Suché utopenie

kurciatenko1
28. aug 2018

Neviem to na nete nájsť, ale pri zabehnutí napríklad čaju alebo polievky či sirupu hrozí rovnako suché utopenie ako pri vdychnuti vody v bazéne? Logicky by to malo byť asi to isté nie?

belllinka
28. aug 2018

To už si robíte strandu??? Teraz ti tu xy matiek napíše, že máš bežať na pohotovosť, veď čo keby náhodou... 😂

lucka227
28. aug 2018

Teoreticky ano, ale asi ide o mnozstvo a okolnosti. V tom. Bazene je ponoreny nos aj usta cajom sa to asi nestane

fokuska
28. aug 2018

@kurciatenko1 Suche utopenie hrozi pri vydchnuti akejkolvek tekutiny - voda, slana voda, chlorovana voda, caj, kola, dzus. Pluca nijak nerozlisuju ci dieta vdychlo vodu z bazena, ci caj.

Ak sa tak velmi bojis dat malej sirup nasilu do hrdla ze by ho vdychla (reagujem na tvoju druhu temu, v suvislosti s nou sa asi pytas) tak sa porad s mamkou, svokrou alebo hocikym kto mal male deti, nech ti ukaze ako dostat lieky do dietata.

kurciatenko1
autor
28. aug 2018

@fokuska všetky deti čo poznám jedia sirupy a kvapky bez problémov, ešte si niektore pýtajú repete 🙄

fokuska
28. aug 2018

@kurciatenko1 A? Ako ti to pomoze ked tvoje dieta ich nezje takto ochotne?

kurciatenko1
autor
28. aug 2018

@fokuska ich rodičia mi nepomôžu, tým padom mi to nemá kto ukazat, keďže s tým nemaju skusenosti...

fokuska
28. aug 2018

@kurciatenko1 Ani tvoja mama, svokra, babka alebo hocikto zo starsej generacie nema skusenost s dietatom, ktore nechce zjest lieky?

kurciatenko1
autor
28. aug 2018

@fokuska ... radili a zabehlo jej ...

bodkolienka81
28. aug 2018

@kurciatenko1 skus zmenit pristup..keby mna niekto nasilu drzal a dusil hnusnou tekutinou, asi by som nebola pokojna a ochotna to pit...treba zahrat divadlo, precitat si detsku knizku s danou temou, ponuknut na ''vymenu'' nieco, co ma dieta rado a nedostava to casto..neviem teda kolko ma dieta rokov..ale u nas to funguje od babatka (divadielko - mnam aka dobrota, najskor dame zajacikovi atd.. a piskota v tom veku)

asia83
28. aug 2018

@lucka227 Máte pravdu.

mischelin89
28. aug 2018

@kurciatenko1 ani moj nechce sirupy, kvapky nic, vrti sa tak, ze nemam sancu a ked, tak vypluje. Ked spi, skratka pootvorim ustocka a po mini mini mnozstvach mu to dam striekackou - ked v spanku vypije mlieko z prsa, zvladne aj sirup. Obcas ho to vyrusi, obcas ani sa nepohne, len prehltne, kazdopadne uzije liek. Rovnako som to robila s kvapkami do nosteka a oci, ked bolo treba.

renatka100
28. aug 2018

@mischelin89 aj my sme davali strielackou, pripadne k nurofene pre deti tekutom je taky davkvovac ten je super na akukolvek tekutinu. Davali sme aj pri hnackach kulisla ked nechcela pit

beky1813
28. aug 2018

Toti sa uz prehnane. Niekto si nieco precita na nete a uz stresuje pri vsetkom. Treba pouzit troska rozumu a pozriet si priznaky.

kortinka
28. aug 2018

@kurciatenko1 a čo chces podať babu? Moja tiež nechcela sirupy, tak sme prešli na čipky. A neskôr keď už bola trošku väčšia (cca do 2 rokov) tak som jej vysvetľovala že to kázala pani doktorka a že jej zavoláme že ak sirup nevypije, atď. Potom ho vypila

koniarova
28. aug 2018

@kurciatenko1 tak daj čipok a hotovo, aj keď je už dieťa veľké.

sasesoe
28. aug 2018

@kurciatenko1 suche utopenie hrozi porom ako bol clovek ozivovany po topeni v bazene. Nie, ze "zabehne" al sa "napije" ci vdychne...to by viacej deti umieralo a nerobili sa placecke a pod... nepanikarit zbytocne.
A lieky zmenit na take co staci 1x za 24h a potom davar na 2-3x s cca 10min rozostupom

fokuska
29. aug 2018

@sasesoe Clovek nemusi byt len ozivovany v bazene. Utopit sa da doslova v lyzicke vody. Jasne ze nie z jedneho zabehnutia, ale je to realne aj s nejakou tekutinou ked ju pijes a vdychnes z nej velmi vela. Z jednej davky sirupu samozrejme nie.

sasesoe
29. aug 2018

@fokuska ale to je uz normalne utopenie, nie suche. Suche moze nastat spravidla az potom, ked sa clovek topil a bol ozivovany. Nie len ze sa napil a nic... jasne, ze sa mozes utopit v lyzicke vody...

fokuska
29. aug 2018

@sasesoe O suche utopenie ide ak je vdychnuta voda alebo nejaka tekutina do pluc - najprv vyzera byt vsetko ok, clovek mozno zakasle a "funguje" dalej a az neskor (o par hodin) sa prejavia problemy, pretoze tekutina je v plucach.

fefe123
29. aug 2018

a nemôžeš jej to vliať do džúsu, keď Ťa nevidí?, alebo do nejakého tekutého jedla, kaša, omáčka?....

ekobio
21. sep 2018

ideálne je na začiatok požiadať o spoluprácu ďalšiu osobu. Jedna podrží dieťatko-hlavičku, druhá noštek a vstrekne striekačkou sirup do pusinky. Dôležité je striekať oproti líčku, nie do hrdla.