Maminky,prosim ako vyzeraju kiahne? Doobeda sme nasli na predlakti jednu a kym spal objavila sa druha,maly vravi,ze ho to nesvrbi,ale obcas ho vidim jak si rucicku sucha o stehno. Je ockovany proti kiahniam,viem,ze aj tak ich moze dostat ale vobec neviem ako to vyzera. Vdaka,fotky nie su moc vydarene
Kiahne maju take vyrazky, ktore po 3 a 4 dnom puknu a maju zaschnut, natieraju sa bud tekutym pudrom, ale my sme napr. Len postriekali dettolom vodickou a oni vysusili sa same, infekcne je dieta prvych asi 5 dni, potom uz nie, inkubacna doba je cca 14 dni, nemusia svrbiet, ani ich nemusi byt 300, mala mala asi len 20 ks a maly mal asi 200,najcastejsie chrbatik, za usami, ruky, nohy, brucho slabiny, pisulka aj pisulak, kazde dieta inak, v kazdom pripade sa objednat telefonicky k lekarovi, aby vas dal do infekcnej miestnosti, aby ste pocas cakania na vstup do ordinacie nenakazili ostatne ddeti, skore uzdravenie🙂
Samozrejme pocas prvych 10 dnisa vobec nesmie chodit von, ani pocas horucky, kludovy rezim, vela tekutin, mozne je nechutenstvo, doporucuju vacsinou fenistil kvapky proti svrbeniu🙂
Uz sa tesim,nam asi zacinaju.Zatial len 2 na nohach 2 na rukach......+horucka a svrbia ☹
@evitka3 ahpjte,mam 2mesacne babo a celé sa osipalo.doobeda nič a potom zrazu poobede sa jej osypalo cele telo okrem nôh a rúk.nie sú to vodnate pupaciky ale len také červené fliacky.nemame horucku.myslite že je to ich začiatok?bolu sme v styku s detmi ktoré ich mali,ale nevedeli o tom ani rodičia a ani my.az nadruhy deň.od vtedy už presli 3tyzdne.co myslite?
@enisska
Inkubacna doba 14 a viac dni od kontaktu s infekcnym dietatom, teda ak ste s niekym boli v kontakte cca pred 2-3 tyzdnami, tak je mozne, ze ste ich chytili, posudit na 100 %moze len doktorka, dopor. Objednat sa telefonicky a zariadit sa podla toho. Ako pisem, infekcne je prvych 5 dni vase dieta, vysoka pravdepodobnost, ze ak s niekym bolo v kontakte v tomto case, kto ich este nemal, tak ichmo 3 tyzdne dostane aj on, na silvestra🙂🙂, dospeli maju horsi priebeh sprevadzany vysokymi horuckami, krcami, nevolnkst, castokrat koncia v nemocnici...
Skore uzdravenie a sup k doktorke🙂
@enisska moze to byt, ale s tak malym babom by som radsej isla k doktorke...
@evitka3 ja som mala pred rokom a pol po tridsiatke a nebolo to take zle... do tyzdna bolo po vsetkom, bez teplot, dva dni som mala taky chripkovy stav, ale nic hrozne, len to svrbenie 😀 ale dalo sa to prezit... nemusi ani dospelak vzdy zle dopadnut... 😉
@januska279 dobry den, chcem sa opytat ci to boli kiahne.Dnes rano som nasla presne take dve vyrazky dcerke na brusku, najprv som si myslela, ze ju postipal komar, ale vecer mala uz takych jedenast. Horucku ani teplotu nema, tak som z toho trochu zmetena ci to nema aj reakciu na nejake jedlo.
@luciaholindakova dobrý deň, boli to potom kiahne?
@a2303 neviem ale dnes ma taketo vyrazky tak neviem
@sylvia78 kiahne su vodove pupaky