ahojte, chcem sa poradit ohladom vyrazok, ktore sa dnes vyhadzali nasmu 5 mesacnemu syncekovi.
Pisala som email aj pediatricke, ale kym sa mi vyjadri (neviem ci necerpa dovolenku), by som poprosila o nazor skusenejsich maminiek pripadne prijala nejaku radu, ze z coho to moze mat a co s tym?
Od narodenia pouzivame plienky Pampers premium care, posledne dni pouzivame vlhcene obrusky Lupilu a z prikrmov mal posledne tri dni par lyzizciek zemiak s mrkvou a dnes prvykrat zemiak s petrzlenom.
Prikladam fotky: hrud, medzi nozickami vnutorne stehna a zadocek.
Zadoček zapareniny ostatné alergia vynechať co posledné papal minimálne na mesiac potom skus daj mu fenistil kvapky upokojí pokožku a na zadoček silnú vrstvu sudokremu
@tatehotna Niekolko prispevkov vyzsie je podobna tema kde mamicky vravia ze reakcia na plienky sa moze dostavit aj neskor a aj napriek tomu ze plienky boli doteraz bez problemov a radia zmenit plienky.
Alergia na jedlo sa moze prejavit aj na treti den. Ja by som vynechala vsetko co jedol posledne 3 dni a co bolo nove... ak to uz jedol bez problemov pred 2 tyzdnami, tak to je OK, ale ak nieco jedol prvy krat v poslednych 3 dnoch, tak to by som vynechala a potom neskor ked vyrazka ustupi zacala znovu testovat... ale len tak ze jednu podozrivu potravinu pridat pocas troch dni a ak sa nic nestane, skusit inu.
@tatehotna vyzera to na atopicky ekzem. Na googli najdete o nom vela. Ak su to suche loziska, skuste natierat zinkovou mastou, alebo nejakou co obsajuje zinok, napr.rybacia mast, zinkova, ichtyolova ale ta je na predpis. Zaklad je ale premastovat. Ak sa dietatko skrabe je dobry fenistil aj 3x denne. Bojujeme s nim uz 10rokov. Treba zistit z coho to dietatko ma ale nemusi sa vam to podarit. Ak nieco spapalo nove. Alebo novy prasok na pranie, oblecenie len 100% bavlna. Na zapareninu na ritke moze byt aj z plienok, pouzivame lupilu zlate, tie zelene nam robia zle, ale treba si poskusat. My sme skusali aj pampers pure a nic vyhadzala sa este viac 🤦♀️
Na ritku skuste rybaciu mast kludne aj extra hrubu vrstvu, a mozte to striedat pri zhorsenom stave ako mate imazolom, ale ten tak cca max 2 az 3x do dna, najlepsie na noc. Najlepsie je utieranie repikom spravite si caj do 2dcl salky. Vdaka tomu sa nam to krasne zahojilo. Treba casto menit plienocky, a mozu robit zle aj mokre vreckovky. Aj na tie pozor. Snad som trosku pomohla. Inak v repiku mozete kludne aj kupkat. Ked sa vam to stabilizuje natierajte zakazdym rybacou mastickou a nebudete mat zapareniny 🙂 ak je rana mokvava mozte pouzit gencianovu violet ta to pekne zasusi a zas natret. My sme chodili aj na kozne co sa nam to po ockovani nechcelo zahojit :(
@tatehotna na premastenie pre babatka je dobra masticka leniens, je sice mastna ale velmi pomaha ukludnit ekzem, aj pomaha zastavovat rozlezenie ekzemu. Lebo ak je ekzem suchy tak velmi svrbi. A teraz som si vsimla pozor petrzlen, zeler, je silny alergen. Nastudujte si zial obcas aj jablko a mrkva mozu urobit sarapatu. Skusajte nove jedlo po jednom, 3dni mrkva, 3 dni petrzlen, tak zistite co robi zle. Potom miesajte to co nerobi zle. A ked nieco nove pridate, takto pekne zistite naco moze reagovat. Urcite navstivte koznu lekarku, a neskor mozno budete potrebovat aj alergologicku. Vyhybat sa silnym alergenom a.pouzivat iba 100% bavlnu. Skuste zmenit aj tie vlhcene utierky lebo aj nam jedny z lidlu robia zle, mozno si este skuste nastrihat starsiu plienku latkovu, a tym umyvat dietatko cistou vodou. Nam krasne zasusila aj vodicka aj ten spominany repik.
Podľa mna alergia.... môj maly mal z pampersiek až pluzgiere. Neviem či to má tvoje len v oblasti plienok ale aj keď sa mi vyhadze syn keď zviedol niečo čo nemal tak to vyzerá takto. A tiež aj z prášku na pranie bol taky