Suprax 400 mg dispergovateľné tablety podané omylom skôr

pillow11
14. nov 2024

Dobrý večer, prosím o radu, omylom som dala synovi 11r. ATB SUPRAX 400 mg dispergovateľné tablety tbl skôr - po 12 hodinách, namiesto po 24. Volala som na pohotovosť kvôli info, či sa mu niečo nemôže stať, ale nedovolala som sa už. Nemáte prosím skúsenosť?? Ďakujem.

hugoboss1923
14. nov 2024

Ak sa uňho neprejavujú príznaky, ako nevoľnosť, opuch tváre, vyrážky, či ťažkosti s dýchaním, tak môžeš byť kľudná.

pillow11
autor
14. nov 2024

@hugoboss1923 sledujem ho odkedy som mu to dala a zatiaľ nič (od 22.00). Ale teda stres mam riadny, aj druhý syn má suprax, ale sirup a dávkovanie po 12 hod a úplne som automaticky som dala obom 😔 Došlo mi to hneď ako to prehltol.

pinkgirl
14. nov 2024

@pillow11 neboj, v niektorých prípadoch sa podáva pacientovi v prvých dňoch choroby vyššia denná dávka ATB.
A odporúčam pri viacerých chorých deťoch naraz urobiť si zvlášť pre každé dieťa krabičku s predpísanými liekmi a do nej daj aj papier s rozpisom liekov - ktoré a aké je ich dávkovanie. Vyhneš sa tak zmätkom pri ich podávaní. Ja som to robila aj keď deti strážili počas choroby babky - vedeli čo a kedy dať vnukom. Stačí potravinová otvorená dóza.

pillow11
autor
14. nov 2024

@pinkgirl ďakujem pekne, to je dobrý nápad.

pinkgirl
14. nov 2024

@pillow11 ocenila som to aj keď s deťmi ostal doma muž, nemusel si všetko pamätať.