Suchá pokožka a ekzém u dvojmesačného dojčaťa

korenicka87
13. jún 2016

Ahojte, Moja dvojmesačná dcérka má na nožičkách na priehlavkoch ekzém a po telíčku suchú pokožku. Doktorka nám poradila, aby som jej dávala okrem mastičiek aj piť vodu, hoci je plne dojčená. Ja sa ale obávam, že postupne nebude chcieť dcérka prsník; ja by som rada dojčila čo najdlhšie... Nemáte náhodou niektoré z Vás podobný problém? Ďakujem za rady a komentáre 🙂

pribinak
13. jún 2016

Ked jej das vypiť vodu z lyžičky 2-3x denne, nic sa nestane
Mozno tu vodičku ani nebude chciet, mozno ano, ide leto - teplo.
Ved jej nedaj vypiť 3deci, daj par lyžičiek a uvidis

zuzulka474
13. jún 2016

Nam pomohli pri ekzeme probiotiká volajú sa infants dophilus😊

limetka69
13. jún 2016

@korenicka87 na tu suchu pokozku kup krem od biodermy atoderm preventive. Je drahsi, ale bude hebucka ajo bola. Mali sme to iste. Maly bol jal smirgel. Na tom kreme je napisane, ze 80 % deti ma sklon po naeodeni k atopickemu ekzemu, tento krem dodava pokozke nieco co jej chyba. Vraj ak sa to ignoruje bude atopik. Mojmu zabralo do tyzdna. Tetaz ma 3,5 mesiaca a po suchej pokozke a cervenych flakoch ani stopy. 🙂 tiez to mal v druhom mesiaci.

biokozmetika
13. jún 2016

Skus pozrieť do môjho bazár a na detský krem Pure Elements (ide výhradne o bio kozmetiku bez umelých konzervantov a alergických voni) -už som ho tu na MK posielala viacerým mamičkám a pochvaľujú si ho.

svetielocko
13. jún 2016

Suhlasim s prvym komentom?ze par lyziciek prevarenej vychladnutej vody jej urcite neublizi. (A podla mojej skusenosti aj kamosiek z okolia,ani dudel som este nevidela,ze by "pokazil" dojcenie.ak chce dudlat,dopraj mu v pohode 🙂 Mam pocit,ze viac na tuto temu strasia,ako je to realny problem.)
A k tomu kremu - mojej malej obvodna predpisala kyselinu mliecnu.v lekarni to zarobia,zaplatim 17 centov a pokozka je hebka.ked ma megasuchu,mame kys mliecnu v syndermane. Kupila som aj tu biodermu pre atopikov,natietala som skusobne tyzden kazdu nohu inym kremom 🙂 a vysledok - bez rozdielu. Dokonca noha natierana kys mliecnou v syndermane bola menej sucha.
Tolko nasa skusenost 🙂

evittam
14. jún 2016

@korenicka87 Ja som dávala obom deťom normálne aj vodu aj čajík cca od 2.týždňa - nič sa "nepokazilo"...... 😉

korenicka87
autor
15. jún 2016

Ďakujem pekne za rady. Kyselinu mliečnu už užívame a nezaberá... Ja som mala tiež problémy s ekzémom, takže to asi také ľahké nebude. Vyskúšame asi tú fľašku, pri lyžičke mám totiž pocit, že sa zadusí alebo nie sme také skúsené 🙂

janula2511
15. jún 2016

Ahojte a pomaha aj probiotikum linex?

svetielocko
15. jún 2016

Mne obvodna povedala, aby som malej davala probiotika, vraj s tym ma dobru skusenost u ekzematickych babatiek. Vraj BioGaia je najlepsia. Tak davam, ale neviem posudit, ci sa jej to zlepsilo... Vidim spojitost medzi ekzemom na bruchu a tym, co zjem (mala je plne dojcena).
Skus jej dat menej vody na lyzicku, napr.len pol malej lyzicky. Moja Hanka v podstate od narodenia dostava lieky, tak je na lyzicku zvyknuta.ale ked jej dam plnu, tak tiez sa zakuckava...
Inak v nemocnici na novorodeneckom pouzivaju striekacku. Pri druhom babu mi k nej dali aj cumel, co sa natiahol na striekacku a mala si sama vytiahla mliecko ako sala.

spominanyotec
Autor odpoveď zmazal
Zobraz