Ahojte dievčatá..18 mesačná dcérka má už vyše 2 mesiacov na hlavičke také šupinky, vyzerá to skoro ako lupiny ale drží to iba na pokožke, nieje to nič podobné ako mliečna chrasta, je to skôr len suchá pokožka a nemôžeme sa toho zbaviť. Už som používala aj ABC Babysquash, nepomohol, aj špeciálnu vodičku na lupiny a ani tá nič. Vyzerá to tak, že musíme navštíviť lekára..nemáte nejakú podobnú skúsenosť? Ďakujem za rady..
@whimy skus obycajnu modru indulonu aspon tyzden a potom uvidis ze ci to zabralo....nam pomohla
@whimy ja by som isla k dr da ti namiesat taky mastny olejcek treba ho dat cca pol hodinu pred kupanim
@marianna2468 A ako ste používali tú indulonu? Možno by to pomohlo, lebo asi to fakt treba iba premastiť. Len neviem kedy mastiť, aby nechodila s mastnou hlávkou celý deň..
@whimy ja som to svojej malej davala hlavne na noc v takej hrubsej vrstve a pokial sme niekde sli tak samozrejme som to do sucha utrela plienkou. Hlavne teraz ked je blbe pocasie a malo sa da ist vonku to vyskusajte. Ja este aj teraz obcas ked vidim naznak tak jej to pomastim ale uz len tak troska.
@whimy my používame tento šampónik http://www.lr-slovak.com/aloe-vera-detsky-sampo..., pekne hydratuje, je síce drahší ale veľmi dlho vydrží 🙂
Ja ty poradim naj.bravcova mast roztopena treba jej to na hlavicku natierat a uvidis supiny ty budu opadavat ak to budes mastit vazne ...nam to pomohlo velmi 🙂 😉
My sme používali olivovy olej. Nechat pôsobiť 2-3 hodinky (pripadne aj viac) a potom starou extra jemnou kefkou "zoskrabat" alebo pri večernom kupani odstrániť detskou spongiou.
aj ja som pouzivala olivovy olej, nechala som ho postat a potom som jemne suchala kefkou po pokozke alebo uterakom a podarilo sa
aj moj syn mal problémy s lupinkami,v lekárni som kúpila od Biodermy krém na lupinky a pomohlo..treba vyskúšat 🙂
supinky na hlave mozu byt z nespravnej kozmetiky, na ktore moze byt dietatko alergicke a toto je prvy neskodny priznak. Skuste si zohnat nejakeho LR poradcu vo svojom okoli, Predavaju nemecku vysoko kvalitnu hypoalergennu kozmetiku pre deti od narodenia, Ja osobne nepoznam babätko, ktoremu by nepomohla. Ak nenajdete, ozvite sa mi na mail ivajustinakova@gmail.com. Mailom by som vam to vedela za jeden den odkonzultovat aj s lekarom