Ahojte včera nám predpísala dr pre 7 rocnu dceru suprax 400mg tablety, dali sme celú veľmi ju bolelo bruško, je možné rozdeliť dávku na polovicu 2x za deň? Mate niekto skúsenosť? Ďakujem
V žiadnom prípade si sami neordinujte rozdeľovanie liekov do dávok - aj bezohľadu na to, čo hovorí príbalový leták.
Avšak, konkrétne, a je veľmi dôležité že sa bavíme konkrétne o tomto jednom antibiotiku, pretože funguje na princípe časovo-dependentného zabíjania baktérii (iné antibiotiká môžu fungovať na inom princípe kde takéto rozdelenie hneď zruší účinok), je možné rozdeliť dávku na 2 časti a podať ráno večer.
Ja by som v každom prípade skúsila podať ešte aspoň raz celú tabletu. Následne rozdeliť do dvoch polovičných dávok. Ak bude bolesť bruška pretrvávať určite kontaktovať lekárku a zmeniť antibiotiká.
@magimi no 39 kg vazi
@magimi nechcela jej sirup dávať ze by ho moc musela mať tak zvolila túto formu ...A neviem co robiť keďže vikend
@22petruska tak to potom hej.... vravím, tento konkrétny sa môže rozdeliť aj do 2 dávok, ale nie je isté, či to na bolesť brucha pomôže...
@ivetamihanicova už som volala na pohotovosť tak mala by mať 320mg čiže jej mam dat pol ráno a štvrť večer a ak sa nezlepší prísť
Pribalovy leták hovorí, že sa môže dať aj do 2 dávok.
A koľko prosím ťa tá 7-rocna váži, keď jej dali až 400, čo je pre dospelých?