Suchý fľak na nožičke

mamicka87
4. feb 2014

Dobry vecer chcem sa opytat mojmu syncekovy sa na nozicke objavil suchy velky flak na druhej tiez ale mensi isla som koznej dala mi dve maste sotreba do mesiaca lebo boli riedene v lekarni.Ma vraj odnarodenia suchu kozu...tie male mu zmyzli ale ten velky nie akurat sa mu zlepsil zjemnil...momentalne sa mu objavil zase a na druhej nozke tiez pomaly .Pridavam aj foto ak by ste niektora mala skusenost prosim napiste dakujem velmi pekne

tova
5. feb 2014

na to by som dala sudokrem, kazde 2 hod hlavne na noc, ked to zmizne pravidelne 2 krat denne premastovat to miesto modrou indulonou hlavne v zime, a zvysok tela aj inym detskym riedsim kremom bez parfemov. mam ekzemy, syn suchu kozu, mame odskusane.

elina25
5. feb 2014

Sudokrém by sa mal dávať 3-krát za deň...A nieje to reakcia na prací prášok?Ja by som to mastila Avirilom a ísť na kožné tam už vám povedia

elina25
5. feb 2014

@tova

@mamicka87 nie prepáčte to imazol ☹ sudokrém môže! sa ospravedlňujem,lebo aj izorál je dobrý

elina25
5. feb 2014

imazol som myslela

tova
5. feb 2014

miesane masti su skoro vsetke kortikoidy, to ja davam ked uz tyzden s tym si neviem rady co je zriedkavo. Ked uz ma problem s kozou odporucala by som aj my perieme v prasku bez parfemov a zbytocnych chemikalii, nie drahy detsky prasok ale bio, ked moc svrbi ta kupat v letnej vode a do kupela dat pomlete alebo aj cele ovsene vlocky keby mu nevadilo (ciste bez cukru a neochutene) velmi to ukludnuje kozu. a neutierat suchanim ale len zlahka pritlacit uterak aby este bola koza trocha mokra a hned nato natriet telo kremom bez parfemov. sampony, a telove gely tiez drazdia kozu staci kupat len v cistej vode alebo kupit obycajne mydlo na ekzem s ovs. vlockami. do kupela nedavat penu. Potenie tiez to moze zhorsovat.

luba28
5. feb 2014

@mamicka87 skuste potierat modrou indulonou,...my take mame sem-tam na licku a zabera,.....

m_ij_ka
5. feb 2014

natieraj to sudocremom a to mu zmizne 😉

marika_marika
5. feb 2014

Ahoj,
moj maly ma psoriazu a casto sa mu objavuju flaky, ktore vyzeraju dost podobne (ale to nic neznamena. Je to iba fotka, ja mam tiez nieco podobne na ruke, a nie je to psoriaza.) Treba to jednoznacne premastovat. My pouzivame krem Linola Fett (nam ho predpisala kozna, ale je aj volnopredajny). Do kupela je velmi dobre pridavat Oilatum Emolient (tiez je aj volnopredajny). Nic v zlom, ale Sudocrem by som na to urcite nedavala, raz som skusila na svojej popraskanej ruke a skoro som z koze vyskocila. Sudocrem je protizapalovy, nie premastujuci., prave naopak vysusuje. Dobru skusenost mam aj s Holtovym kremom.

filiatko
5. feb 2014

@mamicka87 prepacte ale aviril vobec!Indulona mu nepomoze, to vyzera na atopicky ekzem 😒 pomaha mast lipobaza, do kupela Oilatum bad, mozno to ma reakciu z praskov. ☹

mmmj
5. feb 2014

mojej sa tak prejavovala alergia, vtedy to bolo na harmancek, co davaju do detskych cajov. A to caj pila len malicko. mastila som to vselicim, ale pomohlo az ked som prisla na to, z coho to ma a prestala jej davat ten caj.

januliku
5. feb 2014

@mamicka87 Vyzerá to na ekzém. Aj naša mala niečo podobné na tvári (podľa tvojej fotky to vyzerá rovnako). U nás sa to objavilo v 3 mesiacoch. U nás to zhoršoval plač, stres, únava (nielen malej ale aj moja) ... najhoršie to bolo práve v zimnom období a katastrofálne nám to zhoršilo očkovanie v jednom roku. Žiadne maste od kožnej neodporúčam, nezaberú. Nám pomohol krém bioderma atoderm po zinc a samozrejme ďalšie očkovanie som odmietla. Teraz má dcérka tvár čistú, ale naďalej premasťujeme. Najdôležitejšie, ale aj najťažšie je zistiť príčinu.

stanislavao
5. feb 2014

@mamicka87 urcite mu na to nedavajte tu radeny sudocrem, modru indulonu, imazol a nic neskusajte. mozete to tym este zhorsit. treba chodit pravidelne koznej. podla mna to ma ekzem a ten sa len tak lahko nevylieci, a ak chcete skusit nieco volne dostupne, tak si kupte Infadolan - krem na premastenie atopickej pokozky. ked nezabrala prva masticka, treba skusit inu, ktoru vam ale doktorka predpise. kozna ma zobrat ster, aby zistila, ci nema nejakeho stafilokoka, alebo nieco a nasadi vam inu masticku. len tam treba chodit treba si najst dobru koznu a robit to, co vam povie ona a nie to, co tu kazda mamicka napise na MK.

moniccca
5. feb 2014

ahoj. nasej malej sa tiezx sem tam robili suche miesta na kozi. Detska lekarka nam poradila davat do kupela Oilatum alebo Balneum, velmi jej to zjemnilo pokozku a nenatierala som ju uz potom po kupani. Uz ked skusat nieco na to davat, davaj hlavne maste, ktore su mastne, nam Indulona tiez nepomohla, skus si kupit Pavlovicovu mast-tu dostat len na online lekarni Mojalekaren.sk. Nam pomohla. Nemusi to byt hned exem, urcite sa treba poradit s lekarkou. Nasej malej tie flaky casom zmizli, teraz ma kozu krasnu, bez suchych flakov.Tak drzim palce a prajem skore uzdravenie.

kristiii
5. feb 2014

@mamicka87 ahoj súhlasím s tova, môj malý mal niečo podobné a na kožnom nám predpísala a nakázala pokúpiť kadejaké maste za ktoré som vysolila skoro 20 eur a akurát sa mu to po nich zhoršilo. Tak nám detská poradila takisto Sudocrem, aj 5-krát denne, a premasťovať modrou indulonou /vraj ju deti znášajú najlepšie zo všelijakých krémov a mastí/. Do kúpela Oilatum Emolient /dá sa predpísať alebo kúpiť v lekárni, na predpis výde len pár centov/, potom nemusíš používať žiadne telové mlieko ani nič čo by mohlo obsahovať alergény. Tieto 3 veci nás vždy zachránili. A ako tu niekto písal, neviem či používaš detský prací prášok ale mne pedina povedala že to radšej obyčajný, nie určený pre deti lebo v tých je vraj najväčší bordel, rovnako ako v mnohej detskej kozmetike.

mamo
5. feb 2014

Nebral malý náhodou antibitotiká za poslednú dobu nejako častejšie? 😨

jabadaba
5. feb 2014

na toto je dobry Ovseny kupel pre deticky, dostat v lekarni, alebo to Oilatum co tu niekto spominal. Plus je fajn premastit postihnute miesto napr. Excipial Lotiom. Podla nasej imunologicky, ked nieco podobne videla u syna, sa jedna o seboreicku dermatitidu a radila len premazavat. My mame pozitivne vysledny, kozicka sa dala do poriadku. Napr. ja som ten ovseny kupel robila tak, ze v dlani som si zarobila take blatko a tych vlociek a pekne ako masku natrela na vyrazky, jemne pomasirovala a nechala v ramci kupelu posobit. Aj do vody som samozrejme dala zo dve vrecka.

sasena033
5. feb 2014

mate ekzem :( mame to iste. mala ma od narodenia suchu kozu v zimnom obdobi s ato zhorsuje. fliacky su suche ohranicene.mam epod kolienkom na predlakni na stehnach a najnovsie na litku.urcite ak treba navstit koznu.... odporucam : do kupela pridavat Balneum do kupela aj zmyvat s tym na predpis je lacnejsi ziadne mydla parfemovane ak tak len cista voda. zmenit prach nepouzivat avivaz, po kupeli natierat lekarskou vazelinou je super na premastenie . cele telo ale na uz vzniknut eflaky to nempmoze len aby sa to netvorilo dalej na flaky su uz maste ktore ta kozna

sasena033
5. feb 2014

nam excipial dala obvodna natierat po kupeli ale kozna ho vysadila pretoz eobsahuje parfemy 😉 a nesmie ist na tvar

sisaha
5. feb 2014

@mamicka87 moja dcera mava tiez taketo fliacky - hlavne v zime.. Mazeme bud kyselinou mliecnou (lekarka ti napise recept), alebo som zvykla pouzivat aj Holtov krem (stoji cca 1,20 eur), sice smrdi, ale zabera.

pastelka74
5. feb 2014

@mamicka87 Máte ekzém,tu na MK,je skupina,kde si maminky vymieňajú skúsenosti a radia si navzájom,určite by som navštívila kožného lekára a hlavne žiadný tu už spomínaný sudocrém,modrú indulonu a pod.....tieto expertky z googl akadémie...niekedy nemajú potuchy čo je to za pliagu..ja mám AE už dvadsať rokov a moja dcérka od narodenia.....ekzém je hlavne o zmene jedálného lístka....my sme vysadili klasické mlieko a pod. všetko jej dávame bezlaktozové, a koža sa nám krásne čistí.....ale,premasťujeme neustále...lipobáse,dermazin.....do kúpela oliotium a pod.....oblečenie,všetko bavlnené,nič čierne a tmavé.....je to rehoľa,ale všetko je to len o zvyku.....hlavne prosím navštívte dobrého kožného lekára....

cerez
5. feb 2014

@mamicka87 Aj môj syn to má, ale nie také veľké. Poradia tebe, poradia mne!

kristiii
5. feb 2014

@pastelka74 pokiaľ som si dobre prečítala úvodný príspevok tak @mamicka87 v ňom prosila napísať ak má niekto skúsenosť. A my "expertky z googl akadémie" sme jej SVOJE SKÚSENOSTI napísali, a to dokonca bez toho aby sme museli pritom niekoho urážať 😉

tova
5. feb 2014

@stanislavao netaraj, sudocrem, a modra indulona mozu uskodit????? ake skusenosti mas s ekezemom, ja ho mam cely ivot, syn mava tiez problem s pokozkou. Masticky od koznej su najhorsie zabijaky, a ked uz budes premastovat s kortikoidmi take male dieta co potom o 10r. uz ziadna mast nezaberie ani od koznej.

stanislavao
5. feb 2014

@tova busde tak laskava a neurazajte. ja som vam nic nepisala, tak vy nepiste mne. mame ekzem a viem, co hrozne moze sposobit modra indulona. viem o com hovorim.

pastelka74
5. feb 2014

@kristiii ...takže som sa trafila..."zagágala si ako prvá"....bez urážky... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kristiii
5. feb 2014

@pastelka74 neviem do čoho si ty trafila, ale ja to nebudem, to bude čosi tvrdšie, bez urážky. Ja totiž viem čítať a rozlíšiť v texte či si maminka želá napísať len skúsenosti alebo aj niečie mudrovanie...lebo pokial dobre vidím tak ty si jej takisto popísala svoju skúsenosť, rovnako ako všetky ostatné maminky tu, akurát ty si ešte okolo toho musela tie ostatné maminky aj zhadzovať, zaujímavé že iné túto potrebu nemali, takže o tých husiach by som pomlčala

tova
5. feb 2014

@stanislavao to ze ty nevies liecit modrou indulonou si pouzila nie vo vshodnom case alebo syn zle zareagoval znamena ze vsetci ekzematici tak zareaguju. to je velmi zriedkave a modru indulonu odporuci aj kozny lekar. Ake urazky tu spominas, neviem co urazka znamena?

tova
5. feb 2014

@pastelka74 whoaha aka 20r. expertka, ja mam ekzem vyse 30r. si predstav a bola som u roznych odbornikov hlavne v zahranici, ekzem VOBEC nema nic spolocne s jedalnikom. V kozi chyba jedna vrstva alebo je narusena, treba vlhkost koze urdrizvat mastami. zmena jedalnika je len placebo efekt, dieta vam vobec nezlepsuje ekzem , su to masti, a podla toho co drazdi pokozku a ci sa poti napr. Ekzem sam prichadza aj odchadza, moze sa aj schovat na par rokov a potom znova prepukne, mozes sa domnievat ze je to dietou. Kazdy jeden dermatolog predpise len kortikoidy ktore po urcitom case prestanu fungovat a bude potrebovat len silnejsie a silnejsie. tiez maju svoje vedlajsie ucinky na ine organy. Tak s tvojou radou si tu nepochodila.