Prosím Vás, sú tu maminky s detičkami, ktoré majú hemiparézu? Potrebovala by som sa poradiť...
moja dcerka ma hemiparezu,kludne sa pytaj, ak budem vediet poradim 😉
Kočky, nám hemiparézu zistili, keď mala malá 9 mesiacov, dovtedy skoro vôbec nepoužívala ľavú ruku. Potom sme si prešli rôznymi cvičeniami, naučila sa loziť po štyroch, chodiť, ale stále to nie je všetko 100%.
@pia22 ty s nimi cvičíš? mňa by zaujímalo, ako mám cvičiť s mojou 2 ročnou dcérou, aby sa stále nevzpierala a aby pri tom stále nevrieskala...
@zrzulka vidím, že tvoja malá má už 3 roky, do akej miery jej hemiparéza ovplyvňuje pohyb?
@mukiii007 nie ja s detmi necvicim. Neviem, aku techniku cvicite, velmi dobry ohlas a reakcie deti su napr. na Bobatovu metodu. Inak, pri kazdom cviceni deti po 1. roku je dôlezita ich spolupraca, pokial dieta place, vzpiera sa svaly nemaju taku odozvu aku by mali mat a vysledok sa nemusi dostavit taky aky sa ocakava.
Ahojte mamičky, mojej malej diagnostikovali ľavostrannú hemiparézu v 9. mesiaci, odvtedy cvičíme 4x denne vojtovku, teraz máme 13 mesiacov a dosť sa to pohlo, používa už ľavú rúčku, aj keď vidno, že je to pre ňu ťažké, zatiaľ nelozíme po 4 ani nechodíme. Chcem sa opýtať, či máte niekto skúsenosti s pobytom v kúpeľoch. Nám odporúčaju Dunajskú Lužnú, máte niekto skúsenosť???
Ahojte maminky, som študentkou specialnej pedagogiky a potrebovala by som poradiť s jednou prácou. Mala by som vymyslieť aktivitu pre dieťa/žiaka s hemiparezou. Keďže nemám úplne poznatky o hrách alebo aktivitách s deťmi s hemiparezou, možno by ste mi vedeli poradiť, pretože si to neviem predstaviť ako dieťa vie hýbať rúčkou, čo dokáže robiť a pod. Je to asi aj individualne zavisí aj od toho ako veľmi je motorika narušená. Sama mam dieťa so zdravotným znevyhodnenim, ale nie telesnym. Ďakujem
Ja pracujem aj s detmi s hemiparezou. Co potrebujes poradit?