Dobrý večer.Prosim poraďte ako synovi(3) pomôcť?Aby ho v noci nedusilo? Ráno ideme k lekárovi.
@dzulli1980 Dala som mu pred chvíľou fenistil.Tak dúfam že trochu pomôže.
Mal by ... ak nepomôže, pridať sirup na suchý kašeľ ... ak nemáš, natri hrdlo, hrudník jazvečou masťou (alebo obyčajným olejom, ja som naposledy natrela dcéru repkovým), zabaľ do igelitu, na to na hrudník tielko, pyžamo, na krk šatku ... a vetrať, piť.
Jazvečia mast natierať na hrudník
Zvlhčovač do izby
Inhalovat vincentku
Cibuľový sirup urobiť
Na noc stopptussin alebo tussin + antihistaminiká alebo Fenistil kvapky
Aspoň 1-2 x za noc vyvetrať ten teplý vzduch
Vyvýšené spanie na matraci
Cez deň dávať aj napríklad Terézia Nekasli sirup, alebo stopkasel, Kalobu
Ak kasel nebude prechádzať treba ísť na výter z krku
Nám zistili hemofil bacil a dostal atb
Kašeľ po atb prešiel hneď
@dzulli1980 Mám doma len stoptusin
@dzulli1980 ale ak nezaberie tak vyskúšam.
Mozes na noc aj stopptussin plus fenistil
@milka1988 K pediatričke ideme zajtra ráno.
@milka1988 Stoptusin som mu už tiež dala.Teraz už zaspal tak uvidím do kedy.
A máš Stoptusin pri dieťati overený? ... toto je sirup, ktorý tlmí kašeľ a zároveň podporuje vykašliavanie ... mnohí ho chvália, odporúčajú, no u nás presný opak ... dcéra išla po ňom pľúca vykašľať ... mňa ráno všetky rebrá boleli, čo som nonstop po ňom kašľala ... či Ti dieťa skrz ten sirup tak nekašle ... skôr by som siahla po sirupe čisto na suchý kašeľ.
Fenistil utlmuje mal by spať už do rána 🙂
@dzulli1980 tussin je lepší je bez tej zložky ktorý obsahuje stopptussin
@milka1988 Áno Tussin je na suchý dráždivý kašeľ, je to lepšia voľba ako Stoptusin.
Ale ostatné veci kľudne zarad preto chorobe. Hlavne ten zvlhčovač aby v izbe bolo aspoň 50-60% vlhkosť a cez deň kľudne 3x denne inhalovat vincentku
Paxeladine super zabera
Tussin , paxeladine , antihistaminika ..ale popravde , u nás keď v noci začne , tak nezaberie nikdy nič ani trochu a nespime tri dni . Potom sa kašeľ zmeni na vlhký a ten tak nedráždi , takze aj noci sú kľudne .
@milka1988 prespal celú noc.
ano ten fenistil uspava tak deti po nom lepšie spia 🙂 samozrejme sa to nema davat len preto aby spali ;) ale ked nemozu spat kvoli kašlu
Antihistaminiká (Fenistil/Zodac/Zyrtec) + sirup od suchého kašľa (u nás TOPka Paxeladine).