Suché červené fliačky na telíčku. Je to ekzém?

petushqa27
17. feb 2017

Ahojte.. syncek ma 5 mesiacov a pravidelne samu vyskytuju na telicku suche cervene fliacky. Doktorka sa konkretne nevyjadrila co to je dala nam kortikoidnu mast co moc nechcem pouzivat. Nemate s niecim podobnym skusenost? Co zabralo? Dakujem

zuzu15
17. feb 2017

@petushqa27 ahoj, podľa fotiek je tažké nejako poradiť. Neskúšala si vynechať alebo zmeniť práci prostriedok? Možno avivaz. Moj synček ma údajne atopicky ekzém. No to su skor take šupinate ložiska. Vobec ho to nesvrbi. Co mi je divne. A ma to stále iba na nôžkach. Tak sama neviem. Tiež mame kortikoidnu masť, no dávam mu ju iba vtedy ak to ma silno zapálene. No určite to nemáme v takomto rozsahu. A od avivaze sa mi vyhádzal druhý synček a vtedy som ju úplne prestala používať.

katkuz
17. feb 2017

pri ekzemoch treba zistit pricinu, pretoze prejav na kozi je reakcia na nieco, napr. nejaku potravinu. netusim teda ci sa jedna o ekzem, ale synovi (mal vsak vtedy skoro 5 rokov) sa tiez spravili flaky a prave tu niekto pisal ze treba nie mastit ako vsade radia, ale najskor vysusit a az potom, ked sa zacne koza akoby "supat" tak vtedy zacat premastovat. nam vtedy zabrala obycajna zinkova mast (mozu aj male deti avsak nepametam si ci aj babätka). tej kortikoidovej by som sa veru radsej vyhla - flaky mozu zmiznut velmi rychlo ale po vysadeni sa objavia.

natalushka
17. feb 2017

Tiez sa priklanam k nazoru,ze je to skor reakcia na nieco..atop sa vacsinou v zahyboch prejavuje..skuste vymenit prasok,avivaz uplne vyhodit..aj veci na kupanie by som vymenila za cisto prirodne..aj rovnaky vyrobok moze mat blbu sarzu..nezjedol nieco?mozno viac postriekane..neskrabe si to?alebo neni taku celkovo nervozny?mas maly ma keratozu..tie forma ekzemu..vela soravila uprava jedla..vela citam zlozenie potravin,cokolada nam neprospieva..tu kortikoidnu masticku aj nam davala..nikdy som ju nepouzila..ale je pravda,ze maleho to nesvrbi,nemokva to,ani nic..skuste kokosovy olej alebo bambucke maslo..ma upokojujuce ucinky..no a skusit kozne..i ked to je take..neustale skusanie co zabere..

nakupiky
17. feb 2017

@petushqa27
Ahoj, môj malý nemal nikdy ekzém diagnostikovaný, hoci ho máme v rodine. Mali sme podobný problém, v najhoršom zabrala taká žltá pasta-krém z lekárne, dosť smradľavý - Holtova masť - krém, ale neviem čo to všetko obsahuje. Inak občas pomohla modrá indulóna a klasická modrá nivea. Skúšali sme z lekárne aj rôzne iné voľnopredajné, ale nič nezabralo, ani sudocrem či nivea SOS, určené vyslovene deťom. A mastné veci typu olej už vôbec nie. Prášok nám napokon vyhovoval len Batole (ešte ako zo socíku) prášková forma, ustúpilo to, keď mal malý cca 3 roky, hoci dodnes má občas také drsné líčka či rúčky. Inak kozmetika Nivea alebo Johnsons, iné mu nerobili dobre a to som skúšala najmä drahé veci. A pozor som musela dávať na to, aby bolo bavlnené oblečenie a aby sa nepotil a žiadna aviváž 🙂

petushqa27
autor
17. feb 2017

@natalushka zaciname s prikrmami ale toto ma uz cca od 3.mesiaca co bol este len na mliecku takze sa nepriklanam k reakcii na jedlo:( nie neskrabe si to vobec ani ho to nedrazdi..

natalushka
17. feb 2017

Az neskor som precitala,ze ma 5mesiacikov😅kazdopadne opatrne s tym zavadzanim prikrmov..skusila by som vyhodit tu avivaz,prasok vymenit za gelovy,tysim Lovela mi kozna povedala,ze je priamo ppre atopicke deti..ja mam ale lepsiu skusenost s gelom pre deti od Frosh,prip.ine eko pripravky..alebo skusit domaci gel na pranie..avivaz vyhodit uplne..a tie veci na kupsanie..prip.len cistu vodu..modra indulona je vseliek na vsetko,ale nwmusi kazdemu pomoct,skuste..prip.excipial mliecko..nam krasne ulavilo La roche posay lipikar,ale nova rada AP+..bioderma nebola zla,ale toto bolo spolu s tym frosh praskom dobre kombo,ledy om videla aj vysledok..alebo este,ked je kojeny..ci vo vasej strave nie je nieco dazdive..

nakupiky
17. feb 2017

@natalushka nám napr. lovela robila vyslovene zle a tá indulona 🙂 nepoškodila, niekedy pomohla, niekedy nič neurobila. Nám Excipial a La Roche nepomohli, Biodermu som už potom ani neskúšala. Najlepšie zaberal Holtov krém, ale ten som dávala len veľmi opatrne. Bolo to zvláštne, že tie fliačiky mal po telíčku, nie v záhyboch a nesvrbelo ho to. Dodnes som neprišla nato v čom to je, myslím si, že je to niečo aj v jedle, a momentálne aj v škôlkarskom mydle - ale zásobovať celú triedu "našim" mydlom je dosť zložité, ale vidím, že časom sa to zlepšuje všetko samo, akoby bol menej citlivý na tie vonkajšie podnety, hoci zima mu robí zle - na tú nám zaberá len klasická nivea, po nej má konečne vo veku 4,5 roka pokožku ako bábätko 🙂

luciahaluskova
17. feb 2017

Moja mala tiež suché fľaky po celých nohách a jej to preslo ako sme z kravského UM prešli na kozie UM,úplne jej to všetko ako zázrakom zmizlo

liduska12
17. feb 2017

@petushqa27 nam na taketo suche flaky pomohlo teraz v zime nemydlovat moc pri kupani, iba zadok, pazuchy, zahyby a chodila mydlujeme. A kupili sme si zvlhcovac vzduchu a mala ma ukazkove telicko 🙂 a tiez po kupani mazeme bud sebamed kremom alebo ked bolo moc zle infadolanom...

mmmj
17. feb 2017

no moja 5 rocna ma nieco podobne na kozi, tiez doteraz nikdy nic nemala, ziadne alergie, ziadny ekzem. nesvrbi ju to ani nic. skusala som rozne maste, nepomohlo, na jedlo to tiez nereagovalo.
Nakoniec mi kamoska spominala, ze jej syn mal podobne a bola to infekcia koze. Ze sa niekde napr. poskrabe a ked ma inunita slabsiu chvilku, tak sa to moze takto roznasat. A veru nam pomohla antibioticka mast, je na predpis. Este to celkom nezmizlo, ale urcite sa nam to zlepsilo, uz ma len mozno na 3 miestach taky suchy fliacik. Nemala to vyslovene cervene, skor take suche miesta, ale tak za uvahu to stoji.

zania
17. feb 2017

My sme tieto fliacky kupali v balneum oilnatum a natierali po kupali excipialom. Pekne sa mu to vycistilo 🙂

natalushka
18. feb 2017

@nakupiky jasne,kazdemu bohuzial sadbe nieco ine..nam Lovela tiez nepomohla,nepohorsila,ale ani nepolepsila..indulona rovnako..skusala som aj prirodne veci,ale tie nemali ziadny efekt..ale za nas teda to La roche..ako spm aj zadavatelke pisala..tiez si nemyslim,ze je to typicku atop..skor mam pocit,ze nejaka reakcia na nieco..kedze je babatko dojcene,tak jedine ta kozmetika a pracie veci alebo este nieco v strave mamky..to uz ale si musi maminka odsledovat..ja som sem nahadzala vsetko co ma napadlo v suvislosti v tymito koznymi problemami..tiez som vyskusala na krpateho vselico..aj upravu stravy,vyslovene bezlepkovo sme to ponali..mliecne sa mo nepodarilo,bo jogurty u nas miznu na kila..kazdopadne som nazoru,ze vsetky tieto kozne potovory su prejavom nejakeho vnutprneho problemu..vacsinou..mozno to bude fakt tak jednoduche,ze len drazdi kozmetika..mamicka vymeni a maju po problemoch..kiez by to tak mali..kazdopadne je to boj na dlhu trat vacsinou tieto ekzemy