Dievčatá, možno tu takáto téma už bola, ale nenašla som - moja 4-ročná dcéra má strašné suchú pokožku na chodidlách, zvlášť na prstoch - zospodu, v lete, keď chodila naboso to dospelo do štádia, že je začala praskať koža na veľkom palci. snažím sa jej to natierať, dávam indulónu (moja pedikérka tvrdí, že to je to najlepšie, čo môžeš nohám dať), keď to má prasknuté, tak vyčistím liehom a dala som framykoin, za dva dni sa jej to pekne zrástlo, ale za pár dni znova. práve dnes som si všimla, že sa jej tá pokožka odlupuje...dcérka má atopický ekzém, nie je to až také u nej zlé, objavuje sa to občas, no má ho aj na chodidlách. nie je to v štádiu "do krvi", takže nerobím paniku, natieram...poraďte čo na tie nohy jej dať, je mi jej ľúto, nútiť ju v 30stupňových horúčavách chodiť s obviazanými prstami a v ponožkách.
@zuzanapistalka tak toto by zaujímalo aj mňa. ja som jej dávala lne tú hojivú masť z Oriflame + indulonu, lenže u nás to nemá veľký význam, lebo od kedy boli tie teplá, tak moja malá ešte nemala obuté topánky. ☹ Ledva som jej dnes navliekla, aj to po 10 min. ich dala dolu. ona chodí bosá aj po nák.centrách, proste všade ☹ kebyže jej dám ponožky, tak do minúty ich má dolu...ale ich má strašne popukané, ako hovoríš hlavne palec a u nás ešte päty.
@zuzanapistalka daj jej spravit vyter aj z chodidiel, ake aj z mandli..casto nelieceny bacil na mandliach moze mat prejavy na kozi, moze praskat pokozka
plus mastit, mastit a mastit
ja by som nedavala naboso, aj ked to je zdrave, ja im to nedovalim, keby vymyslali, kupila by som volake slapky s hello kitty a v tych by aj spali 😀
@strapco13 ďakujem za radu, skúsim zájsť za Dr., aj keď bude oči prevracať, čo som si to zas vymyslela 🙂 minule som jej povedala, keď mala nejaké pripomienky, nech si zapne internet, že tam je všetko 🙂
@xenicka13 no čo sa týka tých šlapiek, tých máme doma od výmyslu sveta, všeličo možné, aj nemožné, ale naboso je len naboso, niekedy to neustriehnem.teraz už týždeň nosí povinne ponožky, aj na spanie, lebo má nohy namastené a začína sa to liečiť...
@raona ked som citala tvoj koment, som sa normalne musela kuknut, ci nie si odkial ja, ci nechodime k tej istej pediatricke, jej rada bola modra indulona, teraz ficime na calciovej masti, aktivne 3. den x krat denne, mu to mastim, ale zatial ziaden vysledok, zabera ta candibene mast? dik 🙂
@luppita ahojky, ano candibene nam zabralo, už to nemá chvalabohu... ja chodim do TT k lekárom... 😉
@zuzanapistalka
ahoj, ja ked som malej prebalovala ritku a kremovala jej bepanthenom, tak som jej len tak trochu pomastila aj suche miesto a nam to pomohlo a mala uz nema vobec nic 😉
my pouzivme Bepanthen na suche miesta na lysaje a pod. dobre premastuje, treba skusit kazdemu pomoze nieco ine
Nas syn mal z nejakych nezistenych dovodov velmi suche hanky na rukach. Pocula som, ze v skolke si ruky umyvaju ale v osiali hrania sa ich uz neutru a tak mal ruky ako smirgel. Bola som za doktorkou dostali sme mliecnu kyselinu - mast, ktoru pripravia v lekarni. Pomahala ale bola taka mastna, ze pocas dna ju nebolo mozne aplikovat, jedine na noc. V lekarni mi odporucili Bepanthen Care mast, ktoru uz doma mam lebo sme ju pouzivali na zadocek a tiez na bradavky. Skutocne dlhodobo hydratuje a dcerka ju moze mat pribalenu v ruksaciku v pripade potreby. Je vhodna pre celu rodinu, vyuzijete ju na vsetko mozne. Teraz ju maju v lekarnach Dr. Max v zlave aj so vzorkami zadarmo.
Kedze sa u dcerky jedna o nozicky, ja osobne mavam v lete problem s patami na nohach, citala som odporucanie, ze by sa mast mala aplikovat kazdy vecer a navliect bavlnene ponozky aby dobre vsiakla.
Nechcem zakladať novú tému a preto som sa rozhodla napísať sem. Akurát čakám naše vysnívané dieťatko a v decembri mám termín. Tak si viete predstaviť aký sloník už zo mňa je 😀 No ale iné som chcela.. Mám problém s mojimi chodidlami. Mám ich extrémne suché. Krémujem si ich každý deň ale aj napriek tomu sú hrozné :-/. Je to niečo strašné ☹ Poraďte, čo robiť prosím!
@zuzanapistalka mne veľmi pomáha teraz peeling na päty a to som ich mala hrozné popraskane. Používam peeling od scrub Mark a je super aj na kožu veľmi mi to pomohlo
@ferala teraz som nenasla kerasal tak som si pred spanim len vazelinou natrela clenky a paty🙂 a celkom to zabira🙂
no a s tehotenstvom a kojenim je u mna spojene velke pitie🙂 strasne vela pijem ovocnych cajov kvalitnych🙂 takze asi aj to ma vplyv na kvalitu koze (viem isto ze to ma vplyv na zadery na rukach ).
mne vzdy vadilo pri tych mastnych kremoch, ze to sice v noci v ponozkach premasti, ale cez den sa nohy strasne potia a v lete sa nasledne v obuvi klzu. Tak ako na tvar aj na nohy a ruky plati, ze mastny nerovna sa hydratujuci. Teraz uz mam ten svoj, je drahsi, ale ked zratam kolko som toho poskusala, tak je to uuuuplne v pohode. V tehotenstve moje nohy fakt trpeli, kedze som pri druhej pribrala 27 kg
@ferala no jo no🙂 citala som ze deti ktore boli prenasane budu tiez prenasat ze to maju o asi 50% vyssiu sancu tusim🙂 tak drzim palce aby sa vypytala na svet sama bez volania🙂
a hej suhlasim ze aj pre mma su tieto medziobdobia najnarocnejsie... uz nech sa to jedno skonci a zacne druhe🙂 a ne cakat a cakat a cakat...🙂
@zuzkamargit mne sa nohy moc nepotia hlavne nie na patach🙂 a neviem zatial mi mastne kremy premastili tie paty🙂 a zaujimave ze teraz v zime ako nosim aj ponozky cez den tak staci ta vazelina na noc (bez ponozek) len natriet. a sa mi krasne hoja aj praskliny ktore som mala roky na pate dokonca kozna sa vyjadrila ze tie tam.budu furt🙂
Mne doporucila pedikerka vyslovene kremy z lekarne ziadne tie katalogove vonave kt som pouzivala a boli dost"vodove"zatial som si este nebola vybrat mastim si synovym bepanthenom care on mi ich pekne hydratuje, ale skocim po nieco vyslovene na nohy. A tiez mam suche miesta na palcoch na nohach a zbrusit mi to nechcela ze malo pijem ze to mam z toho ale vadi mi to tam tak si tu kozu brusim sama😐
my sme na to najskor vyfasovali kalciovu mast, no nezaberalo, tiez nam zast. pediatrička radila modru indulonu, no domnievala som sa ze je to plesen a nasa pediatrička nam na to dala candibene mast - zda sa, ze zabera, uvidime /my to mame aj na dlaniach/.. aale kožna sa vyjadrila že o plesen nejde.. no tak si teraz mozem vybrat 😉 čo lekár, to iný názor...