Suchý a dusivý nočný kašeľ u 9-ročnej dcérky

rebcav
22. máj 2024

ahojte, prosím Vás, dcérka má už 2. týždeň tento kašel, ale tak, že dostane len /klop, klop/ jeden záchvat, ktorý trvá do 1 minútky a je ok, kašle až tak, že mám pocit, že bude vracať. Počuť v nej akoby "bublotanie" asi 2x mala takýto záchvat 3x v noci počas 2-och týždńov, ale to bolo ešte pred ant. Antb. sme práve dnes dobrali, dr. povedala, že je to začínajúci zápal priedušiek na základe počúvania. My sme jej nasadili Zyrtec /bez dr./ 1 noc sa vôbec nedusila a túto áno, Stretli ste sa s niečim podobným. V piatok ideme na kontrolu, len sa mi naša dr. prestáva páčiť :( ďakujem krásne

rebcav
autor
22. máj 2024

ešte som zabudla, cez deň kašle minimum, len ma znepokojuje to nočné dusenie, doslova sa nevie nedýchnuť....

vakatko
22. máj 2024

Tichý reflux ??

aschkimka
22. máj 2024

@rebcav skúste ventolin sirup, pomáha vykasliavat lebo "roztiahne" priedusnicu. U dcéry to bolo podobne, cez deň nekaslala takmer vôbec, ale v noci dokázala kašľať aj 10min vkuse až ju nadrapovalo. Sopeľ nemala, iba na začiatku. Ten sirup zabral na 2.den

rebcav
autor
1. jún 2024

@vakatko prosím ťa, ako sa prejavuje? Asi to bude ono.....ďakujem

vakatko
1. jún 2024

Prejavuje sa to pri Strese, zvýšenej kyseline v žalúdku, jedení Kyslých potravín čo dráždi pažerák a hrdlo kašľom. Najhoršie to býva v noci keď je zvýšená kyselina.
Večer jesť len ľahšie jedlá zeleninové polievky ... žiadne červené mäso, proteíny, mastné a ťažké jedlá, cukor, rajčiny ... google Pepsín v hrdle.
Pozri info. strava pri Refluxe.

rebcav
autor
1. jún 2024

@vakatko ďakujem krásne