Suchý nočný a dusivý kašeľ u 8 ročného dieťaťa

miminiki
17. nov 2016

Moja 8 rocna dcerka sa v noci budi na kasel, ale to az tak, ze sa dusi ☹ Cez den ani nekasle( len sem, tam), nema ani sopliky, ani teplotu...co mam skusit?
Inak, my zijeme v Nemecku a tu maju ine praktiky, kym dieta, nema horucku, tak zbytocne chodit k doktorovi, pretoze aj tak mu nic nepredpise...

simsalabim
17. nov 2016

@miminiki u mna sa takto prejavovala nediagnostikovana astma. Kazdu noc som sa budila na zachvaty sucheho kasla, postupom casu som bola hore aj 2-3 hodiny a sla som sa od kasla zadusit. Mala som v ustach "kovovu" pachut, ale nevykasliavala som nic, ani krv. Ked uz som tieto zachvaty mala niekolko tyzdnov, vycerpana som sla k dr. a zistili mi astmu. Plucnu kapacitu som mala znizenu na nieco cez 50%, cize som sa nemohla divit, ze som sa dusila. Sustavne drazdenie kaslom mi narusovalo sliznice a z toho bola ta "kovova" chut v ustach. Asi den po nasadeni liekov, ked zacali zaberat, som pochopila, ako velmi som mala dychanie obmedzene - ten rozdiel bol vyrazne citelny, vyslovene som citila, ako s kazdym nadychom sa dokazem nadychnut viac. Teraz fungujem na liekoch uplne v pohode, plucnu kapacitu mam sice znizenu, ale len o kusok.

Ja by som sla normalne k lekarovi a povedala, ze mas podozrenie na astmu, ze ma v noci zachvaty kasla s dusenim - toto je pre astmu typicke.

janinah
17. nov 2016

na 99% alergia na roztoče,tak sa prejavila aj u nás, skús dať na noc nejaké antihistaminikum a uvidíš, skús vyrobiť antialergickú posteľ,pokryť matrac igelitom- sú aj špeciálne návleky protiroztočové,čističky vzduchu, treba odstrániť látky z jej dosahu,kúpiť koženú nelátkovú sedačku,preč s kobercami......ale nebudem predbiehať,treba to zdiagnostikovať,pomôcť sa dá

zuzanaapeter
17. nov 2016

Ahoj moja malá mala tiež tieto príznaky. Skončili sme u imunológa ten nám predpísal antihistaminiká a také inhalátory do úst plus sprej do nosa. Takže za mňa to určite nie je niečo banálne, ale treba to riešiť.
Veľa šťastia a hlavne zdravia

evina313
17. nov 2016

No moj syn mal takto cierny kasel.JE ockovany.lekarka nechcela pripustit ze by to mohlo byt ono,ale napokon po mojom naliehani vyter urobila.uz to vsak mal prekonane tak sa uz nic nerobilo.myslim ze mal vtedy 5 r.

iva330
17. nov 2016

môj synček v treťom roku začal mávať po polnoci pravidelne nočný kašel,ktorý trval aj dve hodiny,naša pediatrička ma vždy odbila,že deti kašlú stále, ja som trvala na alergologickom vyšetrení,ktoré potvrdilo alergiu na roztoče a i astmu odvtedy dnes má takmer desať rokov máme sprej na astmu plus lieky, stačí,keď nachladne a astma sa zhorší,čo máme práve teraz, pritom nás pediatrička nikde nechcela poslať a doslovne mi povedala,čo vidím na tých alergiách....tušenie bolo ale správne,držím palce