Suprax 400 mg pre 7-ročnú

22petruska
25. máj 2024

Ahojte včera nám predpísala dr pre 7 rocnu dceru suprax 400mg tablety, dali sme celú veľmi ju bolelo bruško, je možné rozdeliť dávku na polovicu 2x za deň? Mate niekto skúsenosť? Ďakujem

magimi
25. máj 2024

Pribalovy leták hovorí, že sa môže dať aj do 2 dávok.
A koľko prosím ťa tá 7-rocna váži, keď jej dali až 400, čo je pre dospelých?

ivetamihanicova
25. máj 2024

V žiadnom prípade si sami neordinujte rozdeľovanie liekov do dávok - aj bezohľadu na to, čo hovorí príbalový leták.

Avšak, konkrétne, a je veľmi dôležité že sa bavíme konkrétne o tomto jednom antibiotiku, pretože funguje na princípe časovo-dependentného zabíjania baktérii (iné antibiotiká môžu fungovať na inom princípe kde takéto rozdelenie hneď zruší účinok), je možné rozdeliť dávku na 2 časti a podať ráno večer.

Ja by som v každom prípade skúsila podať ešte aspoň raz celú tabletu. Následne rozdeliť do dvoch polovičných dávok. Ak bude bolesť bruška pretrvávať určite kontaktovať lekárku a zmeniť antibiotiká.

22petruska
autor
25. máj 2024

@magimi no 39 kg vazi

22petruska
autor
25. máj 2024

@magimi nechcela jej sirup dávať ze by ho moc musela mať tak zvolila túto formu ...A neviem co robiť keďže vikend

magimi
25. máj 2024

@22petruska tak to potom hej.... vravím, tento konkrétny sa môže rozdeliť aj do 2 dávok, ale nie je isté, či to na bolesť brucha pomôže...

22petruska
autor
25. máj 2024

@ivetamihanicova už som volala na pohotovosť tak mala by mať 320mg čiže jej mam dat pol ráno a štvrť večer a ak sa nezlepší prísť