Sú toto ovčie kiahne?

sylvia78
6. okt 2013

Maminky,prosim ako vyzeraju kiahne? Doobeda sme nasli na predlakti jednu a kym spal objavila sa druha,maly vravi,ze ho to nesvrbi,ale obcas ho vidim jak si rucicku sucha o stehno. Je ockovany proti kiahniam,viem,ze aj tak ich moze dostat ale vobec neviem ako to vyzera. Vdaka,fotky nie su moc vydarene

xlucia
6. okt 2013

@sylvia78 kiahne su vodove pupaky

sylvia78
autor
6. okt 2013

@xlucia no jeden je vodovy a druhy neviem su take dost tvrde na dotyk

evitka3
6. okt 2013

Kiahne maju take vyrazky, ktore po 3 a 4 dnom puknu a maju zaschnut, natieraju sa bud tekutym pudrom, ale my sme napr. Len postriekali dettolom vodickou a oni vysusili sa same, infekcne je dieta prvych asi 5 dni, potom uz nie, inkubacna doba je cca 14 dni, nemusia svrbiet, ani ich nemusi byt 300, mala mala asi len 20 ks a maly mal asi 200,najcastejsie chrbatik, za usami, ruky, nohy, brucho slabiny, pisulka aj pisulak, kazde dieta inak, v kazdom pripade sa objednat telefonicky k lekarovi, aby vas dal do infekcnej miestnosti, aby ste pocas cakania na vstup do ordinacie nenakazili ostatne ddeti, skore uzdravenie🙂
Samozrejme pocas prvych 10 dnisa vobec nesmie chodit von, ani pocas horucky, kludovy rezim, vela tekutin, mozne je nechutenstvo, doporucuju vacsinou fenistil kvapky proti svrbeniu🙂

sylvia78
autor
6. okt 2013

@evitka3 dakujem,no dnes ho nejak mimoriadne smedi,vypil mi asi liter vody a liter caju a teraz este kakao,jest veru velmi nechce ale on je stale malinko. Iba dnes sa ukazali. U dokini samozrejme,ze nejdeme medzi deticky. No uvidime teda zajtra. Dakujem

patricia2006
6. okt 2013

ahoj. Takto vyzerajú ovčie kiahne, mali sme všade, kde si len môžeš predstaviť. Treba veľa piť,brať antihistamikum a natierať krémom alebo fenistilom.

missia
14. okt 2013

Uz sa tesim,nam asi zacinaju.Zatial len 2 na nohach 2 na rukach......+horucka a svrbia ☹

enisska
10. dec 2013

@evitka3 ahpjte,mam 2mesacne babo a celé sa osipalo.doobeda nič a potom zrazu poobede sa jej osypalo cele telo okrem nôh a rúk.nie sú to vodnate pupaciky ale len také červené fliacky.nemame horucku.myslite že je to ich začiatok?bolu sme v styku s detmi ktoré ich mali,ale nevedeli o tom ani rodičia a ani my.az nadruhy deň.od vtedy už presli 3tyzdne.co myslite?

evitka3
10. dec 2013

@enisska
Inkubacna doba 14 a viac dni od kontaktu s infekcnym dietatom, teda ak ste s niekym boli v kontakte cca pred 2-3 tyzdnami, tak je mozne, ze ste ich chytili, posudit na 100 %moze len doktorka, dopor. Objednat sa telefonicky a zariadit sa podla toho. Ako pisem, infekcne je prvych 5 dni vase dieta, vysoka pravdepodobnost, ze ak s niekym bolo v kontakte v tomto case, kto ich este nemal, tak ichmo 3 tyzdne dostane aj on, na silvestra🙂🙂, dospeli maju horsi priebeh sprevadzany vysokymi horuckami, krcami, nevolnkst, castokrat koncia v nemocnici...
Skore uzdravenie a sup k doktorke🙂

tilly
10. dec 2013

@enisska moze to byt, ale s tak malym babom by som radsej isla k doktorke...

@evitka3 ja som mala pred rokom a pol po tridsiatke a nebolo to take zle... do tyzdna bolo po vsetkom, bez teplot, dva dni som mala taky chripkovy stav, ale nic hrozne, len to svrbenie 😀 ale dalo sa to prezit... nemusi ani dospelak vzdy zle dopadnut... 😉

enisska
10. dec 2013

@evitka3 ďakujeme.no zajtra ráno pojdeme.stale je to rovnaké,nezmenilo sa to.ziadne vodne pupaciky.rano pojdeme pre istotu.

jaja28
10. dec 2013

Baby u nas takto, toto uz je natrete pudrom, bez pudru to vyzeralo este horsie, dufam, ze vam foto pomoze 😉 mali sme tento rok febr.marec.

lolittka
9. júl 2017

@sylvia78 ahoj, máme podobné vyrážky, 5 presne. vyzerajú tak ako na Tvojej fotke. boli to teda kiahne nakoniec?

tomasko27
9. júl 2017

@enisska Moja mala nieco podobne ked bola malicka a bolo to ako hrubsia krupica a tak nahusto to mala.Boli sme u dr a na koznom a masticky sme dostali a prestala som ju vtedy natierat po kupani

januska279
7. sep 2017

Mamičky prosí vám môžu to byť kiahne?

novell11
16. okt 2017

@januska279 dobry den, chcem sa opytat ci to boli kiahne.Dnes rano som nasla presne take dve vyrazky dcerke na brusku, najprv som si myslela, ze ju postipal komar, ale vecer mala uz takych jedenast. Horucku ani teplotu nema, tak som z toho trochu zmetena ci to nema aj reakciu na nejake jedlo.

luciaholindakova
22. jún 2024

Dobrý deň môžte mi poradit ci su to len obyčajne vyrážky alebo kiahne

a2303
6. júl 2024

@luciaholindakova dobrý deň, boli to potom kiahne?

luciaholindakova
18. júl 2024

@a2303 neviem ale dnes ma taketo vyrazky tak neviem