Ahojte , syn (3r) sa v bazéne nalogal vody, kaslal hneď potom dosť , no prešli odvtedy cca 3 hodiny , teraz zaspal a zo spánku ho začalo dusiť , je to nejaky príznak alebo je to okej?
Ahoj, ak bol v bazéne chlór môže byť že mu to ešte prekáža. Ak by kašeľ neprechádzal, ja by som šla k doktorovi nech ho popočuva alebo RTG. nech z toho nie je zápal
@iwesska Nie nie vôbec práveže, nebol s hlavou pod vodou , len otvoril ústa a prehltol viac vody naraz. Pozerala som naňho ani ju nevdychol, dostala sa mu do úst a hneď ju prehltol. Len som čítala že aj to môže spôsobiť opuch hrtanu či čo.
Ak sa topil a kasle zo spanku (nie je chory), tak by som išla k dr.
Ak sa netopil, tak žiadne suché utopenie nehrozi
Nic mu nebude. Napil sa vody,vycika. Asi neexistuje dieta,ktore by sa nenalogalo vody. Kaslat moze aj zo sucheho vzduchu,nieco ho podrazdilo. Nad suchym utopenim by som ani neuvazovala.
Ten krc hrtanu vznika okamzite, ked nevznikol pri prieniku prudu vody (ktory ani nebol kedze sa dieta netopilo, ale len napilo), tak uz nevznikne. Potom existuje tzv. sekundarne utopenie, co je vlastne edem pluc, ktory vznikne s odstupom casu (niekolko hodin) a prejavuje sa rozne (treba si pohladat priznaky na nete). Tiez ale vznikne len ked sa dieta realne topilo a do pluc sa dostalo vacsie mnozst o vody, nie ked sa len nalogalo a popri tom trochu vdychlo. S malym mnozstvom vody si pluca dokazu poradit - vykasle sa a zbytok sa vstrebe. Nebezpecnejsia je morska voda, kedze je hypertonicka. Takze tento kasel pravdepodobne suvis s naloganim mat nebude.
Ja chodím s malým (2roky) na baby plávanie a stále sa napije vody. On má ústa stále otvorené ešte aj pod vodu ide s otvorenými ústami . Chvála Bohu nikdy mu nič nebolo. Po plávaní zo začiatku tiež mával kašeľ aj zo spánku. Teraz už ako častejšie chodí pod vodu tak už nemá asi si zvykol. Takže by som sa na vašom mieste nebála .
On sa v tom bazene topil? Lebo bez toho aby sa topil = nadychal nie napil sa velkeho mnozstva vody,sa utopit nemoze ani na suchu.