Subependymova cysta u novorodenca

martinni
29. apr 2015

Ahoj, po porode nam u babatka nasli cystu v hlavicke. Po mesiaci sme boli na sono a v sprave je tato cysta uvedena ako subependymova a velkost je tesne nad 1cm. Vraj sa nemusime bat, mala by sa vstrebat, a ak nie tak by nemala mat ziadny vplyv na vyvoj. O 2 mesiace dalsia kontrola.

Verime, ale neda mi neopytat sa, ci niekto ma podobnu skusenost.

Vdaka.

bonaqa2013
30. apr 2015

@martinni aj mojadcéra ma nejaké 2 cysty na mozgu, neurochirurg sa vyjadril že nič zlé nerobia.... Podľa lekárov je to dedičná záležitosť - ale nevieme po kom, keď nám ešte nikdy nerobili CT mozgu, ani po tom CT netúžime. Vravia, že veľa ľudí ma cysty na mozgu, ani o tom nevedia..... A žijú plnohodnotný život.

katkasofi
30. apr 2015

@martinni ahoj. Ja mam dvojmesačnú dcérku a tiež jej zistili tuto cystu pred odchodom domov. My pôjdeme tiež na sono asi v júni na kontrolu. Povedali že by sa mala vstrebať, ale tiež sa bojím ☹

24tinulik24
30. apr 2015

ahoj náš malý ma tiez cystu ale v nosohltane zistili mi to už 28tt . Ale ako ti baby pisu vacsionou cystu na mozgu sa vstrebu teraz kazde druhe babo ma niekde cystu vase ju ma na lepsom mieste nasmu museli robit tracheostomiu lebp zial sa nasa cysta odstranit neda ale urobia vsetko preto aby sme sa tracheostomie zbavili 🙂 tieto cysty na mozocku co maju babatka sa tiez zistuje bud 4D ultrazvukom alebo po narodeni ale vzdy povedia to iste do cca dvoch rokov to urcite zmizne 🙂))

martinni
autor
5. máj 2015

tak verme ze bude vsetko v poriadku. vdaka za reakcie.

1bubko2
3. sep 2020

@martinni môžem sa spýtať ci cysta zmizla?