Ahojte mamičky, prosím o radu. Moja 8🌙 dcérka má extrémne suchú pokožku na chrbatiku, brušku, ramienkach. Až tak suchú, že má také biele šupinky. Pani z lekárne mi poradila telové mlieko, avšak to nejak nepomáha. Viete mi poradiť, čo do kúpeľa, čím natierať, alebo čo to môže spôsobovať? Ďakujem za každú radu
@monik_duris co najmenej a kratko kupat...bez samponov a pod....to vysusuje. Mojim exematikom so suchou pokozkou pomaha Excipial...len uz nie je na predpis, plati sa cely a je to tusim 13e. Alebo mlieko Lactovit im kupujem ten na suchu pokozku lactourea. V oboch je mocovina, ktora sa nema davat na poranenu pokozku, ale zabera to aj mne na suche ruky v zime.
bioderma atoderm olej a aj mlieko na veľmi suchú pokožku, nám oilatum nevyhovuje
Do kúpeľa máme https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/lin... a krém zarábaný belobaza s kyselinou mliečnou. Obe predpísala lekárka a boli bez doplatku.
Nam pediatricka poradila ovseny kupel a ptm premastovat kremom s kyselinou mliecnou
Nám detska lekárka prepisala Oilatum, len v tom som ho kúpala a natierať s krémom na veľmi suchú pokožku.