Suchá koža u dvojročnej dcérky

syrik
7. mar 2014

Ahojte maminky, moja dcéra má na lícach, brade, chrbtovej strane rúk, predlaktie, niekedy aj ramená a najnovšie aj na bokoch ( tam len malý kruhový útvar) suchú, drsnú kožu, vyzerá to ako ekzém. Na tvári a chrbtoch rúk to má odmalička, tam to má aj najvýraznejšie,no všimla som si, že len v zime...to mávam aj ja....samozrejme krémujeme stále. Ale v poslednej dobe som si všimla, že to má aj na iných miestach. Myslíte, že by to mohol spôsobiť prach na pranie, aviváž ( tú ale používam zriedka, väčšinou ocot) alebo jedlo? Keby to nemala na tvári, povedala by som, že aj prach na pranie, ale neviem...Nemáte niektorá podobnú skúsenosť?
Ďakujem

cerez
7. mar 2014

@syrik Presne aj môj syn to má tak ako to opisuješ. Tiež má cez dva roky a prejavilo sa nám to cez zimu. Pracie prášky som nejak nemenila a práve to, že to má aj na líčkach si myslím, že to nemá súvislosť. Natieram mu to excipial masťou, ale na líčkach mu to nie a nie zmiznúť. Ak poradia tebe, poradia aj mne.

5leni12
7. mar 2014

Naša mala tiež takú suchú kožu, na líčkach ešte občas, na tele jej to už zmizlo odkedy používam olej do vane..Oilutum sa to tuším volá..pri každom kúpaní jej ten olej dávam a má oveľa lepšiu kožu.

pemizb
8. mar 2014

Oilatum sa to vola....treba si to dat predpisat, inak je to dost drahe. A kyselina mliecna je dobra na premastenie...v lekarni namiesaju...niekto to pozna pod nazvom kysla masticka. Aj ta sa da predpisat aj kupit.

srdieko
9. mar 2014

ja mám iba 10 mesačného synčeka , má tiež malinké suché fliačky, Jednu na ruke druhú na nohe. Išli sme ku kožnej, ktorá nám predpísala krémik, ten aj pomohol behom troch dní ale vyšlo mu to na druhej nohe , na chrbátiku malinké pupáčiky jak od potu. Išli sme speť predpisala olej do kúpela Oilatum, na chrbátiku pupačiky nemá ale teraz na hrudi, a má taku jemnú pokožku že len ho nahatého ako držím dávam do vaničky hneď tam nejakú chvílu ostane odtlačok z mojej ruky, keď sa opre hlavičkou pri spaní o postielku a popritom kolom dokola má hniezdo aj tak ešte dobrú chvílu vydno jeho odtlačenie. Zajtra idem račšej ešte jednej kožnej , nie preto lebo tej prvej neverím ale preto lebo som zúfalá čo to vlastne má a dokedy . Mám dve deti 6 ročného on okrem začervenanej prdelky od stolice nemal iné problémi , jemu sme na to používali pitiol krém večer natreli do druhého dňa bol v pohode. Obaja majú fenilketonúriu a preto som celá nešťastná čo len myšlienky že by jede či druhý mal kromne toho iné zdravotné problémi.

renatka100
9. mar 2014

@syrik odporucam bio kokosovy olej na kupanie (moze byt aj na potieranie) je prijemny aj na vonu 🙂 ziadne tie chemie takym malym detickam nedavajte. Ten oilatum obsahuje parafin vyrabany z ropy to veru pre deti nic nie je.

reni93
9. mar 2014

@renatka100 aj ja malej davam od narodenia par kvapiek olivového alebo kokosového oleja do kupela a nikdy nebolo treba natierat kozu tou chémiou hnusnou...takze palec hore na tvoje odporucanie zakladatelke temy...🙂

syrik
autor
9. mar 2014

To inak aj ja mám skúsenosť, že žiaden lekár nehľadá príčinu, dokonca ani nevie identifikovať, ale šup hneď kortikoidova masť. Baby,mne to asi robí prach na pranie. Skúsim zmeniť na predošlý A uvidím...

standu
9. mar 2014

moja mala to ma od narodenia, ja som atopicka, tak podedila. ale denne pouzivam telove mlieko a-derma s ovsom a je fakt super, nema nic uz mesiace.. periem v DM ultra sensitiv a frosch avivaz, ozaj vela robia pracie prostriedky. mne robi dobre kokosovy olej, takmer nicim inym sa nenatieram ale malej na loziska nezaberal, takze je to velmi individualne. u koznej som zatial s nou ani nebola. inak kedze ma tu kozu uz dlho kludnu uvazujem ze prejdem aj pri nej na kokosovy olej, tiez nie som z tej chemie nasdena, ine je umyt sa nejakym obyc sprchacom a ine je natriet sa, ked to na kozi ostava...skusala som na sebe uz vselico, aj cannaderm, aj ine bio a prirodne kremy maste ale kokosovy olej je uplne TOP. aj kamaratkin syn, nohy doskriabane do chrast, flaky ma, ze sa mu smeju, sa uz nicim inym natriet neda;)

googlinqa
9. mar 2014

akékoľvek vyrážky, ekzémy a prosto problémy s pokožkou sú vždy prejavom vnútorného zápalu, ktorý má svoju príčinu, mastičky liečia len na povrchu a vlastne viac škodia ako pomáhajú, lebo ten zápal sa takto dostáva cez pokožku von z tela, a ten potlačený zápal potom môže sadnúť na akúkoľvek časť v tele na nejaký orgán, najčastejšie takmer vždy ide o nejakú potravinu, čo sa dostane do tela a organizmus si s tým nevie rady, môže to byť úplne hocičo, hocijaká zložka, treba postupne zisťovať čo dieťatku škodí

demo
9. mar 2014

@syrik nafot to a posli do https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/atopicky-ekzem-u-deti-mate-ucinne-rady-tipy-ako-ho-riesit/ je tam vera zikova, ktora sa vela rokov venuje atopickemi ekzemu a vie fantasticky pomoct. jej nick je kam.zyk. velmi ti ju odporucam 🙂. Niekedy to moze byt praskom, jedlom, kandidou a niekedy paradoxne prave tym premastovanim sa veci aj zhorsuju. preto sa nerad s verejnostou ale s clovekom, ktory tomu rozumie a ma energiu pomahat takto anonymne a cez forum.

demo
9. mar 2014

@srdieko pozri predchadzajuci moj prispevok

renatka100
9. mar 2014

@syrik este zmena prasku najlepsie tie mydlove orechy a avivaz kys citronova od sonnet. Aj mydlo pouzivaj iba prirodne, ja objednavam z kozej farmy kozie a odvetdy manzel atopik aj dcerka nemm absolutne nic na kozi. 🙂

googlinqa
11. mar 2014

no ešte niečo ma napadlo, čo by som mohla spomenúť, že nekúpem často svoju Emu a nepoužívam žiadne mydlo len čistú vodu a to má 18 mesiacov, na vlásky ak sú mastné len trošku umývacej peny bupi a to je všetko, kúpem ju podľa potreby, v zime to bolo aj 1 x do týždňa, podľa mastných vláskov a telíčka som sa riadila, v lete častejšie ale stále len čistá voda a nič viac, s pokožkou nikdy nemala problémy, nikdy som ju nekrémovala lebo to nepotrebovala, lekárka sa nám aj vyjadrila, akú má peknú pokožku, takže aj časté kúpanie a rôzna detská kozmetika podľa mňa škodí, aj keď je ,,šetrná,,

textilprealergikov
17. mar 2014

Podľa popisu sa s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o atopický ekzém príp. minimálne dispozíciu k nemu.
Suchá koža a zhoršovanie sa chladom tomu napovedajú. V prvom rade treba dodržiavať všetky základné zásady u detí s ekzémom: nekúpať len sprchovať, premasťovať(neparfémované krémy,vhodná prímes urey), žiadne dráždivé potraviny, žiadna aviváž a hypoalergenne pracie prostriedky (aj na tvári môže dráždiť prací prostriedok - cez styk s vankúšom, oblečením..) a opakovane vypláchať. Používať maximálne isté hypoalergénne oblečenie min. počas noci napr. oblecenie/body so zinkom.

milota164
25. mar 2014

my na suchu pokozku pouzivame Bepanten, super premastuje.pomohol nam ked sme mali lysaje. pouzivame ho aj na zadocek