Sú vaše deti často choré?

iza98ll
17. jan 2023

Dobrý deň dievčatá, s dovolením robím do práce prieskup. Sú tu super mamičky, ktoré mi určite pomôžu. Ja deti nemám 🙂
Moje otázky znejú:
Sú vaše deti často choré?
V akom veku ste ochorenia riešili najviac (predškôlkový vek, škôlka, škola)
Budujete imunitu vašich detí?
Ak áno, ako? Vitamíny, prevencia, iný spôsob.
Budem sa tešiť na Vaše komentáre, správy a postrehy.
Ďakujem Vám, s pozdravom Izabel ❤️

stellarstar
17. jan 2023

@iza98ll predškôlkovy vek je aký?

iza98ll
autor
17. jan 2023

@stellarstar tak myslela som od tych pár mesiacov až po 3 rôčky

patka06
17. jan 2023

@stellarstar preškôlkový vek je do 3 rokov dieťaťa
@iza98ll Vo veku do 3 rokov 1x chorá.
najviac chorá bola dcéra vo veku 3-5 rokov, teda od začiatku škôlky.
Minimálne raz mesačne, postupne z toho vyrástla. Veľmi pomohlo keď jej vybrali nosnú mandľu a zmenšili krčné.
Nedávala som jej nič navyše, imunololog skúšal Imunoglukán a nejaké lieky na podporu imunity / Bronchovaxon / - boli to vyhodené peniaze. Imunita sa proste musí naštartovať sama.
Teraz je už veľká a chorá býva max. 1 za rok aj to prejde za 2-3 dni.
Dôležitá je pestrá strava, pohyb, pobyt na čerstvom vzduchu a dostatok spánku.

endzi83
17. jan 2023

@iza98ll mame jedno dieta predskolacku, nezvykne byt chora. Imunitu budujeme skrz horucku - nezrazam teplotu necham telo nech si buduje imunitu od mala, skrz nenaobliekanie, kupanie v chladnej vode od mala. Zdrava strava, ovocie zelenina ja doma varim bez lepku a bez laktozy v skolke je vsetko, ale tiez tam varia zdravsie. V predskolkovom veku /1.5r/ schytila nohy ruky usta a nejaky soplik to bolo vsetko, v skolke tiez boli sopliky ale ku podivu ako 3r.nastupila prvykrat do skolky nebola ani raz chora, vychodila tento rok bez liecenia, velmi som sa potesila a ako 4rocna schytala kiahne /priebeh dlhsi ale liecenie na prirodnej baze, po chrastach ani stopy/. A teraz v predskolaku /5r./ chripku, aj tu sme zvladli doma bez liekov, len klud na lozku, vitaminy a caje.

iza98ll
autor
17. jan 2023

@endzi83 Ďakujem Vám veľmi pekne ❤️

zlatica99
17. jan 2023

No, my sme stále vonku, proste ideme von za každého počasia. Máme psíka, takže venčíme fakt nonstop. Či je vonku tornádo alebo víchrica :D No a na chorobu jednoducho nemáme čas a hotovo. 😂

iza98ll
autor
17. jan 2023

@patka06 Ďakujem Vám veľmi pekne ❤️

iza98ll
autor
17. jan 2023

@zlatica99 Ďakujem Vám ❤️ od mala viem, že do dažďa nás nikdy nemuseli prehovárať, horšie to bolo so psom 😁😁

louise
17. jan 2023

Ja mám deti 7 a 11. Obaja mali kiahne a staršia mala 3x (v 3, 4 a 5 rokoch) zápal stredného ucha. Odvtedy chorá nebola a 7ročný syn ešte chorý nebol. Nemávajú ani nádchu. Veľa sa hýbu vonku, chodíme na prechádzky v každom počasí, športujú. Jedia veľa zeleniny a ovocia (pravdaže každý k niečomu výhrady). Od septembra do januára zvyknem dávať s prestávkami Imunoglukán.

beata_k
17. jan 2023

@iza98ll Kym nenastupil do skolky bol 2x chory. Mojou vinou, zle som ho obliekla. Teraz v skolke kazdy mesiac. Vsetko na podporu imunity som vyhodila. Berie C a D vitamin + ovocie a zeleninu od mala.

stasim
17. jan 2023

Moje dcéry nikdy neboli extra choré / čo sa týka infekcií dýchacích ciest/ ani v škôlke ani teraz v škole, imunitu im nejak špeciálne nebudujem žiadnymi doplnkami výživy. 8r. mala zatiaľ ATB asi tak 1-2x od narodenia, ešte nemali ani kiahne...

iza98ll
autor
17. jan 2023

@beata_k Ďakujem Vám veľmi pekne ❤️

iza98ll
autor
17. jan 2023

@stasim Ďakujem Vám veľmi pekne ❤️

ada12345
17. jan 2023

Najviac sú/boli chorí od tých 3 do 6r. Od nástupu do školy sa to zlepšilo. Horšie je, keď sú doma mladší súrodenci - škôlkari, to potom chytí skôr či neskôr aj ten školák.
Dávam im vitamíny, probiotika, kolostrum, betaglukány, čaje, ovocie, zelenina, športujú, chodia von, ale žiaľ hoci sú na tom všetci plus mínus rovnako s podmienkami, tak jedno dieťa je na tie choroby náchylnejšie ako druhé. Nič s tým neurobíme, len vydržať kým z toho nevyrastie (dúfajme).

srdeenko19
17. jan 2023

Ahoj,
moja dcéra má vyše 8 rokov. Prvé tri roky mala asi 1x nádchu. Potom v škôlke v 1.roč. bola podľa mňa chorá dosť, cca 1x do mesiaca, potom sa to postupne zlepšovalo. Teraz je druháčka v škole a býva chorá max. 1-2x za rok, nejaká nádcha, bolesť v krku, kašeľ.
Denne chodí von, aspoň na dvor, keď sa inak nedá. V škole má 3x v týždni TV, plus 3x volejbal - 2 hodinové tréningy, plus chodí 1-2x do týždňa jazdiť na koni. Zbytočne veľa neobliekame, denne berie vitamín D 2000 jednotiek, 10 guličiek čerstvého rakytníku, kozie kolostrom a veľa, veľa ovocia, zeleniny, v tomto máme šťastie, že strašne ľúbi a takmer žiadne sladkosti, keď má chuť, dá si várovú čoko pár kociek, to má najradšej.
Brala doposiaľ len 2 atb, takže za mňa super.