Suché a sekundárne utopenie

5. feb 2023

Ahojte, ako je to s tým suchým alebo sekundárnym utopením? Je to moja nočná mora. Môj syn od narodenia často zakasle pri pití vody keď mu zabehne. Je to možné aj pri takom malom množstve vody? Minule kaslal až ho naplo, ale žiadne iné príznaky nemal. Má s tým niekto skúsenosť. Ďakujem

dadka128
5. feb 2023

Tak toto pocujemcprvy krat .. ono treba byť opatrný, pomaličky dávať vodu... a hlavne ty ako mamicka si to nepripúšťať, mysli pozitivne .. ozaj toto pocujem prvy krat a tom mam 2 deti a ani by ma to nenapadlo ze by sa pitim mohli utopit🫣🫣🫣

autor
5. feb 2023

@dadka128 ja viem v tomto som hypochonder trošku 🙈. Práveže neviem či sa to môže stať. Preto sa pýtam

marianarem
5. feb 2023

Pei piti vody je to krajne nepravdepodobne, nikdy som nepocula, ze by sa to stalo. Ale ak sa chces ukludnit, tak si nastuduj prvu pomoc v takom pripade. Vraj treba pritlacit hlavu k hrudniku, aby sa uvolnil krc dychacich ciest.

pribinak
5. feb 2023

Pri piti nie, to sú naozaj mini množstva

bubinko1506
5. feb 2023

Pri piti vody to nehrozi, skor, ked sa dieta ponara pod vodu a moze vdychnut vodu. Nam tak 2-rocneho zaliala vlna v mori a skoncil pod vodou, bol par sekund pod vodou a vdychol vodu. Skoncili sme na detskej pohotovosti na pozorovani, rano nas pustili.

lienka9
9. feb 2023

@bubinko1506 aj pre mna je toto suche utopenie nocna mora.clovek hocico precita..
Prosim ak sa smiem spytat,ked sa vynoril kaslal,alebo preco ste usudili ze treba ist na pohotovost..deti sa pri kupani 100x napiju aj zakaslu a vzdy ich uz len v krci sledujem..kedy usudit ze je to naozaj na pohotovost?

bubinko1506
9. feb 2023

@lienka9 kaslal, vracal a zdalo sa mi, akoby mu nieco chrapcalo na plucach, tak sme isli do nemocnice. Vysetrili ho, urobili rtg, nastastie bolo vsetko ok.

lienka9
9. feb 2023

@bubinko1506 dakujem krasne za odpoved ❤

iwesska
9. feb 2023

Suchemu utopeniu predchadza TOPENIE=ponorenie a nahltanie velkeho mnozstva vody☝️Bez topenia nemoze k suchemu utopeniu prist. Vysvetloval to zachranar. Videla si dieta topit sa v lyzicke vody? Asi nie.Takze nemoze sa sekundarne utopit pri piti.

mira0611
9. feb 2023

Ahoj, moj syn ma za par dni 15 rokov. Pamatam sa ked jedna mamicka vybehla namna, ze nie som kompletna lebo syn robi vyplachy nosa kazdy den, kvoli silnej alergii.
Vtedy som o tom citala prvy krat.
Prosim ta, nestresuj sa je to uplne zbytocne. Velmi malo ludi zomrie na suche utopenie, viac ludi zrazi auto.
Aj moj syn tak isto ako tvoj rychlo pil a casto mu zabehlo. Musis mu povedat, aby pomalicky a pekne pil.
Kolko ludi zomrelo pocas tvojho detstva na suchy kasel? ja mam 35 rokov, moj otec ma hadzal do miestneho jazera, aby som sa naucila plavat, tak isto sa ucilo plavat aj mnoho inych deti v mojom okoli a ani jedno nezomrelo na sekundarne utopenie. Ja som svoje dieta nikdy tak neucila plavat, fakt som sa bala, ze sa utopim...

tarinka888
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzka71291
14. dec 2023

@iwesska ahoj..prosím ťa,mala sa mi dnes vyšmykla z podlozky pri kúpaní... Bola to sekunda. Ja nechápem ako. Ako keby som mala nejaký strih... Ale teda nebola hlavkou vo vode.ked som ju vytiahla. Ležala vo vode na chrbatiku,ale musela sa vody napiť/nadýchnuť...neviem,keďže som to nevidela. Bola to chvíľka. Naozaj by muselo byť tej vody viac? Nemôže sa jej nič stať.ked to bola taká chvíľka a hneď som ju vytiahla? Strašnu mám paniku.