Švagor bol v kontakte s pozitívnym. Môžu sa nakaziť aj moje deti?

vladkabalazova
2. feb 2022

Dobre ráno chcem sa vás opýtať asi cca pre tromi dňami bol pozitívny švagrov kamarát.Svagor snim bol v neustálom kontakte aj keď mal rúško..Nebolo mu nič no včera odrazu prišiel mal zvýšenú teplotu bolest celého tela hlavy slzili mu až oči bojím sa že či nieje nakazeny aj on už?sedel tu približne asi 15min.potom odišiel po celý čas mal rúško je možné že sa môžu nakaziť aj moje deti?Mám veľký strach one no priznám sa aj o nás nikdy človek nevie keď ho to chitne ako skončí 😔bolo už večer tak nešiel ešte ani na testy nieje ešte nič isté možno len prechladol ale ja pochybujem keďže bol v kontakte z pozitívnym čo mám teraz robiť?hneď ako odišiel otvorila som vetracku videzinfikovala kľučky stôl

andrea_82
2. feb 2022

Hlavne nepanikár. Deti boli pri ňom? Ak by sa aj nakazili, deti to väčšinou dobre znášajú. Aj psychická pohoda je dôležitá, treba to brať s kľudom.

pink_lady
2. feb 2022

Kludne to mohol priniest z obchodu...ak nie teraz tak v následujících tyzdnoch by ste si tým presli. Je menej ako 1% sanca že to neprezijes.

vladkabalazova
autor
2. feb 2022

@andrea_82 áno deti boli pri ňom 😑

vladkabalazova
autor
2. feb 2022

@andrea_82 pane bože ja si neviem predstaviť že budeme nakazeny ja aj muž aj deti..co budem robit ako sa budem o deti starať sú ešte malé starsy ma 4 a pol roka a malý ma 18 mesiacov 😕

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrea_82
2. feb 2022

@vladkabalazova Nemysli na to zlé, negatívne. Ja keď som mala kovid, tak mi skoro nič nebolo, teplotu som mala len 37,5, len som bola unavená. Ešte nikto nepovedal, že to dostanete a aký budete mať priebeh. Načo robíš paniku, keď sa ešte nič nedeje? Keď k tomu príde, tak sa zariadite a nejako to dáte.

hildicapupu
2. feb 2022

tak mozu sa nakazit a aj nemozu. to je taka otazka. svagor bol s niekym v kontakte, to este neznamena, ze on sa vobec nakazi a ochorie a uz vobec nie to, ze nakazi niekoho dalsieho.

elizabet173
2. feb 2022

@vladkabalazova nepanikár popredu, môžete sa nakaziť všetci, môže sa nakaziť len niekto a nemusí sa nikto. Nevieš popredu, aký bude priebeh, deti to znášajú oveľa lepšie ako dospelí. A aj kvalitná chrípka dokáže zložiť celú rodinu, to budeš v strese celý život?

akbara77
2. feb 2022

@vladkabalazova jednu vec nechapem, bol v kontakte s pozitívnym a príde na návštevu? Krásna ukážka bezohladnosti.Na druhej strane, ak mal respirátor na ústach...myslím tým aj nos, nakaziť by ste nemali.
Všade dookola sa to opakuje, obmedziť kontakty....ale zbytočne...

anjelicek26
2. feb 2022

Hlavne nepanikar. Tych pozitivnych si uz stretla az az a ani o tom nevies... My sme mali covid 2x doma - raz 2/6 doma nakazenych, druhy raz 1/6 doma nakazenych, takze ani v spolocnej domacnosti sa ti nemusi nikto nakazit napriek par dnovemu uzkemu kontaktu, je to proste u kazdeho inak... a svagor mal rusko a bol tam kratko...

sense
2. feb 2022

Hlavne žiaden stres, ten je horší ako cely tento vírus pomaly. Treba sa s ním naučiť žiť, pretože už nezmizne bude tu stále. Doniesť to môže ktokoľvek odkiaľkoľvek a nemusí to znamenať že vás nakazila práve osoba s kašľom, pretože kašeľ automaticky neznamená kovid

martinka13
2. feb 2022

Je možné, že u tak malých detí si ani nevšimneš, že sú pozitívne. My sme to akurát všetci 4 absolvovali. Ja s mužom deň teplota, 3 dní malátnosť a bolesť kĺbov. Starší syn 2 dni horúčky a slabosť (13), mladšia dcéra 2 dní nádcha (7). Držím palce.

vladkabalazova
autor
2. feb 2022

@martinka13 ďakujem všetkým dúfam že sa nenakazime a aj keď áno že to bude ľahký priebeh

beatik3
2. feb 2022

zbytocne robis paniku a stresujes sa, ked este nikto nema priznaky a nikomu nic nie je, pokial sa nakazia tak sa z toho dostanete a budete sa liecit ak sa nenakazia tak super.

nikpa
2. feb 2022

@vladkabalazova prosím ťa nepanikár. Keby ste aj boli všetci nakazení tak snáď nelahnete všetci nevladni do postele. Predpokladám, že ste mladí ľudia, možno aj očkovaní a zvládnete to v pohode. A pre ukludnenie, môj nakazený svokor (vtedy to ešte nevedel) bez rúška bozkával nášho syna po tvári a nenakazil ho. Dokonca to bolo ráno a večer v ten istý deň už mu začali príznaky. Takže presne, nikdy nevieš kde to chytis, to by si mohla takto zmätkovat aj po každom nákupe v supermarkete.

fajnova
2. feb 2022

@vladkabalazova Panebože, to prečo tak panikáriš? Keby som bola taká ako ty, tak už som v blazinci. Pomaly každý deň som s pozitívnymi, keďže robím v škole a cestujem MHD. Už tretí krát som v karanténe. A zatiaľ som ešte kovid nedostala, ani nikto z rodiny, aj keď nie sme zaočkovani. Veď keď to máte dostať, tak to dostanete a môžte byť aj na sedem zámkov doma zamknuti. Chvíľu si polezite a zas budete fit. Väčšina, ktorých poznám to zvládla ľavou zadnou s prstom v nose. Tak sa ukľudni, lebo najhoršia je choroba z prelaknutia..