Mamičky, prosím o radu. Čo pomôže 3 ročnému na suchý dráždivý kašeľ? Vyzvracia všetko čo zje. Užíval Robitussin a Stoptusin. Na noc Fenistil kvapky. Odsávam sople, zvlhčovač ide nonstop, dávam mokré uteráky do izby, varím mu rôzne čaje a nič. Dnes som s ním bola opäť u Dr. Tá ma len zlostne odbavila s tým že nemá teplotu a dýchanie je čisté a ona má čakáreň plnú skutočne chorých detí a že ho mám dať pokojne do škôlky. Nad jej prístupom sa nepozastavujem už. Poradíte niečo? Ja ho nenechám takto sa trápiť, veď nemôže ani spať a je vyčerpaný.
Dithiaden tiez radim a na imunitu colostrum pripadne pitie caju cistus je to kvalitny caj...vieac v IP viem vam to zabezpecit
u nas je takyto kasel prejav alergie na roztoce a prach, ja ho mavam uz par rokov a dcerke 5r. bola zistena alergia minuly rok, tabletky musime uzivat denne, ziadne bezne lieky od kasla nam nepomahaju, iba antihistaminika...isla som s nou k alergoimunologicke len na zaklade rovnakych priznakov ake mam aj ja.
ja som mala toto isté .. som sa isla zadusit ... a z krvi mi zistili chlamýdie. Ze su teraz rozšírené. Ja by som dala spravit krvné testy. ... tiež som zbytočne pchala do seba lieky na kasel a dokonca som mala aj ATB a kasel neustupoval. ... a uz viem prečo. Nič za to nedás 🙂 Držím palce 🙂
naša mala toto isté a bol to ČIERNY KAŠEĽ :(
alebo sa spýtaj, či to nebude laringitída. V žiadnom prípade nedávať mleko na pitie.
@ekyna doktorka a kázala 2x denne, ale ja som dávala len pred spaním. Alebo som dcéru nechala zaspať a ak sa mi budila dusivým kašľom až sa mi vždy skoro povracala, tak som ju prebrala a dala zapiť dithiaden. Vždy zabral do 15 minút a pekne sa vyspinkala celú noc bez kašľa. Ale naozaj na dva - tri dni max. Potom by sa aj tak mal kašeľ zmeniť na vlhký a to už by ho dithiaden tlmil to čo potom treba vykašľať. S dithiadenom opatrne.
skusali ste inhalator?
My sme práve takéto nico mali a mávame často ale ja mám osvedčené pri oboch deťoch. Sinuprt, kalciovi sirup, zabali na priedušky z jazvečej masti aspoň 3x za deň po 2 hod. +na celú noc.(môže byť aj bravčová alebo mačacia,husacia)Na noc fenistil alebo zodak kvapky.do nosa dávame pamycon rozriedeny s fenistilom. Samozrejme ak tečú sople sniakat často .Žiadne sirupy na kašeľ to iba dráždi.za 2-3 dní je po kašli aj teraz od soboty sme bojovali to už zvracal od kasla aj v nedeľu ešte a včera a dnes je už bez kasla prajem .skore uzdravenie
Nam pomohol "cibulovy sirup"- cibulu nadrobno pokrajat,zaliat medom,dat do tepla kym cibula pusti stavu a vypit..
Ďakujem za vaše rady. Určite mu dám zobrať krv a kúpila som ten Sinupret. Zajtra mu skúsim ísť dať predpísať aj ten Dithiaden.
Dithiaden, zodac, fenistil sú všetko antihistaminiká, Na laryngitídu väčšina lekárov predpíše Calciový sirup a nejaké antihistaminikum. Syn, keď bol mladší často mával laryngitídy a raz sa mi naozaj dusil, že 20 minút mal modré pery a už som chcela volať záchranku. Pomohla ale zima a dithiaden. Dithiaden je oblbovák, ale najsilnejší a rýchlo účinkuje. Mne keď má dieťa dávivý kašel a ide sa mi povracať, tak jedine dithiaden a krásne spinká. Nesmie sa kombinovať s inými sirupmi na kašel, ktoré podporujú produkciu hlienu a ľahšie vykašlievanie. Väčšinou sa ale suchý dráždivý kašeľ po 2 - 3 dňoch mení na vlhký, a aby sa potom už neblokovalo to vykašlievanie, dithiaden sa musí vysadiť a má sa začať podávať sirupy na kašeľ, ktoré podporujú ľahšie vykašlievanie. Asi toľko moja skúsenosť.
@vegaa jemu v podstate nic nie je. Cez den nema ani soplik, ani nekasle. Len predtym noc sa jeden raz trochu dusil tym davivym kaslom, tak som si vravela, ze ak to bude horsie, pojdem ho dat v piatok radsej popocuvat, ale vyzera byt ok, tak nepojdeme zbytocne nachytat dalsie bacily do cakarne
My mame tiez suchy, drazdivy kasel no moj problem je ze ja do malej 3 rocnej neviem dostat ziaden sirup..nechce my to vypiť ani ked jej to potajomky zmiesam v niecom..Tak som jej nanoc uvarila caj z majoranky a natierame priedusky jazvecou mastou..nad postel mokru plienku prevsim.
Ja som na dva - tri dni vždy nasadila dithiaden 1/2 tbl., ale musela som vysadiť všetky sirupy na kašeľ, potom sa vrátiť k sirupom a vysadiť dithiaden. Poradila mi to naša doktorka. Do teraz to tak robím. Dithiaden je na lekársky predpis.