Dobrý večer, prosím o radu, omylom som dala synovi 11r. ATB SUPRAX 400 mg dispergovateľné tablety tbl skôr - po 12 hodinách, namiesto po 24. Volala som na pohotovosť kvôli info, či sa mu niečo nemôže stať, ale nedovolala som sa už. Nemáte prosím skúsenosť?? Ďakujem.
@hugoboss1923 sledujem ho odkedy som mu to dala a zatiaľ nič (od 22.00). Ale teda stres mam riadny, aj druhý syn má suprax, ale sirup a dávkovanie po 12 hod a úplne som automaticky som dala obom 😔 Došlo mi to hneď ako to prehltol.
@pillow11 neboj, v niektorých prípadoch sa podáva pacientovi v prvých dňoch choroby vyššia denná dávka ATB.
A odporúčam pri viacerých chorých deťoch naraz urobiť si zvlášť pre každé dieťa krabičku s predpísanými liekmi a do nej daj aj papier s rozpisom liekov - ktoré a aké je ich dávkovanie. Vyhneš sa tak zmätkom pri ich podávaní. Ja som to robila aj keď deti strážili počas choroby babky - vedeli čo a kedy dať vnukom. Stačí potravinová otvorená dóza.
Ak sa uňho neprejavujú príznaky, ako nevoľnosť, opuch tváre, vyrážky, či ťažkosti s dýchaním, tak môžeš byť kľudná.