Ahojte,neviem ci som dobre zaradila diskuiu,no skusim. Dcerke sa uz davnejsie spravil taky suchy fliacik na brusku,boli sme u koznej,dala nam nejaky krem a zmizlo to. Je to uz mozno tak tri roky dozadu. Teraz asi pred rokom sa jej to znova spravilo na lakti z vnutornej strany. Ako si to skrabala, po case tam vznikol biely flak ako keby jej tam zmizol pigment. -prikladam foto. Viete niekto co to moze byt? Preco jej ten pigment zmizol?? Pripadne co nato ? Dakujem pekne
@adsumus nie reklama,v pohode,mna zaujima ci ma niekto podobnu skusenost a co mu zabralo. Sestra mi zase hovorila,ze jej dala dr raz pre dceru vzorku kozmetiky avene a ze pomohlo jej to len ona uz presne nevie co to bolo. Chcela by som najskor takto vyskusat lebo vtedy sa k tomu dr nijak nevyjadrila... len ze proste ekzem. Mna len trapia tie flaky... ze preco sa jej to spravilo. Uz som rozmyslala,ze ci to nemoze byt ako keby jazva z toho ze si to skriabe
@anaviky to nevyzera na strateny pigment ked mylsis vitiligo
to vyzera uplne na vysusenu pokozku
mozno jej nerobi dobre voda , pripadne bude mat typ suchu pokozku
ja mam tiez tieto problemy - mam velmi suchu kozu v podstate do mala
treba to premastovat , vela vela kremovat
ake uzivate na kupanie gely? sprchac ? mydlo??
co?
treba jej to premastovat
dobra je neutorgena na suchu kozu
ale kozna vie predpisat aj lipolocio na suchu kozu a to ma ureu a to na kratkodobo sa ma davat na pokozku
pripadne naozaj neutorgena je dobra , len neviem aka je stara ale asi vekom to limotovane nie je
plus zaat prach v nejakych bio praskoch moze to mat aj z pracich praskov
@anaviky
a ked ma vitiligo tak ono sa moze objavit aj po ekeme
ja mam ekzem na nohe a ked som si dlho skrabala jedno miesto, vytvorilo sa mi na nom tiez take biele miesto ..a kozna hovorila, ze vitiligo sa rozsiruje, ked je aj velmi sucha koza, preto to treba stale premastovat
skus lepsie odfotit ten biely flak - tu sratu pigmentu , lebo tak to nie je dobre vidno
@zibi no akoze ja dufam, ze to nieje vitiligo... aj ked by som tomu nijak nezabranila,ale pekne by ma to stvalo ☹... pravda veru je ze pouzivame kadejake detske sprchace, takze budem musiet zmenit... sestra robi mydlo z kozieho mlieka tak asi skusim to a dnes som na nu vytiahla kokosovy olej... ma 5rokov,ale tvrdohlava jak az az... no hruza,ju na nieco nahovorit tak sa mi hlava toci... ak by to bolo vitiligo tak myslim,ze uz za ten cas by sa to rozsirilo aj na inych miestach ci? oooch bpze len to nie ☹
a ty mas ten biely flak uz stale na tom mieste? tak mi to aj pripada,ze je to len tym,ze ona to stale skriabe, ze fakt akoby taka jazva...vies zabran tvrdohlavemu 5rocnemu dietatu nech sa neskriabe
Nas maly to mava na lici premastujem a po urcitej dobe zmizne,myslim ze mala ma nieco obdobne,len velmi vysusene.😉
A davam mu avene cold creme alebo cicalfate.
@mirkamirko0809 nooo mozno je to to co mi estra hovorila z tej avene kozmetiky... a aj si to skriabe?
moze sa jednat o infekciu pityriasis versicolor
nevyzera to bT na vitiligo, tam je uplna strata pigmentacie
@anaviky v podstate mykoza (plesnova infekcia) ktora moze zanechavat hypopigmentovane flaky. to mi napadlo ako prve pri nazve temy, kedze ta infekcia aj svrbi. ale ked nad tym tak premyslam, sa mi to nezda , lebo to by mala Tvoja dcerka asi aj inych miestach po tele. no nie som dr., mozes sa spytat v skupinke zdravotnicky na mk alebo rovno ist k dr.
moze byt ze dcerke zostala sucha koza po nejakom ekzeme, narusena koza zvykne stratit pigment , ktory sa po case moze navratit.
@anaviky tak su ozbacene tie kremy avene😉
Aaach baby,kupila som ten cold krem vcera... no dnes som si vsimla dalsie dva suche fliacky tak pod pazami,teda pri... a tu bledsia pokozka sa jej jemne taha tiez az pod paze... zajtra idem s mensou k dr tak rozmyslam,ze zoberiem aj ju,ale sak aj tak nas asi na kozne posle.. ma vobec vyznam ju tam trepat? Nemam ist hned na kozne?... och☹ sa bojim,ze to je to vitiligo 😢
@anaviky určite choď ku kožnej, obvodná Ťa pošle tak či tak, ona diagnózu nestanoví a čím skôr sa to podchytí, tým lepšie, keďže ju to aj svrbí. Ja mám vitiligo, mne sa objavilo keď ma opálilo a vtedy to bolo dobre viditeľné, lebo bol kontrast. Momentálne mi to vôbec nie je vidno. Tvoja dcéra má celkovo bledšiu pokožku.
To Ti jedine posúdi lekár, aj čím premasťovať suchú pokožku a keď ju to svrbí, choď čím skôr, ako skúšať rôzne experimenty so všeliakými mastičkami, ktoré Ti odporučia.
@anaviky choď k lekárke, nerieš to takto a čím skôr, lebo je pre ňu istotne nepríjemné svrbenie a ak budeš experimentovať a skúšať čo zaberie, nemusíš jej práve pomôcť.
Mne Tvoja fotka pripomenula, keď som robila s deťmi, mali sme súrodencov, ich bolo veľa a všetky dievčatá mali podobnú pokožku, ako si dala fotku, všetky mali atopický ekzém, stále sme ich museli premasťovať, volalo sa to Excipial. Tiež, ako to už bolo spomínané, nejaké šetrné pracie prostriedky, nepoužívať aviváž.
Informácie, ktoré potrebuješ, nájdeš u lekárky. A zbytočne to neodkladaj. Ona môže byť aj podráždená z toho svrbenia.
vybrala by som sa znova na kožné a pleť vyzerá naozaj velmi suchá nám pomohol eucerin. teraz to vyzerá ako reklama asi.