že to by už všetko mala robiť
@andreatytler pardon 10mesiacov nie 20mesiacoc nejak mi to tam zle napisalo
@pribisanova No, skoda ze to takto zanedbala, ale nie je to nic hrozne. Ak dcerka cvicenie dobre znasa (lebo vela deti uz je prilis silnych a velkych na to aby s nimi clovek dokazal cvicit vojtovku vo vyzsom veku) a robi pokroky, tak len pekne cvicte a napravi sa to. Ale vymenila by som tu doktorku.
@andreatytler no cvičíme každý deň niekedy keď sa podarí tak aj 4x za deň uvažovala som aj ja o tom že ju vymenim.
@pribisanova ahoj ...
Nám tiež diagnostikovali hypotoniu keď dcérka mala 4mesiace ..stále nevedela udržať hlavičku a nevie doteraz poriadne ( má 6. Mesiacov)...cvičíme vojtovku každý deň....
@22biba03 Ak za 2 mesiace nemate velmi pokroky, skuste nieco ine. Skuste ineho fyzioterapeuta (lebo nie kazdy vie tu vojtovku tak ako ma), alebo iny druh fyzioterapie.
@andreatytler akurát to riešim..skúsim jedno centrum...že na týždeň by sme chodili tam pravidele....na hodku 40€ pýtajú ..ale tak skúsim..hádam to bude stáť zato...
@22biba03 Super. Cim skor to budete riesit, tym lahsie to pojde. Inac my ked sme chodili k osteopatke, stacilo chodit 1x za mesiac. Ukazala nam cvicenia a cvicili sme doma. Ak si z vychodu, viem o jednej skvelej osteopatke o ktorej mamicky tu na fore hovoria len dobre veci.
@22biba03 aj my cvičíme každý deň včera sme mali kontrolu z primarkou tak povedala že je úplne v poriadku len že je opozdena že nie je ako 13mesacna ale 9 mesačná lebo ona len teraz začína stvornozkovat no teda začína sa to rozbiehať to stvornozkovanie ale rozpráva už veľa veci ale tak nevadí keď bude pozdejsie chodiť.
@andreatytler nie som zo západného Slovenska a tiež chodíme každý piatok k fioterapeutke a mám cvičiť doma každý deň...čo aj cvičím ale chcem odborníka k nej .. samozrejme ja prestavať nebudem len nevhcem.nic zanedbávať a radšej si zaplatim ak jej to pomôže 🙏
@pribisanova to je super že už je tam ten náznak na strvornozkovanie..to je základ... Aj moja začína už pevnejšie držať hlavičku a snaží sa pretočiť na bruško ale stále sa nevie tak zvrtnúť aby sa ,,prekoprcla,, .. počítam že ešte mesiac jej to potrvá a pôjde to 👌 a ako tak pozerám ako ona reaguje.. mi to vychádza že je o 2 mesiace pozadu zatiaľ...preto by som ju chcela nakopnúť čím skôr nech zosilnie
@pribisanova ano, cvicili sme vojta.krasne sa rozbehla 👌 nebud v strese
@olivia1425 verím že to už pôjde ja som už zúfalá s toho bojím sa či to všetko bude v poriadku ale verím že áno veľmi je rozumná a stále rozpráva niečo aj ona je len pozadu
@pribisanova zbytocne si robis starosti, sama si pisala ze vidis pokroky.napreduje svojim tempom.hlavne ze cvicite 👌
@olivia1425 myslím že máte pravdu že si robím starosti
@pribisanova ako ste na tom? Zlepsilo sa to?
@andreatytler mohla by som poprosiť kontakt? Ďakujem 🙂
@domi_1207 Milota Mihalikova. Ona sa venuje aj zvieratkam, takze sa nezlakni.
Moze byt tazke dostat termin ale pocula som ze uprednostni babatka.
Telefón: +421 (0) 944 192 938
Email: info@dotykkuzdraveniu.sk
https://www.dotykkuzdraveniu.sk/#
@domi_1207 dobry večer ano zlepšilo začala síce stvornozkovat ako 13mesacna ale už ide ako strela 🙂 budeme mať 9.9 15mesiacov ale ešte stále nechodí,prejde len napríklad v posielke keď sa drží ruckami
@pribisanova Jasne, je ich tu vela. Neboj, nie je to nic hrozne. Cvicenim sa to pekne odstrani.