Maminky,potrebujem rady..moj 20-mesacny syncek uz tri mesiace kasle,hlavne v noci,okolo 2.00 ho zacne dusit,ani poriadne nevykasle,len ho nadrapuje,az na vracanie..cez den sem tam zakasle,hlavne,ked sa blazni a zadycha sa..boli sme na vysetreniach,vsetky su v poriadku,ciste dychanie,rontgen,krv,vsetko ok..imunologicka nam nasadila Ventolin pred spanim,ale po mesiaci ziadny vysledok k lepsiemu,vraj alergia pri najlepsom,pri najhorsom zacinajuca astma..aj ked si myslim,ze trochu prehanala..urobili sme vsetky opatrenia k lepsiemu-vymenili sme koberec,dali sme prec psika,ziadne zavesy,plysaky,vsetko antialergicke..prosim vas,mate s tym niektora skusenosti alebo co by ste mi este poradili..budem vdacna za kazdy vas nazor a radu..
akú vlhkosť máte tam, kde spí? Ak je tam v zimných mesiacoch okolo 30% tak to je dosť málo, má byť okolo 50%. My sme kúpili zvlhčovač a malá už menej kašle a aspoň sa toľko nebudí. Ak však má alergiu, príp. astmu zvlhčovač asi nepomôže.
Ahoj. A nezačal tvoj malý chodiť do škôlky alebo do jaslí? Alebo nejaká iná väčšia zmena v živote? Moja malá takto kašla takmer 4 mesiace, bola som zúfalá, kašlala v noci, alebo tesne nad ránom a tiež pri väčšej námahe, absolvovali sme kopec vyšerení, aj alergo a gastro, pričom nie je alergcká na nič. Začalo sa to krátko po nástupe do jaslí, a deň, dva potom, ako som sa rozhodla, že skončíme s jasličkami, kašlať prestala. Bolo to psychogénneho pôvodu..., čo je ťažké uveriť, ale ten kašel naozaj zo dňa na deň prestal....a odvtedy je zdravá, klop, klop 😉 🙂 .
@renatka100 ja si myslim,ze mame vlhko doma dost..dokonca niekedy mame rano az vodu na parapetach,ked sa zrazi na oknach..a este nam poradili odparovat roztok s alpou a s morskou solou,tak aj to sme skusali a nic..
ako píše @renatka100 máme aj zvlhčovač,,trochu pomohlo,ale nie na dlho....teraz sa obzerám po ionizátori vzduchu,ale počkáme ako ďalej budú prebiehať kontroly a vyšetrenia...nech už konečne vieme príčinu
@evitaa777 nasa Dianka ma to iste - kaslala takto celu jar a teraz sa jej to taha tiez uz treti mesiac. Niekedy v noci kaslala az tak, ze sa z toho povracala. Vytery, rontgen, odbery... vsetko ciste, na ORL lekarka tiez nic nevidela, vraj takto vyzera zdrave dieta, pre istotu sme to preliecili aj Klacidom (pre pripad ze by to boli chlamydie alebo mykoplazmy), ale ani to nepomohlo. Mne to pripada ako alergia na kurenie - suchy vzduch a s tym suvisiace vysusene sliznice + viac sa viri prach... do izby kde spi, som kupila 2 vyparniky na radiator a dala som tam aj par kvapiek eukalyptoveho oleja a o 90 % sa jej to zlepsilo... hlavne teda ten nocny kasel. Ale este stale to nie je idealne, takze budem tiez rada za kazdu dobru radu.
@trnka77 Dianka do 9 mesiacov po kazdom jedle niekolkokrat grckala.... nebolo to v nejakych prilisnych mnozstvach a krasne prospievala, tak nas doktorka na gastro neposlala, ale zrejme to bol reflux, aj ked na to nemame papier.... dame sa asi tiez poslat na gastro.Nevies mi povedat akym sposobom sa to tam vysetruje ? Urobia sono, alebo pchaju do krku hadicky ?
u deti neviem ale mne sa takto prejavila astma...v noci zachvaty kaslu, cez den skoro vobec iba pri vacsej namahe...skoncila som na inhalatoroch...a je to ok...
mal a obcas este stale ma so suchym kaslom problemy moja starsia dcera - tiez po dovrseni 1r - mohla mat nejako 15-16m - zacala mat zachvaty sucheho kasla v noci - tak po 2-3h spanku sa zobudzala na zachvaty kaslu - kolko noci som s nou prakticky presedela len aby sa jej ulavilo - diagnoza bola stanovena a potvrdena asi 3 doktormi - hypersensibilita bronchialneho stromu - a bola dlhodobo nastavena na pulmicort - rano a vecer 2pufy + ventoline pri zachvatoch - to podla potreby aj opakovane 🙄 - preslo jej to prakticky az po zime v lete bola do pohody a na dalsiu zimu sa nam to prakticky opakovalo ale bolo to uz citelne slabsie a teraz v 5r sa jej objavia taketo nocne zachvaty ale len ak beha po vonku a nema dobre zakryty krk alebo teda hrudnik - ak nahodou vybehne s otvorenou bundou. ale je vidno ze tie zachvaty su omnoho zriedkavejsie.
my sem este k tomu vsetkemu co si opisala ty + ventolin sme este pustali zvlhcovac v jej izbe, teraz sme zacali davat aj nejaky taky sirup na rastlinnej baze a ten jej tiez dobre zabera + teplota v izbe nepresahuje 20º s tym ze v noci je kurenie vypnute uplne
@evitaa777 ahoj viem ze je to stara tema ,ale mozno si este spomenies ,co zistili tvojmu dietatu z coho tak dlho kaslal?Mame ten isty problem ako ste mali vy.Kasel u syna uz 3 meaiac
@evitaa777 my sme na tom rovnako...u najstaršieho to trvá už od septembra....raz je lepšie inokedy horšie. ☹ ..tiež sme boli na všetkých možných vyšetreniach..nič sa nezistilo,ani alergia,ani astma,krvný obraz v poriadku...teraz nás poslali na gastro-chcú zistiť či má reflux-pri tomto ochorení sa časť potravy môže vracať do pažeráku a dráždi aj dýchacie cesty(povedala som to v skratke 🙂 ...tak uvidíme......nech sa Vám čoskoro polepší 🙂 🙂