Súčasné užívanie Espumisanu a BioGai

danielka1982
30. aug 2012

zdravím maminky...naša takmer 4 mesačná dcérka užívala na radu lekárky espumisan a celkom dobre ho znášala no keď bola prednedávnom chorá teda dosť hnačkovala ale nezistili jej žiadnu infekciu či vírus tak nám doktorka odporúčala hylak forte,kulíšek proti dehydratácii a Bio Gaia tak sme jej dávali tú bio gaiu ale teraz neviem presne či má naďalej brať tú Bio Gaiu alebo Espumisan.Veď doktorka dobre vedela,že jej dávam espumisan len sa nezmienila či jej mám dávať obe alebo len jedno z toho.Poradíte mi?

bublina83
31. aug 2012

@danielka1982 Ahoj, myslis Bio Gaia probioticke kvapky ? My sme tiez davali tieto kvapky a aj espumisan, jedno na crevnu mikrofloru druhe na bolesti bruska ked som zacala dokrmovat sunarom. Takze je to podla mna v pohode, viem ze pri hnackach sa tiez doplna probiotikum.

jagu81
31. aug 2012

Espumisan je na prdíky a Bio Gaia sú probiotiká na črevnú mikroflóru, určite sa to môže brať súčasne. Neviem ale či Espumisan musí brať aj 4 mes. bábo, my sme už v 3. mes. postupne prestali, ale na pokyn lekárky, tak sa poraď radšej s ňou. S prdíkmi majú problémy väčšinou problém detičky od narodenia pre nezrelosť tráviacej sústavy, čo sa upraví do 3mes., preto si myslím, že espumisan by ste postupne mohli vyradiť, ale radšej sa opýtaj nie som lekár 🙂 Probiotiká berieme stále, tie nám kázala nechať, že je to dobre aj na imunitu a celkovo posilnenie organizmu, keďže sme už len na UM.

danielka1982
autor
31. aug 2012

@bublina83
@jagu81 Ďakujem