Suché ohraničené fľaky na tvári

veonli
23. okt 2015

Ahojte,mam 10 tyz.babo pred tyzdnom sa jej na lici a brade vyhodil flak bledy s ohranicenym cervenym okrajom vo velkosti asi 5mm,teraz sa jej urobil dalsi vedla neho,ten prvy ma po okraji cervene male vyrazky a je to na pohmat suche,inac aj licka ma celkovo suchsie drsnejsie ale nie cervene,moze to byt ekzem alebo reakcia na nieco?dakujem

seahorse27
23. okt 2015

Moze to byt ekzem. Ekzem je vzdy reakcia na nieco - napr. na flisovu ciapocku, na kozmetiku, dokonca moj maly hned reaguje na moju kozmetiku, ked si tvaricku prilozi na moje lice, moze to byt v tvojej strave (ak kojis). Velmi takzko sa hlada pricina. Skus vylucit vsetky umele textilie a daj si pozor na stravu. Vyskusaj na to dat Holtov krem, nam to vzdy dobre zabralo na tento detsky ekzem.

veonli
autor
23. okt 2015

@seahorse27 mam starsiu kt. Ma ekzem,ale taketo flaky-mapy ohranicene nemala,tak neviem co to je,ono to nie je hned suche az po par dnoch

bamb27
23. okt 2015

https://www.modrykonik.sk/kvasikova-infekcia-u-... ...najskor to bude kvasinka, je to uplne bezne, presusit sudocremom, hlavne nic mastne na to 😉 ..probiotika by som pridala do stravy

veonli
autor
23. okt 2015

Ved je to suche a este vysusit?

bamb27
23. okt 2015

@veonli ano,,, suche a este vysusit,, ked je tam nejake zacervenanie, tak ho treba vysusit, nie mastit, lebo sa rozsiri,, bude sa to supat, tak staci niecim jemne hydratacnym ,,,ale urcite nie mastnym