Sunar - fenyklový nápoj

saskia222
16. mar 2021

Ahojte mamicky, ktore kojite!
Chcela by som vediet vase skusenosti s tymto napojom.
Mam trojmesacnu dcerku, ktora nam doteraz spinkala celu noc. Je plne dojcena. Posledne dni sa nam vsak zacala v noci budit, puci sa, rozhadzuje rukami, silno cmula cumel, ked ju dam na prsnik cuca ako o zivot a pocujem silne pohyby v jej crevach 🙈. Co sa tyka kakania, kaka 1x denne, avsak odkedy tak zle spi napr nekaka 2 dni a potom kaka 4x denne.
No a teraz - jedine co sa zmenilo v mojej strave je ze som zacala pit tento napoj. Je mozne ze to na nu takto vplyva? Stalo sa to este niekomu? Nie je fenykel nahodou na zlepsenie travenia?🙈 kupila som si ho iba na skusku a xchuti mi ale bojim sa ze prave on sposobuje toto.
Dakujem za odpovede 🙂

pininka1
16. mar 2021

Nase deti ho pili a v pohode. A boli aj mladsi, pomahalo to na brusko.

saskia222
autor
16. mar 2021

@pininka1 a od akeho veku ho pili prosim vas?

pininka1
16. mar 2021

@saskia222 prvy bol kojeny len kratko aj to s dokrmovanim, takze feniklovy caj pil uz ako dvojtyzdnovy. Druhy syn asi mesacny.

zuvelyn
16. mar 2021

Nie! Ved toto je to samý cukor, okolo fenyklu to len preslo. Kup detský feniklovy caj sypaný resp. v sackoch ked uz...

saskia222
autor
16. mar 2021

@zuvelyn Pila som v sackoch, chutil mi ale dosiel a bola som v Dm a videla to tak ze reku vyskusam. Ale teda nemalo by to malej sposobovat traviace problemy ano?

zuvelyn
16. mar 2021

@saskia222 je to pre deti, nemalo, ale ja by som to tak malemu babatku prosto nedala. Nie je na tom podla mna nic vhodne. V DM maju aj bio detsky sackovy caj, ja odtial kupujem, vezmi radsej ten a toto schovaj ked bude starsia alebo podaruj.

pininka1
16. mar 2021

@saskia222 tak ja radsej kupim certifikovany napoj pte deti, ako sacky v ktorych moze byt hocico. Moja sesternica sa venuje rozboru jedal a napojov pre deti ako vystudovana doktorka a sama nechape kde vznikaju tieto famy, ze je to akoze len cukor. Zato minule davali reportaz o rozbore cajov a vacsina dopadla zle, pretoze ti ktori ich vyrabaju ich kupuju za lacny peniaz od koho kolvek a dakujem, ja nedam decku bylinku niekde od hlavnej cesty.

natalia1619
16. mar 2021

@saskia222 ak som dobre pochopila tak ten caj pijes ty, nie babo, ze? Uz som tu v diskusii citala ze niektorym babatkam nerobil dobre fenyklovy caj ani ked ho pila mamicka a kojila. Ak je to hedine co si zmenila v strave a zacalo to malej zle robit tak vysad na par dni a uvidis ci sa to zlepsi u malej.

tosomja
16. mar 2021

Dcéra pila od jedného týždňa, bolo všetko ok. Syn pil a zduvalo ho, alebo ako to napísať, prdel nonstop a keď som čaj vyradila, bolo dobré. Pije čistú vodu a nechýba mu nič.
Fenykel je na trávenie, ale treba vedieť mieru.

evaachesa
16. mar 2021

Toto by som nedala piť žiadnemu dieťaťu, ani väčšiemu, celkovo tieto granulované čaje..pozri si zloženie, kde na prvom mieste je Glukóza a Maltodextrín 🤔 kúp radšej tento od Sonnetor. Obsahuje len celý fenikel v bio kvalite.
https://www.biomeat.sk/kategoria/napoje/caje/sy...

nika_m
16. mar 2021

Ja som sice dala synovi klasicky detsky feniklovy caj a nie tento sunar a aj ked som citala,ze je dobry na travenie tak praveze on kakal aj kazdy 3 den a mal tvrdu stolicu...ked som ho prestala davat, tak sa to zase vratilo do normalu (1x denne a lepsia konzistencia)...takze za mna ano, moze to sposobit aj problemy a mozno aj takto nepriamo ked ho pijes ty a dojcis...skus vynechat a uvidis ci to bude lepsie

zuvelyn
16. mar 2021

@pininka1 to nie fama, staci citat zlozenie ;) kolko veci pre deti je certifikovanych a je to v skutocnosti odpad ? ... ale ved nech kazda mama krmi cim uzna za vhodne 🙂

betka233
16. mar 2021

Ja som davala tie cajiky synovi, ako prvorodicka som nejako neriesila zlozenie a prisla som na to neskoro ze je dobre to riesit... synator odvtedy nechce pit ani cistu vodu, nieto este obycajny nesladeny caj... vypije len tieto sladke "drinky"... neodporucam s tymto absoluuutne zacinat, radsej nejake probiotika a masirovat brusko s Bupikom...

evaachesa
16. mar 2021

@saskia222 prípadne ak chceš čaj pre seba, tak zároveň aj na podporu dojčenia je dobrý Fenikel-rasca-aniz od Popradský 🙂

oblecenie99
16. mar 2021

Nás upozorňovala doktorka, že ten fenikel môže u niektorých odpáliť opačne, a naopak, spôsobiť tráviace problémy.. my sme nášmu nikdy nedávali ani čaje, ani tie sladené, stále som sa snažila čistú vodu (bol na UM) a kašľal na vodu. Po dlhých mesiacoch boja som to v lete vzdala a malému kúpila ten bio džús z DM, riedila vodou (pár kvapiek džúsu a veľa vody) a vtedy mi konečne začal piť. Čiže nie je to len o tom, ako si zvykne dieťa, ale niektorým proste nechutí len obyčajná voda :/ Ináč už má 14 mesiacov a v pohode vypije aj čistú vodu.

andreatytler
17. mar 2021

@saskia222 Citala som tu diskusiu, kde mamicka co kojila zacala pit feniklovy caj a dieta zacalo strajkovat pri kojeni.... takze ano, je mozne ze jeho problemy su sposobene tym feniklom co pijes.

saskia222
autor
18. mar 2021

Dakujem vsetkym za odpovede! No zatial som ho vysadila od toho 16.3. a mala vyzera ze sa ma lepsie, prestala sa pucit a prespala dnes zas celu noc konecne. A mam pocit ze aj mna menej naduva🙈. Uvidime dnes v noci ako bude, ale pride mi ze to bol ten problem. Takze Sunar putuje do kosa.

saskia222
autor
18. mar 2021

@natalia1619 ano ano pila som to ja, mala zatial okrem MM nic nepila 🙂 . Vyradim fenykel, dakujem 🙂

saskia222
autor
18. mar 2021

@evaachesa mala ho nepije, pila som ho ja, pisala som to 🙂